18 tock

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
u bistvu pelješ 35 - toleranca je "kasiranih" 31 so 3 pikice in točke:)

manjša nesreča ne izgubiš izpita...
Ne.
Če pelješ točnih 31 ti radar lahko izmeri tudi 35, ker je netočen. Zato ti potem odštejejo tiste 4 km in ti napišejo da si peljal 31. kar znese 3 točke.
Proizvajalec ve, koliko radar lahko pogreši, to zapiše v tehnične podatke in to je napaka instrumenta, ki se jo mora upoštevati.

Ali pa povem še drugače. Ti pelješ točnih 30 (v coni 30) in tako ne kršiš nobenih predpisov. Radar te pomeri in mu lahko pokaže 34. Če bi te policaj/redar kaznoval, bi te po krivici, a se strinjaš?, ampak te ne bo in te ne sme, in tudi ni tvoja briga in problem, koliko policaju kiksne radar, ti si peljal 30 kolikor je dovoljeno.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa daj ne bluzi.

Za do deset km/h te noben normalen policaj ne bo jebal.

Nisem se enkrat peljal mimo 5-6km/ preko omejitve, pa ni bilo nič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa daj ne bluzi.

Kje pa dons še srečaš normalnega policaja/redarja, no pa saj te lahko pomerijo tudi stacionarji radarji ane?

kolegica je zadnjič dobila kazen za prekoračitev 7km/h na avtocesti (dovoljenih 130), pa tudi tu smo že brali, kako so koga upilili samo za kak km prehitre vožnje.
Ja tud jest sm se že pijan peljal mimo policaja, pa ni bilo nič. enkrat me je celo ustavil, pa ni bilo nič (ni dal pihat). Torej nobenega ne kaznujejo za pijanost al kako gre ta tvoja logika???

Pa saj je enkrat nekje pisalo, koliko kazni za prekoračitev do 10km/h so napisali Ljubljanski redarji. Številka gre v tisoče. Tko da bluziš kvečjemu ti.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.504
125
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
No jaz v dolgih letih nisem nikogar ogrozal, sem pa ogromnokrat predvideval oz. resil situacijo, ker so drugi ogrozali.
To da sm 18 tock nabral v 2 letih, je 2x voznja 100km/h na dvopasovni cesti kjer je 70 omejitev ob 2-3h zjutraj ko sem bil sam na cesti.
Kadar sem na tej cesti vozil normalno ko je bil promet, sem bil med pocasnejsimi....
In gotovo nisi vedel, da ne smeš peljat 100, če je omejitev 70, tako da moraš sedaj ponovno na tečaj CPP da te bodo tam tega naučili? In zagotovo rabiš še uro vaje za speljevanje, uro za vožnjo po avtocesti, pa urico ponoči, pa bočno parkirat se moraš tudi naučit, itd....in seveda to plačat, da boš uspešno ponovno opravil izpit.

Ga ni junaka na forumu ki pelje strogo po predpisih.
Drgac pa po cca 1mio prevozenih km (tudi po anglesko irskih levo vozecih cestah) mislm da sm se ze naucu speljevat in ponoci vozit. Zgoraj omenjeni CPP test pa brez kazenskih naredu zgolj zaradi srece pri klikanju.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Citat:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa daj ne bluzi.

Kje pa dons še srečaš normalnega policaja/redarja, no pa saj te lahko pomerijo tudi stacionarji radarji ane?
Normalnega policaja? Hja, nenormalnega še nisem srečal
smirk-1.gif
Med redarji se pa najde kakšnega retardiranca.

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
889
113
Citat:
Vozniška komisija pa ni dvomila o mojih sposobnostih in mi dala izpit, res pa da je zelena takrat še utripala, kar olajša ustavljanje pred rdečo na semaforju.
vozniška komisija je potrdila zgolj tvoje poznavanje vožnje v skladu s CPP. da pa se imaš pri 18 letih, po prevoženih dobrih 20 urah, za spretnega voznika, je pa zelo domišljavo