10l nafte + 60l bencina

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

glede na to da je tukaj zmešan zelo mali odstotek nafte tudi midva misliva da nebi smel bit problem, oz. za vsak slučaj sem raje odprla post...

mislim da se ni česa bat... danes gre na pol tanka bencina še pol tanka mešanice. na koncu bo v 70l tanku 65 l bencina in 5l nafte, mislim da ni panike.... kot sem rekla, bom poročala

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
A ne sploh ni panike, tole je "samo" 7% mešanica!
stupid-1.gif

Recimo za primerjavo, mešanica za dvotaktne motorje je med 1-5% .. večina motorjev, ki uporablja 2% mešanico bo že pri 4% mešanici imela precejšnje probleme in obratno. Pa to gre na dvotakne motorje ki niso občutljivi!

Sodoben 16V motor z elektronskim vbrizgom pač ni kosilnica in 7% mešanica JE problematična. Če ne drugega poglej kaj se zgodi če motor pije olje! Kadi črno, smrdi itd. pa je poraba olja tako mala da je mešanica, ki pride v bat 0.1% ali še manj! Pri 10% mešanici nafte se zna zgodit da bo motor začel delovat brez iskre ... tako da se pripravi na "rezervni" manever ko ti bo motor začel nabijat v obrate in se ne bo hotel ustavit (pa lahko daš kjuč iz ključavnice)!
grin1.gif

Skratka z kemijsko fizikalnega stališča in mojega znanja tehnike o motorjih z notranjim izgorevanje ti svetujem da ne počni tega! Sicer je pa tvoj avto, tako da probat ni greh!
grin1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne me strašit
confused-1.gif

Ti torej sploh nebi tega notri vlival, tudi če bi zelo redčil?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
ne pametuj... mešanica z OLJEM je nekaj drugega kot z nafto!

Sem skoraj 100% prepričan, da ne bo težav.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Ne me strašit
confused-1.gif

Ti torej sploh nebi tega notri vlival, tudi če bi zelo redčil?

Vlival bi v avto z uplinjačem ali pa kak star 8V motor, s tem da bi mešanico delal pod 5%. Še raje pa bi vlil v kakšnega starega dizla, tam bi bilo še manj problemov!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ne pametuj... mešanica z OLJEM je nekaj drugega kot z nafto!

Sem skoraj 100% prepričan, da ne bo težav.

Ker? Dvotaktol olje je po izgledu (gostota/barva) skoraj podobno nafti.

No jst v svoj avto tega nebi vlival, pa če ga dobim zastonj!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Verjamem da si razgledan in da veliko veš, ampak mislim da že malo pretiravaš, ker če bi bilo to tako občutljivo bi se že v avtomobilski industriji potrudili delati rezervovaje goriva z različnimi oblikami vhodov...

Mislim da tako občutljivo spet ni, bom napisala, kaj se bo danes dogajalo, ker gre, kot sem rekla, na pol tanka, pol mešanice...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pa daj že nalij to mešanico v pugija in ne sprašuj stvari, za katere si bila že vnaprej odločena. Tukaj se nekaj jajcaš, naredila boš pa itak po svoje. Sorry, danes sem tečen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Sej so različni vhodi, dizel ima debelejšo cev!
evil.gif

Ja nič probaj, pa povej kako bo .. nas vse zanima!
evil.gif
Jst sem povedal na teoretični osnovi kaj se lahko zgodi, prakse pa (še) nimam!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Pa daj že nalij to mešanico v pugija in ne sprašuj stvari, za katere si bila že vnaprej odločena. Tukaj se nekaj jajcaš, naredila boš pa itak po svoje. Sorry, danes sem tečen.

Sej veš, vprašati ni greh, več glav več ve.
Če bi dobila tehten razlog zakaj ne, potem nebi naredila po svoje
smile-1.gif
.

Nič hudega, polna luna bo
wink-1.gif
, vsi smo malo "tečni".

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif
To je zaradi logike da v dizla lahko tankaš bencin, v bencinca pa ne moreš dizla!

Ja to vem, govorim o zvezdicah in srčkih
smile-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Če je že kakšna logika potem raje dizla v bencinca kot bencin v dizla. Diesel deluje tudi kot mazivo za injektorje in visokotlačno pumpo. V vsakem primeru kar natankaš v večijih količinah ne bo delalo. Samo pri dizelašu imaš lahko večjo škodo, ker ne boš doesegel optimalne eksplozije goriva, kar lahko povzroči poškodovan spodnji del motorja. Pri bencinarju je pa problem to, da je kompresija manjša in dizelsko gorivo ima točko samovžiga višjo kot bencinsko gorivo. Posledično tudi bencinarji z ''mešanico'' radi cukajo hladni. Tudi svečka včasih ni dovolj da se dizelsko gorivo vžge, tako da lahko pričakuješ zmanjšanje moči. Skoraj nekako tako kot če bi vodo dolil zraven.

