10" prenosnik z Atom procesorjem za 400E

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sorry, če je že blo.
Se da z EEE PC telefonirati ?

Mislim na GSM, saj je pokritost z WiFi še stokrat slabša kot SiMobil
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
stein, kako to misliš?

Če je to, kar jaz mislim, potem je samo odvisno od programske opreme telefonskega aparata. Asus eee ima zvočnike in mikrofon.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
SIM kartice mu res ne moreš nikamor vstaviti, tako da v tem smislu to ni telefonski aparat, tako kot to tudi ni noben drug PC..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vem da PC-ji niso telefoni.
Torej ni mogoče z njim telefonirati v sistemu GSM ?
(ja, saj je res malo prevelik za telefon; očitno univerzalne naprave ši ni trgu...)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ne vem kaj misliš, če bi imel slot za sim kartico?

Tudi dražji laptopi, ki imajo sim reže (za umts) niso namenjeni telefonirajo, tako da odkrito povedano dvomim, da sploh je kakšen tak produtk na trgu. Razen seveda dlančniki.

Po drugi strani se pa mi zdi kaj takega popolnoma neuporabno
wink-1.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Komunicirati je mogoče na veliko načinov, Skype dela tudi na eee brez problema, pa še zastonj je.

Prej kot bo vedno več ljudi začelo uporabljati tovrstne aplikacije, kot je Skype, prej bo vrag vzel plačljive telefonske pogovore.
Stacionarni telefoni se počasi že poslavljajo. Naslednja bo na vrsti za odstrel mobilna telefonija, mišljeno kot telefoni, pri katerih se zaračunavajo impulsi za pogovarjanje, kot naprave pa bodo jasno postajali še zmoogljivejši.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Komunicirati je mogoče na veliko načinov, Skype dela tudi na eee brez problema, pa še zastonj je.
Signal pa se bo prenašal ... kako ?

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Mobilnike, s katerimi se lahko pogovarjaš preko skype aplikacije, je mogoče že zdaj nabaviti.
Internet preko umts (vzameš unlimited varianto) ni več zaračunavanja impulzov.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Jaz sem spravil umts internet na eee preko umts mobilnega telefona (preko bluetooth)

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Seveda, UMTS modem bo v naslednjih generacijah že vgrajen v te malčke.
Do takrat si pa lahko pomagamo s tistim, kar že zdaj imamo na razpolago in tako delno okušamo, kako bo zgledala prihodnost brez impulzov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
No ja. Četudi imam asus EEE + unlimited UMTS paket sploh ne razmišjam o uporabi skype ali česa podobnega.

Tale logika se mi zdi malce zgrešena, pa saj so dandanes impulzi že dokaj ugodni, seveda če se kliče po sloveniji. Tale UMTS zadeva mi edino zelo koristi ze prenos podatkov "kjer koli" že sem.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Tiste, ki (še) nimajo skypa seveda moram poklicati na mobi (oziroma počakam, da me pokličejo
evil.gif
),
ostale pa raje na skype, če vem, da ga imajo.

Vsak cent je škoda plačati za pogovore. To mantro bo treba počasi uturiti folku v glavo ..

Čez deset let te bodo najverjetneje vsi čudno gledali, če boš izjavil, da za eno uro pogovora plačaš več, kot za minuto.

Ne samo freedom of speech, tudi free speech!