A je bil kdo zraven pri porodu?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Koko to zgleda z une strani?
Je kdo skup padel?
So se vaše zlo drle?
shocked-1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Bil, trenutek oz. čas nepozaben, predvsem pa to, da si pri zraven pri rojstvu dvojčkov. Moja ni nič jamrala, se drla, skup pa tudi nisem padel, moraš biti v pomoč svoji dragi!!!

Lp,

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Jest sem bil zraven, čeprav ne cel čas (na mizi je bila 28 ur). Kar fajn je blo, najprej dolgo nestrpno, potem pa nekaj časa kar adrenalinsko. Težko si predstavljam da bi v bifeju čakal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej če porod traja več kot 3h te peljejo na kosilo in eno pivo! (ti pripada)
cheer.gif

barabe mi niso dale piva, jst pa čist živčen!
cry12bpy.gif

zdaj vsaj vem za drugič kaj mi pripada
nahrung002.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Sem bil zraven in to 3x pri enem porodu...
smile-1.gif
Najprej sem bil zraven takoj ob sprejemu (sobota okoli 14h), potem sem še enkrat prišel okoli 23h (so me hitro poslali domov spat, ker se ni nič dogajalo), potem pa celotno nedeljo popoldan do večera. Porod je trajal 30ur in se končal s carskim rezom. Sem pa dobil mladiča v roke, ko je bil star dobrih 5min.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem dobil svojo pikico v roke še preden jo je dobila mama
tongue-1.gif

Pa prerezal sem popkovino, to je tud poseben občutek za fotra

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
O kakšnem kosilu in pivu vi to govorite??
d055.gif
Pa sva bila dobrih 8 ur na "mizi".
Toliko da vem, ker imam avgusta drugi krog, če bom kaj lačen pa žejen vmes
smile-1.gif
:)

Aja pa še avtorici...ja bil zraven, itak. Je blo kar zanimivo, čeprav finiša nisem mogel ujeti, ker je prišlo do komplikacij in je bil na koncu carski rez. Me je pa fasciniral odziv vseh babic/porodničark...smo se matrali, matrali..v sobi sta bili mislim, da dve babice in porodničarka...skratka nakaže, da ne bo šlo, je bilo v pol minute 10 oseb v sobi, ena je dala papir za podpisat, ostatli skakali ko utrgani, v naslednji minuti sem bil že sam v porodni sobi, so samo rekli, ja carski, počakaj tukaj...skratka neverjetno hitro in strokovno.

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.472
1.932
113
Jaz sem bil tudi zraven. Zelo zanimiva dogodivščina. Predvsem sem pričakoval da bo vse skupaj malo bol diskretno. npr. tako kot v filmih, ko je ženska lepo pokrita z zeleno plahto, ti pa si pri glavi zraven in ji govoriš boga boga.

No, vglavnem nič od tega. Tam okoli glave so bile nameščene vse žive aparature, tako da tudi če bi si želel umaknit od (glavnega) dogajanja, se ne bi mogel. V enem trenutku je celo babica rekla: "No, poglejte, glavico že lahko vidite".

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Drugič je ponavadi precej lažje (vsaj pri nas). Priporočam kranjsko porodnišnico, kjer je vse precej bolj prijetno kot v ljubljanski (bil v obeh in obakrat prisoten pri porodu)

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Bil zraven 3x. Prve dvakrat prerezal popkovino. Čisto poseben občutek.
Pri tretjem porodu nisem prerezal, ker "smo" po naravni poti rojevali enojajčni dvojčici in je bila porodna polna babic, ginekologinj in je bilo treba hitro "potegnit" še drugo ven, ki je bila v medenični vstavi. Ampak je šlo brez težav (so jo povlekli ven za nogice kot kozo
smile-1.gif
). Sedaj sta stari 15 mesecev in sta nabriti za pop....
Tako kot bigMIKE sem bil prve dvakrat v kranjski, zadnjič pa v ljubljanski. Enojajčne dvojčke raje hendlajo v Ljubljani. Oboje je bilo prijetna izkušnja. V Kranju sva obakrat imela super babico, v Ljubljani se pa pač vidi, da je večja porodnišnica in je malce bolj "industrijsko", čeprav dvojčki baje niso tako pogosti in nisem imel občutka, da bi nas zapostavljali.

Pri prvem porodu me je babica potegnila za rokav, ko je začela glavica lezti ven - poglejte že gre
cool-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Moja izkušnja na začetku dolgčas. Moja je zaspala jaz sem pa se igral s fotoaparatom in slikal vse po sobi.
Nato pa akcija babica prileti in moja ni več sodelovala z njo. Takrat sem jo napizdil, da naj posluša babico, ki verjetnmo ve kaj dela in pomoje je to ena redkih prilik, ko je celo ubogala. Na koncu je babica priznala, da je to ZELO redko.

Pri nas je bilo zelo diskretno. Ce porod sem sedel pri glavi boljše polovice in videl praktično nič. Prerezal sem popkovino in najbolj mi je v spominu ostalo prvo ujčkanje male. Nepozabno obvezno bi šel še enkrat.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Bil in nisem....
Prišel v porodno sobo, pozdravil ženo, ki so jo odpeljali na carski rez. Čakal ves živčen v porodni sobi, po pol ure pa so pridrveli mimo mene z mojim malim sončkom, težkim 825g direkt na intenzivno, kjer je bil 2 meseca.....Še enkrat HVALA vsem na pediatrični kliniki za čudovite trenutke.
roza.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...

a je ta tema odprta z namenom, da se v njej javijo vse p****, ki namesto da bi, kot vsak pravi moški, v tem času pile v gostilni s prijatelji, visjo zravn pri porodu???
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa kaj se sploh spotikate ob take "prave muškarce". Stiber ti kar uživaj ob popivanju na šanku jaz bom pa tam kjer bo meni pasalo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Pa kaj se sploh spotikate ob take "prave muškarce". Stiber ti kar uživaj ob popivanju na šanku jaz bom pa tam kjer bo meni pasalo.

467716-post_slo.gif
WORD!