Zvočna izolacija za glasbeno sobo

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Zdravo prijatelji glasbe
cheer.gif
Kaj bi lahko namontiral na stene, da se jih potem lahko še primerno obdela, da bodo lepe??

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vse rešitve ki si jih naštel, se uporabljajo za izboljšavo akustike (manj odmeva), ne pa zvočno izolacijo.

Pač daš knauf oblogo in zadaj čim več kamene ali steklene volne. Seveda mora biti izvedba narejena z zvočno izolacijo v mislih, ne bi se zdaj v detajle spuščal.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Jaz moram zvočno izolirat eno steno v spalnici, ki meji na dnevno sobo sosedov in slišim njun pogovor, ko grem spat. Sem razmišljal, da bom dal profile pritrjene na strop in tla, v profile debeline 5 cm to: Fonko, črez pa gips plošče.

Če ima kdo kak predlog se priporočam.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Fonko ne poznam....važno je, da izvedeš vse z vidika preprečevanje širjenja zvoka..torej že od same montaže nosilcev (za knauf) na steno (uporaba traku). Potem nekaj pametnega vmes (kaj, niti sam ne vem...sam bi verjetno dal kameno volno...oz. bi razmislil o 'sendviču' 3+3 cm...3 cm stiroporja vse fuge zaprte s purpeno + 3 cm kamene volne)) potem pa dvojne (!) gips plate!

Je pa tako...ponavadi takega zvoka ne moreš povsem preprečiti (to si vzemi v zakup), pomaga pa že, če se zadeva toliko ublaži, da ni moteča.

Se pa po moje pslača reskirat denar, če je zadeva moteča.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
pa to tvoje nanese 15 cm
smile-1.gif
kaki trak se da pod profile? kak se izvede pri tleh? s purpeno ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ker sem se z takšnim problemom ukvarjal pred dvema letoma, lahko zapišem, kako bi se tega lotil sam:
- na stene, strop in tla bi NALEPIL stirodur, nanj pa po stenah Knauf (ali pa samo debelejše tapete), strop bi lahko bil brez dodatne obloge, na tla pa laminat. Vrata bi tapeciral, okno pa opremil z dodatnim krilom, ali pa vsaj z termopan steklom ustrezne zvočne nepropustnosti. v nobenem primeru pa ne bi ničesar privijal v stare stene ali strop, ker se zvok po vijakih kar lepo prenaša.

Tale 'recept' NI strokoven, je le moje razmišljanje, kaj bi naredil drugače, kakor je bilo narejeno pri zgoraj omenjenem problemu, kjer je bilo po 'izolaciji' z dragimi 'piramidastimi' penami zvoka zunaj skoraj še več.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
6 cm za izolacijo, ter 2,5 cm za dvojno plato. Tako da cca. 9 cm kar ni pretirano. Bistvo, če že delaš, mora biti da se kaj pozna
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
pa za tla ?

edit: sem bral o nekih gips platah, ki so dosti bolj goste, za nekje 8 navadnih ... se dobi to kje pri nas?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ker sem se z takšnim problemom ukvarjal pred dvema letoma, lahko zapišem, kako bi se tega lotil sam:
- na stene, strop in tla bi NALEPIL stirodur, nanj pa po stenah Knauf (ali pa samo debelejše tapete), strop bi lahko bil brez dodatne obloge, na tla pa laminat. Vrata bi tapeciral, okno pa opremil z dodatnim krilom, ali pa vsaj z termopan steklom ustrezne zvočne nepropustnosti. v nobenem primeru pa ne bi ničesar privijal v stare stene ali strop, ker se zvok po vijakih kar lepo prenaša.

Tale 'recept' NI strokoven, je le moje razmišljanje, kaj bi naredil drugače, kakor je bilo narejeno pri zgoraj omenjenem problemu, kjer je bilo po 'izolaciji' z dragimi 'piramidastimi' penami zvoka zunaj skoraj še več.

Trd stirodur je slaba ideja za zvočno izolacijo.
Piramidaste pene niso zvočna izolacija.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kolega jih je nabavil nekje v LJ. So gips plošče, ki imajo na eni strani zalepljeno nekakšno trdo gumo. (so črne z ene strani) pa po spominu debele kakih 3cm. In precej težke ... sva se kar spotila, da sva 16 teh plošč znosila v stanovanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kaj misliš s tem 'za tla'?

a če se kaj dobi? Da bi bilo pohodno, priznam da ne vem, ostalo je potem spet cela zajebancija, ker jre treba ensotavno narediti pohodno površino - torej neka izolacija, pa čez (Običjno) neka izvedenka lesa v dveh slojih...in nato nekaj čez (če bi se šlo za preprečevanje zvoka, evrjetno najboljša stvar tapison...ki še dodatno duši zvok v samem prostrou (ni odboja).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
tako, nekaj morem naredit ker se iz spodnjega stanovanja čuje gor kot da je stena papirnata (pač 50 let stara hiša) sem kontaktiral podjetje fonko, ki ga je nekdo predlagal zgoraj, njihove plošče so debele 5 cm in bi naj bile pohodne, se pravi pač gor položiš al laminat al parket ... naj bi pa odnesle mislim da 14 dB, je pa cena skoraj 7 €/m2
crazy1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
7 EUR po kvadratu za voljo ljubega miru po svoje niti ni tako zoprno...to te pride 500 EUR za celotno stanovanje..oz. če imaš dve sobi, skupaj s laminatom (oz. kar pač daješ) - je pa to projekt, ker je treba komplet pohištvop restavit, vsa vrata požagat - natuhtat kaj s koplanico in wc-jem (zaradi viš. razlike)

14 db? Hm...jaz sem sicer uproabil pri estrihu geficel TZ-D (oznaka iz glave) ta je imel ob debelini 6/5 mm deklairano dušenje 19 db oz. cca. 26 db v dvojnem sloju...khm ja
smile-1.gif
po narejenem in videnem sodeč, bomo rekli da čudežev ni bilo.

tako da..upamd aje teh 14 db merodajnih (glede na debelino bi znalo biti).