Hoteli v Egiptu? Kaj te pa zanima? Nekaterim je najpomembnejši hotel in po povratku govorijo samo o hotelu in se v morju sploh ne kopajo, ampak so jim najpomembnejši bazeni, zabave, itd. Sploh je pa določen hotel težko priporočit, saj jih agencije kar precej menjajo.
Mene zanima predvsem morje in koralni greben, bazeni in ostale pritikline v hotelu pa me ne zanimajo. Zato prvo izberem predel, kjer bi se rad potapljal (direktno iz hotela) in nato iščem hotel, ki ima zaradi mene lahko tudi le 2 ali 3 zvezdice, v vsakem je postelja, umivalnik, tuš, hrana. Klima me ne zanima, TV in hladilnik prideta prav, sef pa mora biti obvezno.
Če te zanima življenje koralnega grebena, potem boš v Sharmu največ videla v predelih (od juga proti severu): Ras Muhammed (narodni park, kjer ni hotelov), Ras Um El Sid (popoldan preveč (kao) potapljačev, sicer pa najlepši in najlažji del Sharma, za snorklarje), pa vse plaže proti Naama Bayu (samega Naama Baya pa se izogibaj, ker je tam samo mivka!), nato sledi Garden's Bay (middle in far), Coral Bay (npr. hotel Domina Coral Bay), Shark's Bay (ki so ga v zadnjih dveh letih Rusi čisto uničili) in pa Ras Nasrani. Do tu je morje ob robu koralnega grebena sorazmerno mirno in plitvo, naprej, proti Nabq, pa je vedno razburkano (naprimer hotel Hauza), vedno precej piha, a je globje in kadar je mirno v njem vidiš precej večje živali, kot južneje.
Picasso Trigger Fish je res lepa ribica a huda, ko brani gnezdo (v Indoneziji me je eden brez strahu napadal) in jih je med mojimi fotkami kar nekaj.
Glede Kube pa je tudi na tem forumu kar nekaj napisanega. Meni na splošno Karibi in na sploh kraji zahodno od Evrope ne sedejo najbolj (prehladno morje, močni tokovi, motna voda in precej manj življa v morju, kot v JV Aziji), obožujem pa JV Azijo (kjer sem bil vse od Šri Lanke pa do Filipinov) in Egipt, ker je blizu in pod vodo (še vedno) fenomenalen.