A man finally met his destiny

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Pred cca 2 urama je prišlo v Mostah (LJ) do kreša. Biker vs BMW (E30). Model je z motorjem "vsakonočno" teroriziral ušesa in spanec lokalnega živeža. Dirkanje po Zaloški gor&dol. Vedno mimo lokalnega burekaša (+dretje, trobljenje...). Danes se je to končalo s kar zajetnim požarom.

Sedaj upam, da bomo lahko končno mirno spali
cheer.gif

Jao, kaki posti.....

... ka je z vami narod?!?!?!?!

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kaj pa je z nami? Folk, ki brezvestno terorizira vse ostale dan za dnem, izziva, povzroča splošno nevarnost, hrup, je verjetno tudi drugje zatežen, važen lopov, si pač zasluži, da ga končno sreča pamet, pa četudi v obliki Bmw.

Podobnega imamo v lokalnem okolju s kros motorjem. Zadeva ropota tako, da se kar streseš, sliši se ga od zelo daleč. Nori, vozi čisto po svoje, seveda brez čelade. Mamice z vozički, kjer otroci spijo kar odskočijo ko prigoni mimo in čez tri minute spet, ker prigoni nazaj itd. Otroci seveda ne spijo več. Vozi podnevi, še raje ponoči, da zbudi celo naselje. Ne posluša nobenega, raje naslednjič še bolj pridivja in navije tisti jajc. Kaj boš s takim kretenom? Se gremo prijazne strice do večnosti, če fitipaldiju ne kapne, da je [cenzura]?

Mogoče enkrat sreča Bmw stil ovire in bo končno mir. Glede na to, da goni brez čelade in zaščitne obleke prav prosi za to.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
A veš kaj narediš. Enkrat ko se ne vozi in ga nekje srečaš, ga dobr usekaš dvakrat po gobcu, pa poveš mu zakaj. Pa ni hudiš da ne bi zastopil. Če ste pa same reve pa čakajte da se sam spametuje.
Jaz sem lokalnega dirkača tako dobro natreniral, da striktno vozi 20 km/h mimo moje bajte, že dolga leta.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.626
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer je res, da so največji "frajerji" ponavadi največji pussyji, samo kaj ko te tak potem zaradi "dvakrat na gobec" toži. To sicer še ni največja težava - težava je, ker tako tožbo potem, zaradi zblojenosti sodišč in sveta, dobi.

Pa si ne želim divjega zahoda - samo ga itak že imamo, ker očitno sedanji sistem ne uspe razgrajače umiriti in trpi večina.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Na gobec ni druge ali kaka lokalna skupnost, moški skupaj pa nalomit.

B81

22. jul 2007
36.955
10.516
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
A veš kaj narediš. Enkrat ko se ne vozi in ga nekje srečaš, ga dobr usekaš dvakrat po gobcu, pa poveš mu zakaj. Pa ni hudiš da ne bi zastopil. Če ste pa same reve pa čakajte da se sam spametuje.
Jaz sem lokalnega dirkača tako dobro natreniral, da striktno vozi 20 km/h mimo moje bajte, že dolga leta.

Ja pa čakaj, nismo vsi taki silaki
crazy1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:

Ja pa čakaj, nismo vsi taki silaki
crazy1.gif

Se zato ga pa dokračiš, ko je na tleh.

Itak je bila nesreča
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Model je ze nestetokrat procesuiran s strani policije. Kaj se vedno zunaj pocne pa sodnike vprasajte.

Sem mel zdej enga ki je 8 let zapored dobil 6 pogojnih obsodb za ene 20 vlomov vse skupaj. No 7 je bila 2 leti zapora ampak odsedel je 8 mesecev in bil pogojno izpuscen.

Logicno da se pol ne sekirajo.

