1000 jugoslovanskih dinarjev 1979 v evre preračun

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mislim da so bile takrat še neke denominacije... Oz. dopuščam ti možnost
smile-1.gif
da si plačal z bankovcem za 5 DIN, ki je bil takrat menda v obtoku, tudi podobne zelene barve. Mi ga je tast pokazal. Jaz se ga ne spomnim, so takrat bili samo kovanci v obtoku za te apoene. Podobno kot za DM, so bili tako bankovci kot kovanci...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
En podatek z interneta

6. junija 1980 je bila devalvacija dinarja. Po tem je bil 1 USD vreden 27,30 dinarjev, 1 DEM pa 11,83 dinarjev.

dinar.png

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Spomnim se , da si l 72 dobil za 315 din v slaščičarni 2 kremni rezini in stekleničko cocte.
cheer.gif

Al letnica al znesek ne štima - leta 1972 je stal en izvod Lunov Magnus Strip (Tex Viler npr.) 4,- DIN - kar bi pomenilo, da so tvoje kremnšnite in Cockta stale 80x več - ne bih reko, da je bilo tolko skupo.
Denominacije (od skupaj 5tih) pa so bile 66 in 90 - tak, da tudi to ni v špilu.

Ja, plačal sem z zelenim bankovcem, mislim, da je bil 500DIN, dobil vrnjenega nekaj drobiža, dopuščam pa tudi možnost, da sem se zmotil.
confused-1.gif
Verjetno si se res zmotil.
Na hitro sem pogledal v zgodovino svoje obrti in leta 1979 je imel moj zaposleni 7100 din plače. kar je v tistih časih predstavljalo nekoliko več, kakor je pred tem dobival v nekdanjem, družbenem podjetju.
Smo pa takrat še veliko govorili in razmišljali o zneskih v starih in ne v novih dinarjih.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Spomnim se , da si l 72 dobil za 315 din v slaščičarni 2 kremni rezini in stekleničko cocte.
cheer.gif

Al letnica al znesek ne štima - leta 1972 je stal en izvod Lunov Magnus Strip (Tex Viler npr.) 4,- DIN - kar bi pomenilo, da so tvoje kremnšnite in Cockta stale 80x več - ne bih reko, da je bilo tolko skupo.
Denominacije (od skupaj 5tih) pa so bile 66 in 90 - tak, da tudi to ni v špilu.

Ja, plačal sem z zelenim bankovcem, mislim, da je bil 500DIN, dobil vrnjenega nekaj drobiža, dopuščam pa tudi možnost, da sem se zmotil.
confused-1.gif

Glede na tabelo, ki jo je prilepil hgard, je bila leta 1972 ena marka (DM) vredna 5,27 DIN.

315 DIN bi bilo 60 DM.

Za dve kremšniti in cockto bi bilo to res preveč.

pado

Zelenc'
27. jun 2016
4
0
1
Pozdravljeni mene pa zanima če je SPLOH še kakšna možnost da jugoslovanske dinarje prodam-zamenjam v zameno za eure? vem da je možnost majhna vendar raje uprašam.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik pado pravi:
Pozdravljeni mene pa zanima če je SPLOH še kakšna možnost da jugoslovanske dinarje prodam-zamenjam v zameno za eure? vem da je možnost majhna vendar raje uprašam.

Možnost je, da bi ti zamenjala centralna banka države, ki je izdala ta denar... vendar, ni ne države in ne banke več... tako da žal...
Lahko pa menjaš še valute drugih držav, ki obstajajo ( marke, šilingi, franki, lire,...) vendar se boš verjetno moral obrniti na njihovo
centralno banko...

dnext

Pripravnik
21. feb 2016
45
0
6
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik pado pravi:

Možnost je, da bi ti zamenjala centralna banka države, ki je izdala ta denar... vendar, ni ne države in ne banke več... tako da žal...
Lahko pa menjaš še valute drugih držav, ki obstajajo ( marke, šilingi, franki, lire,...) vendar se boš verjetno moral obrniti na njihovo
centralno banko...

