8888 eno resno vprašanje zate

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ali bog kaznuje?
ali kaznuje tudi katolibane, da se tko mejno izrazim?
al on odpušča vsem? čeprav delajo drugim gorje?
čemu je pa pol pekel?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kateri Bog? Rimokatoliska inkarnacija?
smile-1.gif

In potem, drugo vprasanje - kateri RKC bog? Tisti iz stare zaveze (se pravi Jahweh), ali politeisticna falanga nove zaveze?

Starozaveki ni imel nobenih tezav s tem, da je koga malo v sol spremenil, obcasno vrgel bombo na kaksno mesto, ali, hey, izvedel en genocidek ali dva. Torej, odgovor je "da".

Novozavezki poli-bogovi so ma bolj prijazni do uporabnika - odpuscanje, samo molit je treba dovolj. Ce ne bo Bog direktno odpustil, bo pa Marija zrihtala, ali pa Blazeni Anton Martin Slomsek ali Sv. Ignacij - samo molit je treba k njim, se iskreno pokesati, pa je problem resen.
smile-1.gif

:D

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tvoje vprasanje "a pol ni pekla" predpostavlja da (govorimo o RKC
wink-1.gif
):

0) Bog v neki obliki obstaja

1) Aktivno spremlja dogajanje
2) Se mu ne je*e za vse skupaj
3) Je cisti BDSMjevec, in uziva v tem, da muci svoje najljubse stvaritve (Efezanom 1,3-14)
evil.gif

So, um, no.

Doktrina RKC pravi sledece:

Najprej Bl. Janez Pavel v2:
"We cannot be united with God unless we freely choose to love him. But we cannot love God if we sin gravely against him, against our neighbor or against ourselves: "He who does not love remains in death. Anyone who hates his brother is a murderer, and you know that no murderer has eternal life abiding in him." Our Lord warns us that we shall be separated from him if we fail to meet the serious needs of the poor and the little ones who are his brethren. To die in mortal sin without repenting and accepting God's merciful love means remaining separated from him for ever by our own free choice. This state of definitive self-exclusion from communion with God and the blessed is called "hell.""

Se pravi - za I.P.P.2 pekel ni "fizicna" lokacija, kjer Satan uci duse umrlih, ampak stanje, ko (samega) sebe nisi priblizal Bogu in njegovemu odpuscanju.

Ampak, ocitno je odvisno od tipa cloveka... Njegova Svetost, Papez Natzinger pravi:
"Jesus came to tell us that he wants us all in heaven and that hell, of which so little is said in our time, exists and is eternal for those who close their hearts to his love.""

Hmmm... Pa ne mi rect, da je interpretacija odvisna od.. tipa cloveka? Uf!

No, da slisimo kaj bo nas lokalni wannabe-zupnik povedal
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to sprašujem zato, ker opažam, da so določeni goreči verniki navadni tuzemski hudiči, satani..

pa me zanima kako gre to skup. ker če jim bog odpusti, pol nej ga...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to sprašujem zato, ker opažam, da so določeni goreči verniki navadni tuzemski hudiči, satani..

pa me zanima kako gre to skup. ker če jim bog odpusti, pol nej ga...

To je pa drugje pokrito!

Rimljanom 1 in 2:

