1.6 hdi ali 2.0 hdi

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tako je, 2.0hdi spada v sveto trojico najboljsih dizlov v svojem razredu. Poleg 1.9tdi in 1.9jtd.
99% ljudi ne ve ampak pravzaprav je to ena in ista masina, gre za res malenkostne predelave JTDja.

smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Poglej, k tebi pridejo tisti ki imajo probleme, kar je logično ane? Vendar oprosti, če imam sam takšne izkušnje, pa ogromno je takih, pa če ti "dr.Jerovšek" pove isto, potem ne moreš govorit, da je ta mašina v kurcu, kot hočeš pokazati vedno ti. Valjda da ni biser po zmogljivosti, pospeških, odzvinosti itd, ampak ta motor je prišel ven leta 98 (mogoče celo kakšno leto prej). Seveda pa se pri vseh pojavljajo napake, ampak kaj generalnega ne moreš čez ta motor reči nič slabega glede vzdržljivosti.

Ampak, če ti bo lažje, ja OK, motor je zanič, na 360.000 vsi delamo 3 krat generalno itd. Vsi se ga izogibajte, ker včasih tudi kaj crkne,kar se pri drugih ne dogaja.
bonk.gif

Poglej, če stvari jemlješ osebno, je to tvoj problem, jaz samo navajam dejstva.

Torej ti meniš, da je tvoje mnenje, bazirano na reprezentativnem vzorcu n=1 bolj objektivo od mojega, kjer je n bistveno večji? Kot drugo, nikjer nisem napisal, da je mašina v kurcu, vsekakor pa ni tole neka zelo vzdržljiva in bulletproof zadeva. V čem je težava, sem že napisal. Po sami vzdržjivosti se ta motor vsekakor ne more primerjati z 1.9TDI (Bosch VP37), to je dejstvo.

Pa meni ni "nič lažje", ča boš ti rekel, da je motor zanič itd. Samo smešiš se. Pa mimogrede - tale motor smo imeli tudi mi pri hiši, in sicer nekaj več kot leto dni. Ne boš verjel, nismo imeli niti 1 same težave, pa mi je še vedno popolnoma jasno, da ni tole odličen motor.
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Tako je, 2.0hdi spada v sveto trojico najboljsih dizlov v svojem razredu. Poleg 1.9tdi in 1.9jtd.
99% ljudi ne ve ampak pravzaprav je to ena in ista masina, gre za res malenkostne predelave JTDja.

smile-1.gif
A ti to resno ali samo delaš norca iz sebe?
grims-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Poglej, k tebi pridejo tisti ki imajo probleme, kar je logično ane? Vendar oprosti, če imam sam takšne izkušnje, pa ogromno je takih, pa če ti "dr.Jerovšek" pove isto, potem ne moreš govorit, da je ta mašina v kurcu, kot hočeš pokazati vedno ti. Valjda da ni biser po zmogljivosti, pospeških, odzvinosti itd, ampak ta motor je prišel ven leta 98 (mogoče celo kakšno leto prej). Seveda pa se pri vseh pojavljajo napake, ampak kaj generalnega ne moreš čez ta motor reči nič slabega glede vzdržljivosti.

Ampak, če ti bo lažje, ja OK, motor je zanič, na 360.000 vsi delamo 3 krat generalno itd. Vsi se ga izogibajte, ker včasih tudi kaj crkne,kar se pri drugih ne dogaja.
bonk.gif

Poglej, če stvari jemlješ osebno, je to tvoj problem, jaz samo navajam dejstva.

Torej ti meniš, da je tvoje mnenje, bazirano na reprezentativnem vzorcu n=1 bolj objektivo od mojega, kjer je n bistveno večji? Kot drugo, nikjer nisem napisal, da je mašina v kurcu, vsekakor pa ni tole neka zelo vzdržljiva in bulletproof zadeva. V čem je težava, sem že napisal. Po sami vzdržjivosti se ta motor vsekakor ne more primerjati z 1.9TDI (Bosch VP37), to je dejstvo.

Pa meni ni "nič lažje", ča boš ti rekel, da je motor zanič itd. Samo smešiš se. Pa mimogrede - tale motor smo imeli tudi mi pri hiši, in sicer nekaj več kot leto dni. Ne boš verjel, nismo imeli niti 1 same težave, pa mi je še vedno popolnoma jasno, da ni tole odličen motor.
rolleyes-1.gif

Glej ti pametnjakovič. Še enkrat preberi kaj sem ti napisal. Ni to samo moje mnenje in prosim ne delaj se norca. Lepo sem ti napisal, kaj meni o tem motorju Jerovšek. Če ti misliš, da se lahko v znanju in v referencah primerjaš z njim potem ti svetujem, da se malo spraviš nazaj na zemljo iz oblakov v katerih živiš.