Maci na tvojem mestu bi lepo delal kako 5-7 procentno mešanico, raje manj kot več. Glede na to da je pužo že rahlo v letih mislim da se ti splača sprobat, sploh če si dobila za đabe... Pa poročaj kako bo šlo
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif
To je zaradi logike da v dizla lahko tankaš bencin, v bencinca pa ne moreš dizla!

Ja to vem, govorim o zvezdicah in srčkih
smile-1.gif

A?
17758-icon_confused.gif

Jst govorim o temu da je bencinska cev/ročka (premer) par mm manjši od dizelske. Tole je standard, in če se ga izdelovalec vozila drži potem NE moreš (vsaj ne brez da bi polival ali pa da bi ti avtomat prekinjalo) tankat dizla v bencinski tank! Pač 25mm ne gre v 21mm, tako kot srček ne gre v rožico .. je pa tukaj potrebna tudi obratna logika sej so včasih na veliko v dizle tankali tudi bencin, sploh pozimi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Če je že kakšna logika potem raje dizla v bencinca kot bencin v dizla. Diesel deluje tudi kot mazivo za injektorje in visokotlačno pumpo. V vsakem primeru kar natankaš v večijih količinah ne bo delalo. Samo pri dizelašu imaš lahko večjo škodo, ker ne boš doesegel optimalne eksplozije goriva, kar lahko povzroči poškodovan spodnji del motorja. Pri bencinarju je pa problem to, da je kompresija manjša in dizelsko gorivo ima točko samovžiga višjo kot bencinsko gorivo. Posledično tudi bencinarji z ''mešanico'' radi cukajo hladni. Tudi svečka včasih ni dovolj da se dizelsko gorivo vžge, tako da lahko pričakuješ zmanjšanje moči. Skoraj nekako tako kot če bi vodo dolil zraven.

Narobe domnevaš!

Problema v samih batih ni. Dizel mazanje je potrebno pri visokotlačnih črpalkah, pa še tu so stare bosh pumpe in pa PD motorji delovali tudi z do 30% bencina. Če ne verjameš, ti lahko dam navodila za avto iz leta 96 kjer je napisano DA LAHKO pozimi dodaš v nafto 1/3 bencina! (za sodobne CR dizle te trditve ne bom garantiral je pa vsekakor možno da tudi CR dizel deluje z bencinom)

V vseh navodilih za vozila pa tudi piše da če natankaš že manjšo količino dizla v bencinski motor NE SMEŠ vozit, ampak moraš odvlečt avto do servisa kjer ti spucajo tank in po potrebi še zamenjajo filtre!

Pa se niti ne bom oglašal več v tej temi ker očitno je normalno, da se folk vozi z dizlom v bencinarju in da nobenemu nič ne škodi!
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
za sodobne motorje najbž ni dobrodošla nikakršna mešanica, stari frgazarji pa precej več popijejo. Je pa res da dizel v bencinarju zjutraj ne bo vžigal....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mešanica dvotaktola z bencinom in mešanica nafte z bencinom se ne da primerjati, ni niti približno v razmerju,..
taka mala količina nafte avtu ne bo škodila

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
mešanica dvotaktola z bencinom in mešanica nafte z bencinom se ne da primerjati, ni niti približno v razmerju,..
taka mala količina nafte avtu ne bo škodila

Res je, 2T olje je zelo čisto olje kar pa za dizel ne moremo trdit ... včasih so mešali mešanico tudi z nafto pa je bil efekt veliko dima in slabše zgorevanje. Torej domenvam, da če naliješ 2T olje v bencinski motor ne bo naredilo velike škode, kar pa še vedno ne bom trdil za nafto (dizel)!
zmaga.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Sem zadnjič na 20 litrov dizla dotankal 60 litrov bencina je avto crknil že na bencinski. Naj do 1/4 napačnega goriva nebi bilo panike.

Zakaj si to sploh naredil?

To je tud men fotr naredil, natočil benz, kot da ni dovolj škode bilo, je pa še potem dizdla dolil do vrha. Matr.

Še dobro da je tankal na pumpi zraven AMZS
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Verjamem da si razgledan in da veliko veš, ampak mislim da že malo pretiravaš, ker če bi bilo to tako občutljivo bi se že v avtomobilski industriji potrudili delati rezervovaje goriva z različnimi oblikami vhodov...

Mislim da tako občutljivo spet ni, bom napisala, kaj se bo danes dogajalo, ker gre, kot sem rekla, na pol tanka, pol mešanice...

žal je avtomobilska industrija dobila namig iz darwinovih knjig in je slepo verjela, da so ženske že prešle na nivo vretenčarjev. ampak očitno niso.

btw
kaka je razlika, če si v toto namest onega porineš dildota? kaj pa dildota namazanega s feferonom?