A greste kaj v dol k južnim sosedom?

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Za tiste katerim je vožnja avantura, predlagam da gredo malov Grčijo. Baje so kampi po 20€ na dan in bolje urejeni, kot nekateri na Hrvaškem. Tako vsaj moj avtomehanik pravi.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
145 km SZ od Opatije
Ste dovolj stari, da se sami odločite, kje boste dopustovali? Ali se znate sami odločit, kje boste dopustovali? Če je odgovor DA, potem lahko počasi zaključite.
Je lepša hrvaška ali grška obala? Je lepši Golf 7 ali Mazda 3? Je lepša Mondrianova kompozicija Red Blue and Yellow ali Vincijeva Mona Lisa? So bolj pošteni levi ali nemara desni (OK, vsaj tukaj je odgovor bolj preprost :evil:). Gre za stvar osebnega mnenja oz. prepričanja.
Lahko se jeb**e še "n" let, nikoli ne boste enotni. Vsaj ne v takšnih temah ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Definitivno in zgodovinsko dokazano je, da Hrvaška nudi za veliko denarja nič muzike. In to je vse, kar šteje.
Ni problem malce več plačat - če si tudi primerno postrežen. Če te pa odrejo pri živem, se pa čuti in takrat ga ni junaka, ki bi bil zadovoljen. Zato jim od srca želim, da jih vrag pocitra. Dokler se ne spametujejo.

Za cestnino Zagreb - Trogir 40 Ejev? To je precej več kot pa skurim nafte. Ok, tudi Grčija je noro draga glede cestnin ... toda potem, ko greš prenočit v razkopan kamp, ki niti elektrike nima, ceste pa kot pred 50 leti - 50 Ejev ? :nigladek:

Kar naj se norčujejo. Nemec jih že od srede 80. let ne povoha več.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.651
3.932
113
Ljubljana
hmpg.net
V kampu kjer sem, prevladujejo Nemci, Nizozemci, Italijani. Nekaj Avstrijcev, Slovencev, Madžarov, Čehov. Že več let je podobno (letos manjkata dva Slovaka, vsak s svojim avtodomom, ki je avtobus z izvlecnimi stranicami. ByCar Porsche 911)

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Na Hrvaškem tudi Samuel L. Jackson in Cristiano Ronaldo
Aprila so se v oddaji Argument na Planet TV spraševali, zakaj zvezdniki obiskujejo Hrvaško, Slovenije pa ne
Hrvaška obala je znana, da je privlačna za počitnikovanje slavnih in bogatih, Bon Jovi spada v vrh svetovnih zvezdnikov, ki prihajajo na Hrvaško, je poudaril Dubrovački vjesnik na svoji spletni strani. Med drugim so letos sosednjo državo obiskali ameriški igralci Salma Hayek, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson in Michael Weatherly ter eden od najboljših svetovnih nogometašev vseh časov Cristiano Ronaldo.
https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiAxM2YspjjAhVtkIsKHeDgDwgQFjAAegQIARAB&url=https://siol.net/trendi/svet-znanih/se-en-zvezdnik-na-pocitnicah-na-hrvaskem-bon-jovi-z-druzino-prispel-v-dubrovniku-501074&usg=AOvVaw2PwvX_hGrHqheBOd2UgxFv

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
145 km SZ od Opatije
Dej, dej, to sploh ni relevanten podatek. Na Alterju je vsaj pol članov, ki fuzbal igra bolje od Ronalda in vsaj 2/3, ki bi vlogo v filmu odigrali bolje od Samuela. Da o tem, da imajo doma vsi lepše babe od Salme Hayek niti ne omenjam :evil::evil::evil:

Ps. evo, kaj sem rekel, 3 komentarji za mojim in en omenja, da je na hrvaškem zanič, drugi, da je bolje, tretji pa sam omenja, kake goste imajo, teren je pa neznanka ... tako da ...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Hrvatje so čist OK in te bodo postregli z vsem kar boš želel. Brez problema.
Srbskih nacionalistov pa ne marajo oziroma jih sovražijo iz dna duše.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
KSZ: enkrat smo s kolegi avtodomarji (verjemite mi, da imamo naštudirane vse "najlepše" plaže Evrope v nulo) razvili teorijo o najlepši plaži, ki jo vsi iščemo (bilo je po povratku iz Grčije, kjer nismo našli "nič navdihujočega"). Torej dejstvo je, da imamo vsi "v glavi" neko svojo predstavo o najlepši plaži, ki pa glej ga zlomka zelo sovpada s plažami, ki smo jih kot otroci in mulci obiskovali s svojimi starši (nekateri še kasneje samostojno). Tako nanese, da ima mojain še +- kaka generacija v glavo vcepljene hrvaške plaže, ker pač kam drugam se ni hodilo. Jaz lahko priznam, da mi je ena "top plaž/destinacij" moja večletna "baza" - kamp Kosirina na Murterju, v bistvu ni nič posebnega, ampak jutranji pogled direkt na Kornate, parkiran čoln, potapljanje, družba, ultra prva vrsta z zasebno plažico,... ja tako pač je - in s Kosirino primerjam vse ostalo.
Enako smo ugotovili za večino.

