Od 15.4.22 bo Energetika podrazila iz 3,5 na 7,5 centa. Sam da ne bo koga kap ko dobi poloznico. Je pa zanimivo da je "novica" na zadnji poloznici, na spletni strani pa se nic. Samo februarska 20% podrazitev.
Daj prosim če imaš pri roki kakšno fotko prilimaj. Pa saj je šlo 1.4 iz 3,9 na 4,8.
Ne vem če sem povprečen slovenec, sem pa odmislil menjavo peči na drva in raje kupil še za 3 leta drv... Ob začetku kurilne sezone bodo suha , brez skrbi. Drva so slovenska surovina, letošnje cene pa so enake lanskim. Morda bi država morala nekoliko bolj vzpodbujati prehod na drva in pelete kot to počne sedaj...Za povprečnega Slovenca to ni nič vpliva, ker itak kurijo odpadke in vlažna drva. Vsaj glede na vonj pozimi.
Pravkar gledam cene peletov. Lani sem dal 280eur, zdajle so isti 430eur za tono. Peleti so v zadnjih mesecih šli nenormalno v višave.Morda bi država morala nekoliko bolj vzpodbujati prehod na drva in pelete kot to počne sedaj...
V zadnjem mesecu so najcenejši peleti v žaklu - 15 kil šli iz 3,99 na 5,40 € - pa še povsod so zmanjkali v MB.Pravkar gledam cene peletov. Lani sem dal 280eur, zdajle so isti 430eur za tono. Peleti so v zadnjih mesecih šli nenormalno v višave.
Zakaj ne?Naslednjo zimo ti ne bo več tako smešno!
Drva na paletah so šla to zimo 2x gor. Najbrž do jeseni še 1x.Ne vem če sem povprečen slovenec, sem pa odmislil menjavo peči na drva in raje kupil še za 3 leta drv... Ob začetku kurilne sezone bodo suha , brez skrbi. Drva so slovenska surovina, letošnje cene pa so enake lanskim. Morda bi država morala nekoliko bolj vzpodbujati prehod na drva in pelete kot to počne sedaj...
Menjaj. Gen-i ima cca 4 cente (za nove, stari smo šli iz 2 na 2,7).
Glih tam bi morali kuriti na drva(sekance). In nekaterim celo to lepo uspeva. Zagorje, Mokronog.....Vsaj polovica prebivalstva živi v mestih in to v večstanovanjskih hišah ali v blokovskih naseljih. Tam bodo pa bolj težko kurili na drva. Na deželi, posebno, če imate še lasten gozd, pa tega seveda ne razumete.
Preračunaj ceno med tvojim dobaviteljem kateri dobavlja nasuti m3 drv in tistim, kateri dobavlja prm. Nimajo vsi m3 enako količino lesa.Pri kmetih in mojem dobavitelju to ne drži.
Kupi bukova drva kar v naši spletni trgovini - KGS Krajnc
V naši spletni trgovini lahko naročite in kupite bukova drva dolžine 25cm, 33cm ter 45 cm v razsutem stanju. Brezplačen prevoz v severovzhodni Sloveniji.www.kgskrajnc.si