30.000 evrov

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Sej večina se bo verjetno zgražala, ampak mi lahko nekdo pove, kaj so oni več od vseh sirot ki so že izgubile enega ali oba izmed staršev?

Klik

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Skupaj je 30.000 EUR za vse otroke. OK, saj je lepa gesta. OK, ni pa fer gesta. A otroci staršev, umrlih pod kolesi zarukanega voznika ukrajinskega šleperja ali štajerskega pijanca pa si ne zaslužijo pomoči? Pa prvi so umrli zaradi neumnosti, drugi pa morda ne.

Populizem te vlade je že postal nagravžna mešanica kjer se prepletajo kršansko kmečke korenine. Obup.

Nazadnje urejeno:

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
tudi meni se ne zdi glih fer. pa tudi vsi umrli so bili kar na položaju, tako da ti otroci ne živijo v pomanjkanju, da bi potrebovali ta denar.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
... tako da ti otroci ne živijo v pomanjkanju, da bi potrebovali ta denar.
Tud mene to mal moti.
Zanimiv komentar je dal nekdo na 24ur: ''ali vlada nakaže sredstva tudi otrokom, ki so izgubili starše v prometni nesreči, katero so sami povzročili?!?!?!''
A pa je to res 30k za vse otroke, al je za vsakga posamezno? Ker če je za vse, pol je še uredu...

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
koliko sem jaz razumel je za vse samo vseeno ni pošteno saj je res, da tem otrokom finančno gre verjetno kar dobro pri tem pa bi drugje ta denar veliko bolj prav prišel, tako pač danes je bogati bodo imeli vedno več revni pa še to kar imajo bodo izgubili

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A ne dobivajo otroci umrlih staršev neke penzije dokler se šolajo? Očitno so tisti, ki umrejo po lastni neumnosti več vredni kot tisti, ki umrejo v nesreči. Važno, da so "naši", pa se takoj prekotali nekaj državnega denarja. Pa še kader za naprej je zagotovoljen.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Ja mislim da dobivajo pac penzijo ki jo je stars do takrat vplacal, torej sorazmerno z delovno dobo umrlega. Ce je bil zelo mlad stars je penzija manjsa kot ce bi bil starejsi...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Mislim da otrok dobi 80% starševe penzije do 26. leta starosti (če ni zaposlen in se še izobražuje).

Najlepši primer tega je tista deklica Madeline. Kako so se drugi starši počutili ob vsej tej gonji za samo eno deklico?
frown-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dobivajo pokojnino ja. In kakšen teden nazaj je bil v Delu članek, da bodo te zahtevke za pokojnino obravnavali prednostno. Seveda si mediji tega ne bodo upali spluvat, ker se bodo stare mamce itak vse zgražale. Mogoče se bo Svet kaj premaknil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
off: in zanč ugotovijo da sploh ni bila ugrabljena... In tudi ovadbe proti staršem ne morejo podati, ker primankuje dokazov!

on: men se tud ne zdi fer, da dobijo neke odškodnine! Sej so si starši pač sami krivi! Bi pa pomislili na otroke, preden grejo v tako adrenalinsko voznjo!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Sej večina se bo verjetno zgražala, ampak mi lahko nekdo pove, kaj so oni več od vseh sirot ki so že izgubile enega ali oba izmed staršev?
Oni so politiki.