Zdaj ko recimo poznam veliko večino evropskih "top" plaž mi je Kosirina še vedno med top 10 (pa prav za prav nimam odgovora zakaj - verjetno iz šentimenta). Po drugi strani mi je med top 3 ena norveška na Andalsnesu, golf travica do vode, ovčke na travici, modra top barva - AMPAK! 10-15° ima to morje. Kopanje le v debelem neoprenu! ;)

Kar pa se odnosa tiče pa vsaj zase trdim: kar seješ to žanješ. Z mano so v veliki večini vsi prijazni in nimam res nobenih težav, če le nisem sam z levo nogo vstal. :cool:

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
145 km SZ od Opatije
Ko ravno omenjaš ... tudi sam imam eno tako (zame) top plažo. Je na Braču in zanimivo, nekaj km stran od Zlatnega Rata, ki je tako zelo opevan, meni pa ni všeč.

Torej, gre za plažo Murvica, na otoku Brač, s pogledom na Hvar:

plaza-murvica-murvica-brac.jpg

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mi smo zadnjih nekaj let dopustovali na Pelješcu. Nikoli težav, prijazni, ne predrago (prej poceni), Dalmatinci pač.
Počasi smo se naveličali, predvsem morja. Kot da je to edini način preživljanja prostega časa. Začelo nas je vlečt proti BiH, ČG, Srbijo, tudi proti vzhodu.
Jih pa ne obsojam, glede na to, kako je vse polno, so očitno še dovolj poceni. Pred dvemi tedni je bila večina dražjih kampov po Istri in na Krku polnih.
Za apartmaje in hotele ne vem, ker te scene ne spremljam.
Letos vse kaže na roadtrip po Sloveniji. :zmaga:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zelo podobna scena je bila lani v kampu uvala v selcah. čez noč je prišla odločitev, da naslednje leto pavšalistov ne bo več, oktobra konec vsega. tri dni galame. kako se je izšlo en vem, ampak vsak ima pogodbo. pogodba ima rok. tudi teli pri opatiji imajo najem in zimovanje. vsega je bilo konec verjetno spomladi 2019. so dobili, podpisali nove pogodbe? so se zanimali kaj dogaja? so preventivno odpeljali?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Mogoče so podmukli, ampak primer, ki si ga dal je tipično po Jado vsko neumen. Tudi pri nas država za par let komu ni dovolila razpolagati z zasebno lastnino in si ni mogel nič, čeprav ni bil vpleten. Se spomniš kakega siromaka v medijih, ki so mu ukradli avto, avto se je našel in do konca nekajletnega sodnega postopka stal na državnem parkirišču? Smo torej Slovenci podmukli?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
A so Hrvati krivi, da mi volimo nesposobne in lene politike? Bili smo prej v EU, zlahka bi mi njih blokirali do rešitve vseh nerešenih vprašanj. Če bi se našim politikom ljubilo ... Ampak to seveda pomeni, da ne ostane toliko časa za slikanje za družabne medije.
Samo veliki bedaki nasedajo taki medijski propagandi. Žal pa je bedakov zmeraj dovolj in zato so od nekdaj bile vojne. Ker je nekdo pogruntal, da lahko dobi izdaten kanon futer na račun različne vere, različne narodnosti, lavorja morja ... Zadaj pa je zmeraj ekonomski in politični interes nekoga, da se obdrži na oblasti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
To je sicer bogokletno reči v Sloveniji, ampak Italijani so imeli prav, da so takrat od Slovenije zahtevali rešitev tega vprašanja. Res pa je, da v Sloveniji na nacionalizacijo premoženja na osnovi narodnosti, redko kdo gleda kot kriminalno dejanje države. In tudi mi smo imeli možnost, da s Hrvaško dosežemo konsenz glede meje pred vstopom Hrvaške v EU. Samo potruditi bi se bilo treba. Tudi vikendi bi obstali. Še več kot jih je po tem klečeplazenju.