Vidim kaj voziš in mi je vse jasno ... VW golf in TDI avto ... vse ostalo so itak jajci.

Z moje strani konec, ti pa kar pametuj naprej.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Glej ti pametnjakovič. Še enkrat preberi kaj sem ti napisal. Ni to samo moje mnenje in prosim ne delaj se norca. Lepo sem ti napisal, kaj meni o tem motorju Jerovšek. Če ti misliš, da se lahko v znanju in v referencah primerjaš z njim potem ti svetujem, da se malo spraviš nazaj na zemljo iz oblakov v katerih živiš.

Vidim kaj voziš in mi je vse jasno ... VW golf in TDI avto ... vse ostalo so itak jajci.

No ja, sem pričakoval tak odgovor. Pač nisi sposoben konstruktivne debate in se spuščaš na osebni nivo, nič novega.

Mimogrede, kako pa ti sploh veš, kdo sem jaz ter kakšno znanje in reference imam? Si mogoče jasnoviden?

Kaj jaz imam in kaj vozim, je povsem irelevantno. Vem, da je tebi to zelo težko razumeti.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
No fantje, ne se kregat.
Torej 307 odpade, kaj pa xsara picasso, bencinar seveda.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če odmisliš, da je tole že dokaj star model, je stvar precej hvaležna. Kako je s porabo pri bencinarju bo kak lastnik oz. kdo drug povedal, sami motorji so pa zelo solidni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
poraba bo okoli 8, govorimo o 1,6 bencinarju. je pa res, da verjetno samo tankaš in voziš. Imata to dva znacna in delata točno tako.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

No ja, sem pričakoval tak odgovor. Pač nisi sposoben konstruktivne debate in se spuščaš na osebni nivo, nič novega.

Mimogrede, kako pa ti sploh veš, kdo sem jaz ter kakšno znanje in reference imam? Si mogoče jasnoviden?

Kaj jaz imam in kaj vozim, je povsem irelevantno. Vem, da je tebi to zelo težko razumeti.

Saj ni problema, če si priznana oseba s tega področja , se razkrij. Tako enostavno je. In verjemi, če si, boš dobil od marsikoga spoštovanje.
pozdrav.gif

p.s.: hvališ samo VW grupo; upam trditi, da si službeno vezan na VW grupo. Vse drugo je 2. klasa.
In 2.0 HDI 80 kw JE dober motor, upam trditi, da je bil svoj čas eden najboljših in najzanesljivejših na svetu!

Nazadnje urejeno:

fisco

Zelenc'
22. jun 2011
26
0
1
izkušnje dveh mojih sodelavcev...motor kot motor dela samo porabi do liter olja med servisi. sam imam 2.0 HDI 90km,100000km,servisi na 15000km,menjal samo baterijo,ostalo brez problemov

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
p.s.: hvališ samo VW grupo; upam trditi, da si službeno vezan na VW grupo. Vse drugo je 2. klasa.
In 2.0 HDI 80 kw JE dober motor, upam trditi, da je bil svoj čas eden najboljših in najzanesljivejših na svetu!

To je zrastlo v tvoji domišljiji. 2.0HDi ni tako slab motor, niti približno pa ni tako dober, kot je 1.9TDI, to drži kot pribito. Vsekakor pa praktično vsakomur, ki kupuje P307, odsvetujem 2.0Hdi, ker so bencinci bolj zanesljiva zadeva.

Niti približno nisem vezan na noben VW (moja prejšnja avta sta bila Fiat ter Peugeot). Pri naši hiši so trenutno Lancia (ja, ne boš verjel - LANCIA) Delta 1.6 '96, VW Golf 1.9 TDI '99, Citroen Berlingo 1.4 '00 ter Mercedes A160CDI '08. Za vse naštete motorje lahko na podlagi izkušenj trdim, da so odlični. Isto lahko na podlagi izkušenj trdim, da so novejše Lancie totalni klumpi od vozil, ti pa pišeš neumnosti kako je izbira Transporter T5 vs Lancia Phedra jasna ...
hysterical-1.gif
Da pa niti približno nisem vezan na znamko lahko vidiš zgoraj, pa tudi VW motorje sem že večkrat skritiziral mimogrede (recimo 1.4 16V ter 1.6 16V v Golfih 4/5).