Ne bo šlo, pogojni odpust je možen na polovici prestane kazni (razen če je bil izpuščen iz zdravstvenih razlogov, bi moral biti pa kar hudo bolan v takem primeru).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
To je teorija. Praksa pa se v SLO lahko zelooooo razlikuje od teorije, saj to ti je pa že jasno. Isto kot tista fora, da policija ne more prisluškovati telefonskim pogovorom kar tako in da rabijo najprej odredbo (kot to veleva zakon) itd. Malo morgen. Kakorkoli že, mene nebi presenetilo, če se je zgodilo natanko tako, kot je napisal Apollo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Model je ze nestetokrat procesuiran s strani policije. Kaj se vedno zunaj pocne pa sodnike vprasajte.

Sem mel zdej enga ki je 8 let zapored dobil 6 pogojnih obsodb za ene 20 vlomov vse skupaj. No 7 je bila 2 leti zapora ampak odsedel je 8 mesecev in bil pogojno izpuscen.

Ne bo šlo, pogojni odpust je možen na polovici prestane kazni (razen če je bil izpuščen iz zdravstvenih razlogov, bi moral biti pa kar hudo bolan v takem primeru).
Dej se ti z rdecimi in belimi in gattom ukvarjaj. V slovrnijinje vse mozno. Predcasni odpust recimo naj ne bi bil mozen za posiljevalce in pedofile pa poznam enega ki je gladko po polovici ven prisel. V primeru ki sem ga opisal je pa tocno tako kot sem napisal.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Pa še kako hitro se država rada losa po 1/2 prestani kazni. Ni denarja za Zapore.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Dej se ti z rdecimi in belimi in gattom ukvarjaj. V slovrnijinje vse mozno. Predcasni odpust recimo naj ne bi bil mozen za posiljevalce in pedofile pa poznam enega ki je gladko po polovici ven prisel. V primeru ki sem ga opisal je pa tocno tako kot sem napisal.

Se bom ukvarjal kar s pogojnimi in predčasnimi odpusti.
grin1.gif

Kot prvo, obstajata 2 instituta...pogojni in predčasni odpust.

Pogojno je lahko odpuščen obsojenec, ki je prestal polovico kazni (izjemoma, če je prestal tretjino kazni - v praksi se uporablja zelo redko, za hudo bolne obsojence, osebno ne poznam primera, da bi izpustili zdravega...razen očitno tvojega 'znanca', no, najbrž je bil tudi ta res v slabem zdravstvenem stanju, ali pa je 'informator'
evil.gif
), æe pa ima izrečenih nad 15 let zapora, po prestanih 3/4 kazni.

Predčasno pa se lahko odpusti obsojence, ki so prestali 2/3 kazni, vendar največ tri mesece pred iztekom kazni (od leta 2008 naprej...pred tem je bilo 3/4 kazni, vendar največ 1 mesec pred iztekom).

Torej, če je tvoj prvi primer (2 leti kazni, odpuščen po 8 mesecih) teoretično možen, je drugi primer (predčasni odpust po polovici kazni) povsem nemogoč (razen če podpisnik odlođbe ne zna računati), saj na polovici kazni ni mogoče predæasno odpustiti nikogar.

Ne vem, od kje ti informacija, da 'pedofilov in posiljevalcev' ni mogoče predčasno odpustiti? Zakonska dikcija o tem ne govori prav ničesar. Je pa tako, za spolne prestopnike je med prestajanjem kazni predvidena določena obravnava. Zapori praviloma udeležbo (ali celo določene rezultate v tej udeležbi) v tej obravnavi smatrajo kot nujni pogoj za predčasni odpust, podobno je pri pogojnem odpustu (tu pa o odpustu ne odloæa direktor zapora, ampak komisija, ki jo formirajo na min za pravosodje).

Torej, pedofila oziroma posiljevalca, ki seveda izpolnjuje določene pogoje, je možno tako pogojno kot tudi predčasno odpustiti s prestajanja kazni.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Kot nekdo, ki so mu motor ukradli pred parimi leti mocno upam, da ste klicali policijo in prijavili takega bedaka? Ce ste ga prijavili in ni policija nic ukrenila pa zalostno. Jezi me, da se tak papak lahko z ukradenim motorjem vozi okoli cele dneve in noci in mu noben niti dokumentov ne pregleda...
uf-1.gif
ja tak bo ziher patrulji ustavil in dal dokumente...

