Zverina v moji kopalnici

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Danes se mi je že drugič zgodilo, da sem našel tole zverino v kopalnici (v umivalniku). Ker sem večinoma biologije prešprical v OŠ in SŠ sem se odločil da povprašam tule na Alter-ju vse znalce.

Kar lahko povem o fizikalnih sposobnosti je le to, da je zverina dolga okoli 1cm in kar hitra, tako da jo je bilo kar težko ujet v objektiv.

Torej.....kaj je tale stvor, ali lahko pričakujem invazijo in kako se ubranim proti njim
smile-1.gif

LP
Torus

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Iz Wiki
Citat:
So med najprimitivnejšimi danes živečimi žuželkami
Živi predvsem v kanalizaciji, lahko tudi v sifonu. In je hudič tako butast, da niti crkne ne, če ga pošpricaš s sprejem za mrčes.
crazy1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Dobr si jo nazumiral
grin1.gif

Po vsakem tuširanju odpri ventilacijo oz. okno za nekaj časa in dobro prezrači prostor pa se ne bojo več pojavljale.

B81

22. jul 2007
37.962
11.115
113
Če imaš sušilec v kopalnici, tega verjetno ni, vsaj doma nisem opazil.
Je pa problem v blokih, kjer ni oken v kopalnici in sploh prezračit ne moreš, razen s tistim majčkenim ventilatorčkom na stropu...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
To mora bit ful dobro, če jo najdeš na zobni ščetki.... po možnosti šele potem ko si si že umil zobe z njo in najdeš samo ostanke
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
To mora bit ful dobro, če jo najdeš na zobni ščetki.... po možnosti šele potem ko si si že umil zobe z njo in najdeš samo ostanke
evil.gif

Ni problema...če bi imel lepo dekle, bi že opravila z žuželkami...
evil.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Bogomoljka poje samca že med parjenjem (vsaj njegov zgornji del - spodnjega kasneje), ta punca pa poje bogomoljko - jaz bi jo pistil pri miru.

Sori za off.

ON: kot so že drugi povedali - kolikor se da osušiti kopalnico. Pa vroča (ne vrela) voda v sigon tudi pomaga.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Hvala vsem za odgovore, da ste mi razjasnili obzorja.

Ja, res je stanovanje v bloku in imam samo majhen ventilatorček na stropu. Roko na srce, tudi ne verjamem, da lahko tisti ventilatorček kaj izsuši prostor.

Sicer pa mislim, da nimam pretirane vlage, saj se mi plesen ne nabira.....pa tudi vrata kopalnice so vedno odprta.

LP
Torus

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.114
6.326
113
Ma coorc. Jaz imam podstrešno stanovanje, ki z vlago res nima problema. Pa se mi ravno zgoraj pojavijo te ribice. Dočim, se v spodnjem delu bajte ne. Največkrat jih pa opazim na podstrešju, pa magari je gori poleti +40 stopinj vlaga pa blizu ničle.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Mah te pi*darije zivijo povsod pomojem po stenah in nevem se cem, je pa se dosti drugih cudnih vrst.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Midva mava vedno kono malo odprto ... na kip. V zimi pa malo prestaviva na kip in normalno odpiranje okna - med vmes, da se ne da okno odpreti, ampak je vedno melo lufta, da kroži svež zrak ...

Verjetno boš imel čez čas invazijo.
wink-1.gif