Zložljiv barski stol

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Iščem zložljiv barski stol. Našla sem tega , ampka jaz bi želela takega, ki se še bolj zloži. Rabim ga ker hodim na stojnice, da imam malo rit za prislonit. Rada bi takega, da je praktičen, lahek za prenašanje, po možnosti, da mi gre v kufer (višina 60 cm) ker sem večinoma sama in moram robo dostavit in odpeljat ob enkrat. Ima kdo kakšno idejo kje to dobit? Pa seveda da ni predrag. tnx

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
tega sem že vidla, tnx

Mogoče bi ga pa pri vas lahko naredili, kaj praviš? Jaz bi nekaj v stilu kot je na mojem link, lahko je še bl enostaven. Važno mi je da je višji kot je običajen stol, pa da se lahko fajn zloži.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ko sem pred dnevi videl ta prispevek, je tudi mene pričelo zanimati, če kaj podobnega sploh obstaja, torej barski stol, ki bi se zložil na dolžino do 60 cm.
Po kar precejšnjem brskanju po netu sem prišel do zaključka, da bi bilo še najbolje tako vrsto sedišča narediti, recimo iz pravokotnih Alu profilov, ali pa uporabiti Induplati zložljive cevi za šotore.
Vprašanje pa je, kdo bi se za majhen denar spravil to delat... morda kakšen sosed, prijatelj, sorodnik.

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz bi naredil drugače...

Doma imam prenosni žar, katermu se snamejo noge na polovici in potem se vse lepo zloži v sam žar...

Jaz bi kupil prvega, odrezal noge na polovici, notri vstavil cca. 8 cm dolgo okroglo železo, ga na spodnjem delu zalepil ali pa še to ne, če bi se tesno nalegalo. Zgornji del pa rahlo postružit, da ga bo Karantanka z lahkoto snela.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.591
2.636
113
še v SLO - ampak komaj
edino tole - kar pa ni nič "boljše" kot si sama našla

pa bojim se, da ne boš našla tako zložljivega "na pol" - jaz daljše predmete ponavadi peljem med sedežami in zadnjo klopjo - gredo tam do 1 m dolge stvari noter (je pa res da potem zadaj ne morem noben sedet)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
edino tole - kar pa ni nič "boljše" kot si sama našla

pa bojim se, da ne boš našla tako zložljivega "na pol" - jaz daljše predmete ponavadi peljem med sedežami in zadnjo klopjo - gredo tam do 1 m dolge stvari noter (je pa res da potem zadaj ne morem noben sedet)

tega sem tud že najdla
Sicer pa ni problem to dat v avto in peljat, problem je potem pot od avta do lokacij kjer imaš stojnico. Običajno se ne moreš do stojnice pripeljat z avtom in potem je treba vso robo prinest na rokah. Ker pa sem večinoma sama je treba robo prinesti in odnesti v eni rundi in zato rabim stol, ki bo čim manjši/lažji, po možnosti tako zložljiv, da ga dam lahko v kufer.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
tega sem že vidla, tnx

Mogoče bi ga pa pri vas lahko naredili, kaj praviš? Jaz bi nekaj v stilu kot je na mojem link, lahko je še bl enostaven. Važno mi je da je višji kot je običajen stol, pa da se lahko fajn zloži.

Uf to bi bil pa za nas malo prehud zalogaj. Sploh, ker nam masivo večinoma vse drugi delajo.

Tukaj je link od nekoga, ki je res stručko za lesene izdelke. Samo cena pa se bojim, da ne bo ravno ugodna, čeprav vprašati pa mislim, da se ga bi vseeno izplačalo. Če drugega ne ti bi mogoče dal idejo kako narediti.
klik

lp

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Kaj pa kakšna camping varianta stola....ponavadi se zložijo na minimum (bo pa verjetno malo nizek, vsaj barski stoli so višji).
Glede prenašanja robe....kaj če bi si omislila kakšnega od transportnih vozičkov ...., da ne bodo roke bolele.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Kaj pa kakšna camping varianta stola....ponavadi se zložijo na minimum (bo pa verjetno malo nizek, vsaj barski stoli so višji).
Glede prenašanja robe....kaj če bi si omislila kakšnega od transportnih vozičkov ...., da ne bodo roke bolele.

obični kamping stoli so prenizki

Transportnega vozička pa ne rabim, ker kot sem že rekla vso ostalo robo dam v kufer, potegnem ven ročaj in lepo peljem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ja še to - model ki ga uporabljam je približno enak kakor "Packaway Folding Seat Stick", le da sem zložljivost rešil sam.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Svoj problem sedenja ob dolgotrajnem čakanju na posnetek živali sem rešil z TAKŠNiM SEDEŽEM , vendar je morda to nekoliko slabša varianta

tud dobre variante, če si v naravi, da maš kam zadevo zapičit, jaz sem običajno na trdih podlagah, tako da tud ne pride v upoštev. Kar je pa na treh nogah je pa nizko. tnx tud tebi

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pa je ta stol zložljiv na manj kakor 60cm?
Če imaš morda kakšen link...

Hvala.