29 Polni so vsakršne krivičnosti, zlobnosti, lakomnosti, hudobije. Zvrhani so nevoščljivosti, ubijanja, prepirljivosti, zvijačnosti, zlohotnosti. Hujskači so,
30 obrekljivci, Bogu sovražni, objestneži, domišljavci, bahači, iznajdljivi v hudobiji, neposlušni staršem,
31 brez pameti, brez zvestobe, brez srca, brez usmiljenja.
32 Čeprav poznajo Božji zakon, po katerem so tisti, ki delajo takšne stvari, vredni smrti, jih ne samo počenjajo, temveč tistim, ki jih delajo, celo pritrjujejo.
...
1 Zato si neopravičljiv, o človek, ki sodiš, kdor koli že si. Kajti s tem, ko sodiš drugega, obsojaš sam sebe; saj ti, ki sodiš, delaš isto.
2 Vemo pa, da Bog v skladu z resnico izvaja svojo sodbo nad tistimi, ki počenjajo takšne stvari.
3 Mar misliš, o človek, ki sodiš tiste, ki počenjajo takšne stvari, pa jih tudi sam počenjaš, da boš ubežal Božji sodbi?
...
13 Pred Bogom namreč niso pravični tisti, ki postavo slišijo, ampak bodo opravičeni tisti, ki postavo izpolnjujejo.
14 Kajti kadar pogani, ki nimajo postave, po naravi izpolnjujejo to, kar veleva postava, so sami sebi postava, čeprav so brez postave. 15 Ti dokazujejo, da je delo postave zapisano v njihovih srcih: o tem pričuje tudi njihova vest in misli, ki se medsebojno obtožujejo ali pa zagovarjajo.
16 To se bo pokazalo na dan, ko bo Bog v skladu z mojim evangelijem po Jezusu Kristusu sodil temu, kar se skriva v ljudeh.
Op.a.: NAMENOMA (delno) vzeto iz konteksta - v celotnem delu je govora namrec o tistih ki nocejo spoznati boga in obcujejo z drugimi moskimi - ampak me zanima ce bo 8888 prepoznal odstavek...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.071
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Softi, ti bom odgovoril, recimo da se mi svita o čem se gre.
Takim ne bo Bog nikoli pomagal, še Satan se jih bo branil na vse pretege, če je človek žleht je žleht, žal se človek tega zave ko je prepozno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.146
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:ampak a jim bog na koncu odpusti
Bog odpusti tisto, kar si je sposoben človek z vestjo sam odpustiti. Vedi, da se ljudje baje spovedujejo, da so pred 25-imi leti iz firme domov odnesli izvijač, ker si sami niso tega nikoli odpustili. Taki, ki jih ti opisuješ, si svojega početja ne bodo odpustili, ker se jim ne zdi nič narobe.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne... Cerkveno poroko sem jaz resil, nekrscen, nebirman in ne-anything - z 200 EUR...
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Bog odpusti tisto, kar si je sposoben človek z vestjo sam odpustiti. Vedi, da se ljudje baje spovedujejo, da so pred 25-imi leti iz firme domov odnesli izvijač, ker si sami niso tega nikoli odpustili. Taki, ki jih ti opisuješ, si svojega početja ne bodo odpustili, ker se jim ne zdi nič narobe.

Malo morgen.

9 Stiska in bridkost naj se zgrneta nad dušo vsakega človeka, ki dela zlo, najprej nad Juda, potem nad Grka;
10 slava, čast in mir pa nad vsakogar, ki dela dobro, najprej nad Juda, potem nad Grka.
11 Kajti Bog ne gleda na osebo.
12 Vsi, ki so grešili brez postave, se bodo tudi pogubili brez postave; in vsi, ki so grešili pod postavo, bodo sojeni po postavi.
13 Pred Bogom namreč niso pravični tisti, ki postavo slišijo, ampak bodo opravičeni tisti, ki postavo izpolnjujejo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

aha..torej ker ne mislijo, da delajo anrobe..ne bodo imeli odpuščenja..in bodo v peklu?

a sem zdej dojel?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Softi, ti bom odgovoril, recimo da se mi svita o čem se gre.
Takim ne bo Bog nikoli pomagal, še Satan se jih bo branil na vse pretege, če je človek žleht je žleht, žal se človek tega zave ko je prepozno.

seveda se ti sanja.,

sam kaj če s enikol ne zave.

mene to blazno moti. da so taki satani

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne... Cerkveno poroko sem jaz resil, nekrscen, nebirman in ne-anything - z 200 EUR...
smile-1.gif

Še eden, ki se je uklonil babi.
evil.gif

Nekje je tema o alter copatah..
evil.gif