A gre Državni Zbor v London?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Malica na Adrii je bila dobra za moje pojme. Ko sem letel v Istanbul sem dobil Pečjakov sirov burek, Fructalov sok in jogurt Pomurskih Mlekarn. Pa še čaj in kavo. Tako, da tukaj jim ne gre prav nič očitat, škoda pa če bodo sedaj to ukinili.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Do sedaj sem že kar nekaj preletel - res ne na nizko-prevoznikih - in lahko povem, da če lahko recimo Emirati iz LHR v DXB strežejo kaviar in to Sterlet (bdw jaz ga ne jem) in to v neomejeni količini ter poplakneš z buteljko ki stane več kot Adrijin karta za LTBA potem verjamem, da se bo Adrija izvlekla na račun bureka (nabavna <1€) soka (<,30€-če si prosil repete) in jogurta (,20€).
Če bi se sedanjemu NS prepolovile kotizacije bi vsi potniki ohranili malico pa še časopise bi dodali povsod.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik gas pravi:
A mislite, da ko bo Adria zaprla vrata, da bodo pa drugi prevozniki kar drli na Brnik? Prav veliko jih ne bo,.. s tem bom pa na slabšem potniki...
Na slabšem ne morejo biti, saj se večina potnikov že sedaj tako in tako raje odpelje do Trsta, Celovca, Zagreba ... Če odpre bazo na Brniku samo eden od nizkocenovnikov, je to za Slovenijo velika zmaga, tako za slovenske potnike kot za turizem. Trenutno je edina opcija, da se Adrio zapre, saj majhne/srednje velike letalske družbe nimajo v EU niti najmanjših možnosti za preživetje - šlo bo zgolj za agonijo neskončnih dokapitalizacij in enkrat down the road bo Evropska komisija zadevo ustavila - prej, ko bo to naredila, ceneje bo za davkoplačevalce.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.073
6.277
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kaj mi ni jasno? Virant je zagrozil, da se bo vozil z Wizzairom po 13€, pa mu je Adria raje prodala karto za 100€ in mu za ta denar postregla še s sendvičem in vodo.
smile-1.gif
Sendviča ne bo več (razen za evrokrate). Cene ostanejo enake.

Neposlovnežem omejili hrano

Hrana le poslovnemu razredu ter na letih v Bruselj, Istanbul in Moskvo.

Če morda niste vedeli, hrana je bila dobra volja Adria Airways:

AA ni cene obroka in prigrizka nikoli vštela v ceno vozovnice, saj ju je potniku ponudila brezplačno. Prodaja vozovnic je popolnoma ločena od oskrbe potnikov in sledi drugim tržno-prodajnim prijemom. Vozovnice zato niso cenejše, saj je cena odvisna od razreda potovanja, vnaprejšnjega nakupa in prostorske zasedenosti na izbranem letu.

Mislim, kot da je problem karto podražit za 1,55 eura, za prekleti jebeni sendvič
10.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:
A mislite, da ko bo Adria zaprla vrata, da bodo pa drugi prevozniki kar drli na Brnik? Prav veliko jih ne bo,.. s tem bom pa na slabšem potniki...
Na slabšem ne morejo biti, saj se večina potnikov že sedaj tako in tako raje odpelje do Trsta, Celovca, Zagreba ... Če odpre bazo na Brniku samo eden od nizkocenovnikov, je to za Slovenijo velika zmaga, tako za slovenske potnike kot za turizem. Trenutno je edina opcija, da se Adrio zapre, saj majhne/srednje velike letalske družbe nimajo v EU niti najmanjših možnosti za preživetje - šlo bo zgolj za agonijo neskončnih dokapitalizacij in enkrat down the road bo Evropska komisija zadevo ustavila - prej, ko bo to naredila, ceneje bo za davkoplačevalce.

to se zna zgodit samo v primeru da bo letališče prodano.ker tem našim gumpcom je čisto vseeno.plačo imajo isto ali pristane 1 letalo na dan ali 100.tako tudi razmišljajo.da pa trst opravi več letov kot brnik je pa itak sramota.pa 50% potnikov v trstu je slovencev.
Adria je pa itak imela šanso postati prvi prevoznik na balkanu.tako z linijami kot cenami ampak oni rajši rinejo v evropo.karta do frankfurta pa stane toliko kot če bi letel iz milana v NY
bonk.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Adria ima za 100% cene izgubo, drugi imajo za 10% cene adrie dobiček. Kje je fora?
ker recimo letijo v jeben dunaj z airbusom, gor pa 5 ljudi (resnicna zgodba)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
In tega pri adriji nihče ne opazi? So vsaj nazaj polno zasedeni ali bolj zasedeni? Tudi jaz sek zadnjič edini potnik na avtobusu za Lj. V debati s šoferjem sem zvedel, da nazaj je pač poln si zadnjega kotička.
Če pa je tudi nazaj z dunaja samo pet potnikov, naj pa rentajo falcona. Je zagotovo ura letenja ceneje kot z airbusom, pa še potniki se najbrž ne bodo pritoževali.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
predvsem nej zaprejo stacuno, prodajo avione in spizdijo nekam kamor ne sije sonce... se ena od neuporabnih slovenskih firm, k bi se ze zdavnaj mogla zapret ali prodat...

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Vedt je treba, da gre za connecting flight, saj Adria trenutno ne leti v London. Logično je zato cena višja, kot pa bi bila pri direktnem letu. Vseeno pa je ta cena nora.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Iskreno upam, da Adrie nikoli ne nadomesti kak sekret od nizkocenovnika. Nekateri potujemo po službeni dolžnosti in ne zato, ker je poceni. In zato mi ni treba sedeti na pokozlanih sedežih z nekompetentnim osebjem zraven ljudi, ki se obnašajo kot da gredo na dopust po lobotomiji.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
no ce potujes po sluzbeni dolznosti, si verjetno letel se s kaksnim drugim prevoznikom kot adria, proti katerim je adria naravnost smesna (swiss, turkish, itd...)

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
eh ne mi od Swissa,...zadnji 4 leti preko njih. 2x odpovedana (potem letel z LH), 2x pa zamuda da te kap,..

Adria ni slaba, če veš kaj lahko pričakuješ, govorim za lete do vozlišč,.... in res upam, da bo ostala,..

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In tega pri adriji nihče ne opazi?
Nacionalni interes pika kom?
Plačo dobim v vsakem primeru pika org?
Če grem v minus me narod pozlati pika si?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Iskreno upam, da Adrie nikoli ne nadomesti kak sekret od nizkocenovnika. Nekateri potujemo po službeni dolžnosti in ne zato, ker je poceni. In zato mi ni treba sedeti na pokozlanih sedežih z nekompetentnim osebjem zraven ljudi, ki se obnašajo kot da gredo na dopust po lobotomiji.
No, do davkoplačevalcev ni ravno fer, da jih nihče niti ne vpraša, če se strinjajo s tem, da se z njihovimi penezi plačuje firmo, ki je tako in tako obsojena na propad. Da niti ne omenjamo dejstva, da je iz stališča konkurence nedpoustno, da imata največje letališče in letalski prevoznik enakega lastnika.

Osebje Ryanaira (ostalih nizkocenovnikov ne poznam, je pa najbrž tam enako) je pa kvečjemu bolj kompetentno od osebja Adrije, kjer prevladuje kultura 'domačnosti'.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
in to zadevo je videlo celo 30 ljudi ... ki so "čist slučajno" morali potem še čakat na svoje kovčke... JAO