... ali pa vprašaj v kakšen muzej, morda imajo jugoslovanski dinarji že muzejsko vrednost?
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik pado pravi:

Če jih imaš na kile, potem za star papir morda.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
No, no- toliko jugonostalgikov na forumu, da nihče ne bi odkupil enega od simbolov svojega hrepenenja
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
lahko bi ti kaj kupil. Glede na to, da sanjaš rdečo zvezdo, bi lahko pod pod posteljo imel še kakšen dinar.
evil.gif

Zmeni se z lastnikom dinarjev. Sem prepričan, da bi jih tudi zamenjal dinarje za... za €
evil.gif

pa drugače?? Kako kaj? Se ti še kaj drugega dogaja... razen "komunistekov"???
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
lahko bi ti kaj kupil. Glede na to, da sanjaš rdečo zvezdo, bi lahko pod pod posteljo imel še kakšen dinar.
evil.gif

Zmeni se z lastnikom dinarjev. Sem prepričan, da bi jih tudi zamenjal dinarje za... za €
evil.gif

evil.gif
Moram priznati, da tu na Alterju prevladujete komunisteki. Na srečo je poleg še nas nekaj normalnih, tako da kar gre
evil.gif

PS- kot sem že dejal- od prvorazrednih (za katere se komunisteki imate) bi kot drugorazredni (za kar smatrate komunisteki nas normalne) pričakoval vsaj malce originalnosti. Lahko mi verjameš, da ti ni treba: dihati, misliti, delati, pisati... enako kot to delam jaz. Stopi iz rdeče megle, pozabi malce na kopiranje komunistov in spesni skupaj karkoli, le da bo to plod tvoje volje in tvojega intelekta.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
telex bi menjal 1-1 sam ga je strah, da bi se razkril ko bi se pripeljal na srečanje z 101 in kapo titovko...
Moram priznati, da imaš skoraj prav a me je tik pred dokončanjem transkcije zmotilo javkanje komunisteka. Stvar je izgledala še hujše, kot da bi katolikom jemal podobo device Marije v Brezjah. In dobra duše kot sem, sem pač odstopil od kupčije
evil.gif

PS- a tisti javkajoči si bil ti, ko si me gledal v 101 in titovki
evil.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Ce se prav spomnim je bila takrat zastava 101 special 11800 din (dodaj ustrezno stevilo nicel). 11 miljonov 800 000 dinarjev.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
evil.gif

evil.gif

evil.gif
Moram priznati, da tu na Alterju prevladujete komunisteki. Na srečo je poleg še nas nekaj normalnih, tako da kar gre
evil.gif

PS- kot sem že dejal- od prvorazrednih (za katere se komunisteki imate) bi kot drugorazredni (za kar smatrate komunisteki nas normalne) pričakoval vsaj malce originalnosti. Lahko mi verjameš, da ti ni treba: dihati, misliti, delati, pisati... enako kot to delam jaz. Stopi iz rdeče megle, pozabi malce na kopiranje komunistov in spesni skupaj karkoli, le da bo to plod tvoje volje in tvojega intelekta.
stupid-1.gif
ejj... texsič... komunistek..... Z vsakim stavkom, pljunaš sam po sebi. To pa zato, ker pojma nimaš sploh kaj pišeš.
Napisal si, da kdo prevladuje in kdo je v manjšini na alterju. Tako je tudi v Sloveniji. Nekaj belih potomcev proti ostalimi. In po tvoji zamegljeni logoki, je nekaj potomcev belih bolj pametnih kot večina drugih.
stupid-1.gif

