A gre Državni Zbor v London?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mene pa zanima a gre naš DZ, pa po možnosti še Državni svet v London 17. januarja? Mislim, ker Adria ima take cene, da bi si lahko z njimi v parih furah poplačala vse dolgove, pa nisem ziher a je to naštimano, al dejansko mislijo prodat karte po taki ceni?! Za ta denar si najbrž plačaš lahko limunzino od doma pa do letališča in še biznis zice dobiš za to ceno pri kaki drugi letalski družbi..
bonk.gif

piCTk.png

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da sta malo zgrešila poanto teme...

Ontopic: Tudi meni ni jasno komu mislijo prodat karto za London za 1500€, verjetno bi isto stalo s taxijem
tongue-1.gif
Mogoče pa hočejo družbo totalno v poden spravit, da jo bo nekdo poceni kupil

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Bomo že mi dokapitalizirali spet.

Pa še čistilko ne rabijo, če se noben ne vozi.
zmaga.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Mogoče je že vse polno in zadnje proste sedeže prodajajo "po tržni ceni".
wink-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
in pazi zdaj to:
če kupiš dve povratni karti LJU-LON v katerih bi bil zajet let LON-LJU 17.1. in LJU-LON 18.1., bi te ti dve karti skupaj prišli (še vedno dragih 800 EUR. V praksi kaj takega najbrž ne bi bilo izvedljivo, ker ti verjetno povratna karta propade, če te ni na prvi let.
Lahko pa kupiš enosmerno LON-LJU za 17.1. za 900 EUR
bonk.gif
in povratno LJU-LON-LJU za 18.1. in 19.1. za 300 EUR. Si dobrih 300 EUR ceneje, kot če kupiš omenjeno povratno ali dve enosmerni.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Tajnikar* je izjavil, da je naloga Adria prevažati potnike, ne pa ustvarjanje dobička.

*) Tajnikar je menda ekonomist in ne polit-komisar, kakor bi lahko sodili po zg. izjavi.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Januarja naj bi Evropska komisija končno podala sodbo o legalnosti državne pomoči Adrii - za upati je, da bo pomoč označena za nedovoljeno, in da se muka Adrie končno zaključi (kot se je to zgodilo na Madžarskem, v Grčiji itd.). Državljani dokapitalizirajo firmo, s katero se potem zaradi astronomskih cen ne morejo prevažati, Aerodrom Ljubljana pa črno na belem zavira konkurenco (saj bi Adria propadla isti trenutek, ko bi eden izmed nizkocenovnikov odprl bazo v Ljubljani). Da ne omenjamo dejstva, da Adrio državljani dokapitalizirajo vsak ljubi dan, ko državni uslužbenec kupi letalsko vozovnico na račun 'države'.

Za upati je torej, da Evropska komisija naslednji mesec Adrii zapre vrata.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Dvomim, da se bo zgodilo kaj drastičnega.
Sicer so to pomoč Adriji speljali zelo amatersko. To se dela tako, da se dobi kredit od državne banka ne neko kvazi podjetje, ki denar nakaže naprej, samo pa gre v stečaj. Obroke kredita pa plačamo skozi sanacijo bank, ki se zgodi vsakih nekaj let.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Ali ni tako da mora država plačevati nizkocenivnikom da letijo k tebi?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Odvisno - recimo Ryanairu določene (večje in manjše) vukojebine (alla Bari, 'Hamburg') plačujejo subvencije, saj bi v nasprotnem primeru njihova letališča in regija samevala (seveda je zakonitost nekaterih od teh subvencij tudi vprašljiva). So pa večja letališča, kjer lokalna oblast teh subvencij ne plačuje (zaradi konkurence).

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Zanimivo bo videti, kako se bo odločila EK: tudi jaz sem pesimističen. Bi bilo pa za Slovenijo veliko volje, da se Adrio zapre. Na nek način gre tudi tendenca EU v to smer, saj je trenutno na tapeti več letalskih družb (LOT, airbaltic, estonian itd).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj mi ni jasno? Virant je zagrozil, da se bo vozil z Wizzairom po 13€, pa mu je Adria raje prodala karto za 100€ in mu za ta denar postregla še s sendvičem in vodo.
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.531
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kaj mi ni jasno? Virant je zagrozil, da se bo vozil z Wizzairom po 13€, pa mu je Adria raje prodala karto za 100€ in mu za ta denar postregla še s sendvičem in vodo.
smile-1.gif
Sendviča ne bo več (razen za evrokrate). Cene ostanejo enake.

Neposlovnežem omejili hrano

Hrana le poslovnemu razredu ter na letih v Bruselj, Istanbul in Moskvo.

Če morda niste vedeli, hrana je bila dobra volja Adria Airways:

AA ni cene obroka in prigrizka nikoli vštela v ceno vozovnice, saj ju je potniku ponudila brezplačno. Prodaja vozovnic je popolnoma ločena od oskrbe potnikov in sledi drugim tržno-prodajnim prijemom. Vozovnice zato niso cenejše, saj je cena odvisna od razreda potovanja, vnaprejšnjega nakupa in prostorske zasedenosti na izbranem letu.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Če boš pa svoj sendvič jedu ti podo pa pogrinjek zaračunali - pogrinjka bodo oproščeni tisti, ki bodo ponudili tudi stevardesam in pilotom pa še to samo, če bo obrok sestavljen najmanj iz pohanega piščanca s solatko.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
A mislite, da ko bo Adria zaprla vrata, da bodo pa drugi prevozniki kar drli na Brnik? Prav veliko jih ne bo,.. s tem bom pa na slabšem potniki...