Tako, my 5 cents. Niti približno se ne mislim spuščat več na osebni nivo, ker je to popolnoma neumestno.
smirk-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

smile-1.gif

Ja kaj ne poveš. Malenkostne predelave
bonk.gif

Pri hiši sta tako 2.0 HDI(80 KW) kot 1.9 JTD(85 KW). Oba sta neproblematična za vzdrževanje. Je pa JTD bolj živahen in ima za slab liter manjšo porabo ob enakem načinu vožnje.

2.0 HDI (66 KW) pa je glede zmogljivosti skoraj na ravni 1.6 D iz VW s tem, da ima ogromno porabo glede na zmogljivosti (7-7,5l/100 km).

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
No fantje, ne se kregat.
Torej 307 odpade, kaj pa xsara picasso, bencinar seveda.

Oktobra 2003 sem kupil Picassa z bencinskim motorjem 1.8i 16V.
Poraba olja je res malce višja: običajno med servisnimi intervali (20.000 km) dolijem cca pol litra do liter olja.
Razen vsakoletnega rednega servisa so bili potrebni naslednji posegi:

- Novembra 2007 Picasso ni več hotel vžgati in je javil "Immobiliser fault".
Do enega od treh konektorjev računalnika pod havbo je prišla vlaga in eden od pinov je prerjavel.
Konektor sem očistil in zalotal bypass žico namesto prerjavelega pina.
Sumim, da so na rednem servisu cca mesec pred tem na računalnik slabo nataknili plastično zaščito pred vlago.

- Pri dobrih 100.000 km (jeseni 2008) sem menjal zadnji izpušni lonec.

- Spomladi 2009 (pri 110.000 km) sem menjal bencinsko pumpo in lambda sondo.

- Pri 140.000 km (poleti 2010) sta bila menjana zavorna diska.

- Pred mesecem dni (pri cca 165.000 km) sem zamenjal sklopko in potisni ležaj.

Zobati jermen in napenjalci se menjajo na 120.000 km, jaz sem to zamenjal pri 100.000.

Živimo tri kilometre iz naselja, zato je precej kratkih voženj (otroke v šolo, do trgovine, po opravkih itd.).
Poraba bencina je približno taka:

- Na odprti cesti pri 90km/h: tja do 7l/100km
- Avtocesta 120km/h: 7,5l/100km
- Avtocesta 130km/h: 8l/100km
- Avtocesta 140km/h: 10l/100km
(zaradi krompirjaste oblike z višanjem hitrosti poraba hitro narašča)

Od naših avtov imata otročaja Picassa najraje in najbrž ga bomo imeli še dolgo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik fisco pravi:
izkušnje dveh mojih sodelavcev...motor kot motor dela samo porabi do liter olja med servisi. sam imam 2.0 HDI 90km,100000km,servisi na 15000km,menjal samo baterijo,ostalo brez problemov
OK, 1 liter na 20.000. Ni neke panike.
Moje izkušnje na sicer 8V motorju: 1 liter na 10.000. Zamenjal teflone in je poraba olja takorekoč nula.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

To je zrastlo v tvoji domišljiji. 2.0HDi ni tako slab motor, niti približno pa ni tako dober, kot je 1.9TDI, to drži kot pribito. Vsekakor pa praktično vsakomur, ki kupuje P307, odsvetujem 2.0Hdi, ker so bencinci bolj zanesljiva zadeva.

Niti približno nisem vezan na noben VW (moja prejšnja avta sta bila Fiat ter Peugeot). Pri naši hiši so trenutno Lancia (ja, ne boš verjel - LANCIA) Delta 1.6 '96, VW Golf 1.9 TDI '99, Citroen Berlingo 1.4 '00 ter Mercedes A160CDI '08. Za vse naštete motorje lahko na podlagi izkušenj trdim, da so odlični. Isto lahko na podlagi izkušenj trdim, da so novejše Lancie totalni klumpi od vozil, ti pa pišeš neumnosti kako je izbira Transporter T5 vs Lancia Phedra jasna ...
hysterical-1.gif
Da pa niti približno nisem vezan na znamko lahko vidiš zgoraj, pa tudi VW motorje sem že večkrat skritiziral mimogrede (recimo 1.4 16V ter 1.6 16V v Golfih 4/5).

Tako, my 5 cents. Niti približno se ne mislim spuščat več na osebni nivo, ker je to popolnoma neumestno.
smirk-1.gif

Citroenov 1.4 bencinar (okrog letnika 2000) je klump. Lahko da je tudi odličen, če ti ne dela težav
cool-1.gif