Sicer pa, najbolj se "peteliniš" ni te pa bilo zraven nikjer. Še 91 si se skril, zdej pa pametuješ kako je bilo. (napisal si, da si bil v službi takrat. Bi prej rekel, da v šoli.) Ja... eni imajo v krvi, da se skrijejo, ko je pa vsega konec pa prilezejo iz lukenj, tujine, .....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mislim, da sem prav 1979 šel v šolo v naravi in še danes se spomnim, da mi je mama dala 50 din (ali 500?), da sem jo plačal. Meni je bilo to nepredstavljivo veliko denarja in prepričan sem bil, da bodo doma rekli, da ne bom šel. Mislim, da je bilo dovolj Nikola Tesla.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ejj... texsič... komunistek..... Z vsakim stavkom, pljunaš sam po sebi. To pa zato, ker pojma nimaš sploh kaj pišeš.
Napisal si, da kdo prevladuje in kdo je v manjšini na alterju. Tako je tudi v Sloveniji. Nekaj belih potomcev proti ostalimi. In po tvoji zamegljeni logoki, je nekaj potomcev belih bolj pametnih kot večina drugih.
stupid-1.gif

Sicer pa, najbolj se "peteliniš" ni te pa bilo zraven nikjer. Še 91 si se skril, zdej pa pametuješ kako je bilo. (napisal si, da si bil v službi takrat. Bi prej rekel, da v šoli.) Ja... eni imajo v krvi, da se skrijejo, ko je pa vsega konec pa prilezejo iz lukenj, tujine, .....

No ja, moram priznati- imaš pa logiko, da še komunisteka na rt vrže
hysterical-1.gif

Če je na Alterju več komunistekov kot normalnih to nikakor ne pomeni, da je tudi v državi več komunistekov kot normalnih. Če bi tvoja logika bila vsaj malce realna potem bi lahko dejal, da v cerkvi ni nobenega komunisteka in torej komunisteki ne obstajate
evil.gif

Podobno je obdobje osamosvojitve. Svoja dejanja preslikavaš na vse ostale. Da ti pomagam- če si ti bežal v tujino smo hrabri Slovenci ostali doma. Če bi ti takrat bil zares v Sloveniji bi po TV in radiju slišal obvestila, da hrabri Slovenci ne rabimo hoditi na izpostave slovenske vojske, da je za tiste agresorske komunistične vojake dovolj aktivnih branilcev in da nas bodo sami poklicali, če nas bodo rabili.
stupid-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
stupid-1.gif

No ja, moram priznati- imaš pa logiko, da še komunisteka na rt vrže
hysterical-1.gif

Če je na Alterju več komunistekov kot normalnih to nikakor ne pomeni, da je tudi v državi več komunistekov kot normalnih. Če bi tvoja logika bila vsaj malce realna potem bi lahko dejal, da v cerkvi ni nobenega komunisteka in torej komunisteki ne obstajate
evil.gif

Podobno je obdobje osamosvojitve. Svoja dejanja preslikavaš na vse ostale. Da ti pomagam- če si ti bežal v tujino smo hrabri Slovenci ostali doma. Če bi ti takrat bil zares v Sloveniji bi po TV in radiju slišal obvestila, da hrabri Slovenci ne rabimo hoditi na izpostave slovenske vojske, da je za tiste agresorske komunistične vojake dovolj aktivnih branilcev in da nas bodo sami poklicali, če nas bodo rabili.
stupid-1.gif
ejj texsič....
hysterical-1.gif

Sem ti že xx napisal, da si se ti skrival, jaz sem bil pa tam, kjer se zdaj ti hvališ da si vse uredil. kje si se le ti boril?? Pod posteljo.
stupid-1.gif
Kdo bo takšne klical, kot si ti?? Kdo bi te rabil?. Takšni ste dokazal, da se raje skrijete. Le kaj bi s tabo tam
ojojj.. ko se ma nekdo za hrabrega iza tipkovnice
stupid-1.gif

Ti meni nimaš kaj pomagat. In tudi če bi vsaj malo bil pismen in bi razumel kaj je napisano, da če sem bil v Slo nisem mogel biti v tujini. In tud razmišljal nisem o tem. A ti še narišem.
10.gif

Zgodovinar
stupid-1.gif

Prov smešen si. Miljon argumentov dobiš nazaj na svoje neumnosti, ki jih pišeš, pa še zmeraj hodiš proti vetru scat. A veš kaj je rezultat.........???