A je bog na dopustu?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.775
6.551
113
Cene bakra so bile nekaj tednov nizke, zdaj gredo pa spet gor.

spot-copper-60d-Large.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Bog gotovo ne rabi cerkvene lastnine.
Ni pa prav, da se norčuješ iz tega, da so nekoga drugega okradli. Ampak to je slovenska folklora. Če sosedu crkne krava, je enako kot da bi sam dobil dve kravi v štalo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Bog gotovo ne rabi cerkvene lastnine.
Ni pa prav, da se norčuješ iz tega, da so nekoga drugega okradli. Ampak to je slovenska folklora. Če sosedu crkne krava, je enako kot da bi sam dobil dve kravi v štalo.

sam če RKC crkne miš, je tko k bi dobil farmo govedi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Daleč od tega, da se norčujem.

Če izhajamo iz krščanske "predpostavke", da se vse zgodi po božji volji, me zanima, kak smisel ima kraja bakra s tem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
to je kazen, ker se preseravajo. navadne naj dajo, pa jih ne bo noben pajsnu....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Če izhajamo iz krščanske "predpostavke", da se vse zgodi po božji volji, me zanima, kak smisel ima kraja bakra s tem.
Hmm, rabimo šolanega teologa za to dilemo. Meni se zdi, da ne trdijo tako. Ljudje imajo svobodno voljo in odločanje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Svobodna volja in Cerkev?

10 božjih:

1.Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!
2.Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo! Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, 6 toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.
3.Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, svojega Boga, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!
4.Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil sobotni dan in ga posvetil.
5.Spoštuj očeta in mater, da se podaljšajo tvoji dnevi na zemlji, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog!
6.Ne ubijaj!
7.Ne nečistuj!
8.Ne kradi!
9.Ne pričaj po krivem proti svojemu bližnjemu!
10.Ne žêli hiše svojega bližnjega! Ne žêli žene svojega bližnjega ne njegovega hlapca in dekle, ne njegovega vola in osla, ne česar koli, kar pripada tvojemu bližnjemu!

5 cerkvenih:

1.Udeležuj se maše v nedeljo in druge zapovedane praznike in ne opravljaj nobenih del in dejavnosti, ki ogrožajo posvečevanje teh dni.
2.Spovej se svojih grehov vsaj enkrat na leto.
3.Prejmi zakrament evharistije vsaj ob veliki noči.
4.Posti se zapovedane postne dni.
5.Po svojih zmožnostih podpiraj Cerkev v njenih gmotnih potrebah.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to je kazen, ker se preseravajo. navadne naj dajo, pa jih ne bo noben pajsnu....
Ja , res je!
467716-post_slo.gif

....uro stran z letalom od lakote umirajo tu pa bakrene žlebove gor devajo
jezen.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... vseeno draga šola... prepozno. pa nič jih ne izuči. koliko bakra so že pokradli?? pa ga še kar tlačijo.... pa da ne govorim, da je grd... sploh ko oksidira....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kam sploh lifrajo potem baker?

ja kam? nazaj v tovarno. in potem gre spet v žlebove... krog se ponavlja, butli pa plačujejo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tisti, ki odkupujejo baker, bi morali malo preverjati izvor, samo kaj, ko se jim sladko j....