zunanja zvočna kartica

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Rabil bi zvočno kartico na USB, ker bo zadeva sedela doma in posledično igrala nekakšen klon dicking stationa za laptop. ideja je da pridem domov pritaknem laptop in zadeva deluje. Se pravi "tahude" zhvočne kartice odpadejo, ker se poleg laptopove ustvari še ena kartica in je potem treba vedno izbirat iz katere naprave bom poslušal zvok. Bi bila tale v redu za moje potrebe?
Drugače sem obsojen na nakup tapravega USB docking stationa z vgrajeno zvočno in grafično kartico in vsemi dodatki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
še preveč za tvoje potrebe:)
tole je kao nek super duper model, k zna baje full izboljšta zvok iz mp3-jev. imaš pa na njen samo stereo varjanto. pa mislim, da se jo da še kak € cenej dobit pr nas.

za 5.1 morda tole http://www.tehnika.net/product_info.php?products_id=2469 (baje dobijo zalogo ta teden)
ali spet nek super druper model http://si.europe.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=17751 pr nas se jo težko dobi, cena je pa nekje tle kot na tem linku. jih imajo pa v nemčiji za slabih 60€, sam poštnina v slo je 25€ :S

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Tole kartico Sound blaster USB sem imel priložnost sprobat, pa se zadeva doda kot sekundarna zvočna naprava in moram posledično izbirat katero zvočno kartico bom uporabljal. Če se le da, bi se temu izognil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hm...
jst mam trenutno eno kitajsko sranje, v velikosti usb ključka, cena pa ene 10-20€ pa mi ni potrebno izbirat katera naj bo primarna zvočna. imam pa v nastavitvah še vedno obe na izbiro. ti jo prodam za 10€
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj to je problem. Da je na izbiro. Noče izbire. Hoče da deluje avtomatsko.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem napisal, da je ko jo priklopim deluje avtomatsko, če pa žeilm pa še vedno lahko preklopim sam.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Saj pravim, da ne vem točno kako deluje več zvočnih kartic naenkrat, ker takšne kombinacije nisem še imel. rad bi samo naslednjo funkcionalnost: ko imam laptop s sabo v postelji, bi rad da mi špilajo zvočniki v lapotpu. Ko ga priklopim v USB hub, kjer imam še miško in prenosni disk in XY zvočno kartico, bi pa rad da mi zadeva špila preko XY zvočne kartice. Brez klikanja in nastavljanja katera naj igra. se razumemo?
In seveda, je to sploh izvedljivo ali ne?