Zvočniki 5.1

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.890
113
Ima kdo kako priporočilo glede zvočnikov? Iščem nekaj v srednjem razredu, šrota ne rabim, najdražih pa tudi ne. Ima kdo s katerimi dobre izkušnje? Rabim predvsem za filme, da je lep zvok, globok bas in glasno

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Logitech, kot alternativa pa Logitech
wink-1.gif

OK, alternativa je lahko še Creative Labs, Altec Lansing (ampak ne osnovni modeli) in Philips, ampak so daleč za Logitechom (v primerljivem rangu seveda, ne da bi primerjal najdražje Philipse in najcenejše Logiteche).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.890
113
cena paše, samo če pa so taaak hudo gerdi
rolleyes-1.gif
mora nekak zgledat, glede na to da so za dnevno sobo.
Dal bi tam do 250€. Zdaj ste me že zmedli, eni pravite logitech uber ales, nasledni da ne računalniških firm
confused-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej rabiš zvočnike za hišni kino... To pa je že druga ''kategorija'' - zdaj ne vem sicer koliko denarja si pripravljen odštet, če si prej za 170€ napisal, da je cena prava, imaš za ta dnar recimo kar nekaj Sony-jevih sistemov, ki so po moje v tem cenovnem rangu še najboljši.

Sony ima najceneje Aperio: http://www.aperio.si/tree.aspx?nodeid=2646

Za 200€ se da dobit tudi kak Pioneer, recimo tale: http://www.5pik.si/default-4200,13683.html

Za 300€ kaki Yamaha in Jamo, za 400€ Marantz in Bose, za 500€ B&O...

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Saj ni povedal za kaj jih rabi. No oglašam se zato ker nimam pojma. Jaz bi tudi imel zvočnike ampak take da lahko tiste stare velike kište ven vržem. Torej zvočnike na ketere bi priklopil tako hifi kot tv in računalnik. So to računalniški zvočniki ali nekaj drugega?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja na računalnik folk ponavadi priklopi nekaj v stilu onih Logitechov, predvsem zaradi bolj računalniškega videza in ker so sateliti majhni (nekam čudno bi zgledalo, če bi okoli kompa mel neke vlke gajbe). So pa Logitechi odlični zvočniki, čeprav niso ravno znani kot neka hifi firma.

Za hišni kino pa kupijo ravno take, kot sem jih dal v prejšnjem postu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik dbest pravi:
Saj ni povedal za kaj jih rabi. No oglašam se zato ker nimam pojma. Jaz bi tudi imel zvočnike ampak take da lahko tiste stare velike kište ven vržem. Torej zvočnike na ketere bi priklopil tako hifi kot tv in računalnik. So to računalniški zvočniki ali nekaj drugega?

To so potem hifi zvočniki. Jaz jih imam tega in je kar kul.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.890
113
zadeva bo priklopljena na htpc v dnevni sobi. se pravi 5.1 zvočniki za računalnik. zvočna kartica sicer ima spdif izhod, da bi gor poknil ojačevalec in na njega zvočnike, ampak mi pc varjanta zvočnikov malo bolj diši, ker je pomoje ceneje vse skupaj. se motim?

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Jst mam Logitech Z-5500, sm rablene ugodno dubu in so super za komp (igrce, filme, pa tud muska), vrjetn ni glih za kšne audiofile ampak zame use kar rabm. Zgledajo za moje pojme čist estetsko, prkloplene mam pa prek optike (SPDIF) na integrerano zvočno na plati.

Nazadnje urejeno: