zmiksane - tekoče stvari

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
vem recimo, da je dobr banana pa mleko, pa razno sadje pa to, kaj pa kšna zelenjava, da bi si nardila goste sokove.

pa rabim nasvete, kaj dajete jesti otrokom takrat ko recimo še nimajo zob (ne morejo žvečit) kakšno hrano kaj miksate.

čimveč zvem, tembolj bom vesela
cheer.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Se spomnim, da smo malim otrokom dajali razne kašice iz banan ali naribanih jabolk zmešanih z zdrobljenimi albert keksi ali beby piškoti.

Drugače pa lahko zmešaš tudi kakšen jogurt in sadje. Je še vseeno dovolj tekoče in ne preredko, kot z mlekom.

Tudi z zelenjavo lahko narediš sokove, korenček, zelena, rdeča pesa, paradižnik, kar ti pač paše. Dobro je, da zmešaš s kakšnim sadjem, če ti okus po zelenjavi slučajno ne paše preveč, da malo omili okus.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sam problem je to, da mam jst tega sadja in zelenjeve že vrh glave
cry12bpy.gif

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
sam problem je to, da mam jst tega sadja in zelenjeve že vrh glave
cry12bpy.gif

Zmiksan T-bone , tatarc.... ?
grims-1.gif

Bo treba probat enkrat.
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sladki greh in mleko.
grin1.gif

Domnevam, da to sprašuješ zaradi "opore" ob želodcu. Če je sila, potem lahko vse zmelješ.
tongue-1.gif

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Naribana jabolka in cuker.

Napitki iz juicerja:
- korenček in jabolka - super pijača.
- samo grozdje - gosti grozdni sok.
- jabolka in cimet - dober okus.
- naredi multi solo - jabolka, pomaranča, banana, ananas - super

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sicer ne vem, kako bi šlo to čez pr frocih, ampak jst si rada zmiksam mal zmrznjenih borovnic, banano pa kak deci (ali dva) sojinega mleka. Njami
tongue-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Zdaj če sprašuješ za otroke, ti lahko povem tisto, kar so nas naučili v starševski šoli. Otrok itak dobi prve zobe že pred tem, preden uvajaš gosto hrano. Gosto hrano ne zmiksaš ampak samo pretlačiš, to pa zato, ker morajo v hrani ostati majčkeni koščki hrane. Ko otrok dobi takšno hrano na jezik, se sproži nek refleks (ne vem, kako se mu reče), ki ga spodbudi k žvečenju. Če hrano zmiksaš, potem jo otrok samo posrka.
Aja, začneš pa s korenčkom, krompirjem, banano,...
Ampak se mi zdi, da te o ne zanima zaradi otrok
confused-1.gif
.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ne ni zarad otrok, pa vsi mi pišete o temu sadju in zelenjavi, katere mam že vrh glave
stupid-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
smotko, zravn tatarca more bit kruh, kar ne pride v poštev, T - bone pa ne vem kaj je
redface-1.gif

@Grisbi: ne sliši se dobro, zbirčnametka.press
redface-1.gif

sploh ne vem več kaj nej jem
uf-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Potem pa malo bolj spicificiraj kaj želiš,..ne bi zelenjave, sadja, skute, kaj pa še ostane
confused-1.gif
Kaj pa čokolino, grisolino, rižolino,...ali pa navaden zdrob.....frutki in ostale take zadeve....

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ostane ji še vedno miksanje čisto navadne hrane.

Kaj pa fuc.k? (ne mislim "fak" ampak jed fuc.k)
smile-1.gif
Močnk?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ma sej to je problem, da ne vem kaj bi
tongue-1.gif

@TA: ne hvala to se mi zatakne
tongue-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
drgač je fino tut, če zmešaš skuto in jogurtov napitek (jst dam najraj tistega od brusnic al kaj je od mečkatorja), nekak v razmerju 150-200g skute+ pol napitka, zraven dodaš pa še malo cimeta....mmmm....je zadeva fajn tut, če dodaš še kakšne kosmiče. Najlepše pride, če to zmešaš v mešalniku, da res pride fajn zmešano ven.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kolegica daje mali zmiksane suhe sljive s kakšnim keksom (Albert kekes ali baby keks) ali vmeša potem to v navaden jogurt..
Sem bila presenečena, ko sem poskusila...full dobro!