Pa najbrž, da res ne bo ustavil. Ampak, da se človek vozi dneve in dneve z ukradenim motorjem in krši nočni mir, VSEKAKOR NI OK. Sej se razumeva kaj hočem povedat?
wink-1.gif
Verjamem pa, da je najlažje napisat, kar si napisal. Je treba kaj narediti na temu, ne samo iskat izgovorov.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
saj nihče ne išče izgovorov, moj komentar je bil na izjavo da mu noben niti dokumentov ne pregleda, kot da bi bilo to nekaj kar lahko narediš tako mimogrede, kot pri recimo 99% ostalih mentalno normalnih voznikov. Ne gre to tako hitro, sploh pa ne pri motoristu kateremu je vseeno tako zase kot za druge.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Se bom ukvarjal kar s pogojnimi in predčasnimi odpusti.
grin1.gif

Kot prvo, obstajata 2 instituta...pogojni in predčasni odpust.

Pogojno je lahko odpuščen obsojenec, ki je prestal polovico kazni (izjemoma, če je prestal tretjino kazni - v praksi se uporablja zelo redko, za hudo bolne obsojence, osebno ne poznam primera, da bi izpustili zdravega...razen očitno tvojega 'znanca', no, najbrž je bil tudi ta res v slabem zdravstvenem stanju, ali pa je 'informator'
evil.gif
), æe pa ima izrečenih nad 15 let zapora, po prestanih 3/4 kazni.

Predčasno pa se lahko odpusti obsojence, ki so prestali 2/3 kazni, vendar največ tri mesece pred iztekom kazni (od leta 2008 naprej...pred tem je bilo 3/4 kazni, vendar največ 1 mesec pred iztekom).

Torej, če je tvoj prvi primer (2 leti kazni, odpuščen po 8 mesecih) teoretično možen, je drugi primer (predčasni odpust po polovici kazni) povsem nemogoč (razen če podpisnik odlođbe ne zna računati), saj na polovici kazni ni mogoče predæasno odpustiti nikogar.

Ne vem, od kje ti informacija, da 'pedofilov in posiljevalcev' ni mogoče predčasno odpustiti? Zakonska dikcija o tem ne govori prav ničesar. Je pa tako, za spolne prestopnike je med prestajanjem kazni predvidena določena obravnava. Zapori praviloma udeležbo (ali celo določene rezultate v tej udeležbi) v tej obravnavi smatrajo kot nujni pogoj za predčasni odpust, podobno je pri pogojnem odpustu (tu pa o odpustu ne odloæa direktor zapora, ampak komisija, ki jo formirajo na min za pravosodje).

Torej, pedofila oziroma posiljevalca, ki seveda izpolnjuje določene pogoje, je možno tako pogojno kot tudi predčasno odpustiti s prestajanja kazni.
JOj štibla dej ne neumnosti pisat no. .. ce ze pises o formalnih pogojih - ZIKS je jasen...pogojno se lahko odpusti obsojenca, ki je prestal dve tretjini kazni (in ne polovico). Sicer mi je dosticnio osebek nato povedal da je kar lepo sedel 2 leti in ne samo 8 mesecev. Tko da ocitno je al narobe zavedeno al pa je kaka fora ki je ne poznam in se kako drugace oznacuje prestajanja...

kakorkoli - KZ-1 UPB2 je tudi jasen glede tega kdaj se lahko sploh izreka recimo ze pogojne v statrtu....pa lahko redno vidimo kako sodisca dajejo storilcem pogojno, na pogojno, na pogojno.... Pa je jasno da ce po prvi pogojni naredi novo KD da ne more se ene pogojne dobit. Pa jih redno dobivajo....

kar se tice pa informatorjev - v temo brcas da je joj.... ko je informator enkrat v zaporu se lahko samo slikas....ne more policija vplivat na njegov predcasni odpust. Tako pac je (zal).