Zrušil se je steber Mariborske vzpenjače

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Pa se je zgodilo. Muzejska vzpenjača je padla! Zlomil se je 3. steber od vrha dol. Hujše poškodovanih hvala bogu ni bilo, ker je bila tista gondola ki je najbolj razbita, prazna. Upam da qurbe nikoli več ne poženejo te sramote, za katero računajo tak znesek kot da je iz zlata
bonk.gif

http://24ur.com/novice/crna-kronika/preplah-na-pohorski-vzpenjaci.html

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Mene je najbolj razjezilo, ko sem ob enih (več kot dve uri po nesreči) na naši nacionalni TV "gledal" poročilo. Po telefonu se je oglašal en novinar, jasno je bilo, da ni pod vzpenjačo, ampak verjetno doma. Gledali smo seveda njegovo sliko in pa sliko vzpenjače iz arhiva.
Da bi ta klinčeva televizija, ki jo drago plačujemo, poslala tja snemalca in nam posredovala sliko, tega pa ne. Ja, nedelja popoldne je, kdo pa dela. Tudi bi razumel, če bi bil dogodek daleč od sveta, pa ne, največji nerodnež bi v pol ure prispel tja.
Smo pa včeraj (in seveda spet danes) gledali gospoda ministra (saj sam ni čisto nič kriv), pa še nekdo ga je šel poiskat, ker je bil na počitnicah.

Saj ne bo nič pomagalo, meni je pa le malo odleglo, jaz televizijo rad gledam, ne pa poslušam. Za poslušanje imam radio, pa še sedeti mi ni treba pred njim.

Kaj bi dal, da bi lahko komu drugemu plačeval naročnino, ne pa tem nesposobnežem!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
bolj je hecno to, da vsak mimoidoči butl vidi da je vse prerjaveto, ampak vzrok ni znan LOLEKI. dalje..tolk denarja kot so dobili od letočnje sezone, pa spet folk nima plač..tako da, tolk o vzdrževanju in o debelih denarnicah nekaterih

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Samo res, 12 eur je vožnja po osebi če se ne motim... A mi oktobra gradnja nove predvidena?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
zvečer so rekli da naj bi novo postavili po tej zimi....

Je pa zanimivo da je išpektro pred dvemi tedni pregledal in je bilo vse OK.
Najbrž so bili samo papirji OK, ostalo pa....
Sicer pa najbrž na papiriju piše da je za vzdrževanje odgovoren novakov france ki dela za 500 evrov in bo lepo kako kazen plačal (ob tem da mu delodajalec ne dovoli-omogoči stvar pravilno vzdrževat)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Če že letos nebodo postavli nove, mene to sezono na njej ne vidijo. Se bom raje peljal z sedežnicami na vrh.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
niti v teoriji se v to piksno več ne vsedem.
ta inšpektor na tv pa mora bit papirni. si ne predstavljam tega zavaljenca, kako v gojzarih plazi gor od stebra do stebra in trka z hamrom po železu

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Po tem dogodku sem tudi do sedežnic zelo skeptičen. Verjetno jih vzdržujejo podobno kot vzpenjačo, isti ljudje, isti nadzorniki. Pa že tak smo jih od avstrijčekov 100 let rabljene kupili. Ponekod je kot lok vpeta in če gre tam kaj narobe, letiš gor na Pohorje kot raketa
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Samo res, 12 eur je vožnja po osebi če se ne motim... A mi oktobra gradnja nove predvidena?

Zdaj bo zgleda mogla bit, ker po moje ta nikoli več ne bo vozila.

kak ne, če to mi dobimo v ruše na pisker
hysterical-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kak pa kaj una na Kanin zgleda?

Se mi zdi da je starejša?

Pa da so jo neki po delih obnavljali....

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
je bila ja !!! zdaj ni več
ker več nebo obratovala!!!
jas pa sem vsako leto ko sem smučal se spraševau kaj pr pm če se kaj vtrga pa dol čofnem :p

hehe zdaj mi ni več tak smešno

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
uradna razlaga: jeklo ni melo več primernih lastnosti .. čudno da so ble čisto okej zadnjih 50 let
neuradno: pozimi naj bi se v ta steber zaletel ratrak pa so potem nekaj ven vlekli z zajlami
stupid-1.gif

takle mamo
crazy1.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
In inšpektorjem ni bilo niti malo sumljivo, da ta reč ni glih najbolj varna? Tudi inšpektor bi moral odgovarjat.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja v sloveniji bo kdo odgovarjal
confused-1.gif

če pa opravljajo preglede na 300m dolžine oz. sploh ne pregledajo kar bi morali
smirk-1.gif