32 in ostali kler

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam eno kulrutno umetniško vprašanje in sicer ali v RKC obstajajo..no, cerkveni przaniki obstajajo, ampak a obstajajo kaki..seznami..kdo ima kateregea oz kdo akterega praznuje.

recimo ti 32..vasa familija praznuje akterega..za kater praznik zena napece piskotov, ti zakoljes kuro..pridejo sorodniki
kaj pa vsa vas..a ima vas

hvala

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iz tega

recimo ti 32..vasa familija praznuje akterega..za kater praznik zena napece piskotov, ti zakoljes kuro..pridejo sorodniki
kaj pa vsa vas

vidis, d ame ne zanima koledar praznikov, ampak ali druzina 32 praznuej kateri praznik prav posebej.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Daj softi ne zajebavat ljudi, ki imajo svoja prepričanja... ker točno to je namen tvojega posta !

hvala!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Slavo oz. praznik hišnega zavetnika poznajo pravoslavni kristjani - kar sam dobro veš.

Pri katolikih in protestantih ekvivalentnega "hišnega" ali "družinskega" praznika ni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Slavo oz. praznik hišnega zavetnika poznajo pravoslavni kristjani - kar sam dobro veš.

Pri katolikih in protestantih ekvivalentnega "hišnega" ali "družinskega" praznika ni.

ok, kaj pa vaski.

prejle sva se z jedino an smrt skregala okol tega. nas kraj ima danes praznik. neka nova pogruntavscina,. in sem rekel..to ej neki podobnega tistim vaskim praznikom..zegnjanjem..pa je skocila v luft da kako zegnanje..pa sem reku..no, ne zegnanje..ampak neki pa je, k majo v vasi, k vsi pecejo psikote pa to.

ne, to pa ne.č in ansteje 10 dolenjskih avsi k to nimajo..sem spet postavim v bran, da ja majo..da zanc so an notranjskem mel..in oan men da ne..nimajo

in zato sprasujem. d avem a mam prav ali ne.

simon
nbene pravokacije. upam, da razzumes in vidis zmoto. mekani se trudi dojet, spoznat mnoge kulture. in tukaj sem bil preprican da neki je.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Kaj pa god ali imendan?

vem kaj je god..ker to festo mamo..sam ni to to.
kle me zanima preslava. ce obstaja..ker eni trdijo da ja..sam je zdej prepozn klicat in vprasat kako se temu rece.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.179
1.257
113
43
Mi imamo vsak dan družinski praznik, si dajemo darila vsak dan in s eimamo radi. nevem zakaj bi zato rabil poseben dan..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam se tebe sem rabu..

en me nazija kaj drkam, ti em hebes tko

mene pa srat a ne grem dol srat dokelr nimam crno an belem, da to obstaja..da se lahko iz skoljke derem, da je nigel na alterju anpisal da to je..

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Vaški? Pogojno.

Vsekakor je v vsaki župniji praznik, ozima bolj slovesna maša, ko praznuje farni zavetnik - se pravi svetnik, kateremu je posvečena cerkev. Poleg glavne župnijske cerkve ima vsaka župnija še nekaj podružničnih (manjših) cerkva in vsaka ima seveda svojega zavetnika. Ko praznuje ta zavetnik je tista cerkev malo bolj praznična. Da bi se pa zaradi tega kakšna posebna ohcet delala, mi pa ni znano, vsaj v moji okolici ne.
Praznik zavetnika podružnične, recimo vaške cerkve je še najbližje tistemu, kar sprašuješ. Ampak kot rečeno, kakšne hude veselice ni.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako se imenuje, kako rečete

ta persona mi ej rekla, d aje to praznik, k majo veselico, pa vsi pecejo, en uvozeni obrne jagnje, odojka, druzine pridejo domov..uglavne festajo..zdej a je to pri ih full vleik, vec kto drugje..ne vem..ampak je uporabila en izraz..in to majo vsak let na ta praznik

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Daj softi ne zajebavat ljudi, ki imajo svoja prepričanja... ker točno to je namen tvojega posta !

hvala!

lej lej..google najde vaski przanik, ki je opisan kot je navedel nigel.

zdej pa sam se enobesedno ime za to najdem