zlomljen mehanizem brisalcev

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
Pozdravljeni,

Na seat altei se mi je zlomil mehanizem brisalcev ime spletne strani
Za lažjo predstavo - spodaj pod rešetko pod oknom - torej pod pokrovom motorja...

Je že imel kdo podoben primer? Se da to zašvasati? Ali je samo nov del rešitev (nadomestka seveda ni). Opazil sem, da se prodajajo nekakšne sponke, ki se jih pričvrsti ampak dvomim, da bi tisto zdržalo. Verjetno je še gornji del brisalca zviti...

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Zlomil ali skrivil?
Starost altea?
So zadnji čas kaj bolj počasi delali brisalci. So ti zaribale puše? Ker sem jaz hotel razmigat piše, sem odlomil nosilec. Nov mehanizem 300+,nekaj minutno varjenje pri mojstru (aluminij) 20 evrov . avto je bil star mislim da 8 let.

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
letnik je 2005. Tu in tam je zaštekl že kar nekaj časa.

Ko dvignem režo vidim, da je del (stičišče) odlomljeno - se tudi čuti na dotik da je odtrgano. Motorček deluje.

Sam mehanizem je 150e za eno stran. Ne vem če bi lahko to kdo zvaril, da bi držalo?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
ni druge kot menjat, se mi je isto zgodilo na golfu letnik 2005, mislim da je blo okol 200 € stroška z menjavo, varit se mislim da ne da, ker je z neke čudne kovine tista palca
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik markopo pravi:
Na seat altei se mi je zlomil mehanizem brisalcev
lp

Ti mehanizmi/palice/vodila so ponavadi iz mesinga ali podobnega materiala in to se ne da varit ker je to ulitek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Raliart: mesing? A veš kakšne barve je mesing? Meni je zavaril brez problema. Je pa res da sem v primežu polomil nosilce, ker je hudič zaribal da ga zlepa nisem dobil narazen. Bo počasi čas (dve ali tri leta je ze) da ponovno razdre in malo namažem (preden zanima spet) . To bi moralo narediti na servisih na vsake tri leta recimo. (tisti ki vozijo na pooblaščene, pustimo sedaj kozolcarje).

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Lej tole na sliki zgleda kot pleh in bi se dalo vrjejtno posvasat, prej slike ni bilo jest pa tud nevem kako zgleda. Sicer pa ko sem prinesel na institut slovenije povarit mesing (vratno kljuko osebnega vozila ki je ponavadi iz mesinga) je reku da se to ne da.

V bistvu je problem ker uproabnik nic slikovnega ne prilozi da se sploh vidi kaj in kako.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
meni so isto rekli, pa ne na uradnem servisu, ker tam verjamem da nebi šli tega delat
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik markopo pravi:
letnik je 2005. Tu in tam je zaštekl že kar nekaj časa.

Ko dvignem režo vidim, da je del (stičišče) odlomljeno - se tudi čuti na dotik da je odtrgano. Motorček deluje.

Sam mehanizem je 150e za eno stran. Ne vem če bi lahko to kdo zvaril, da bi držalo?

ti rabis tole?

http://www.ebay.de/itm/Seat-Al...=item4d129d6fc9
Jaz sem odlomil lev spodaj vogal na sliki in to je bil aluminij. Avtorjeve slike pa mi sedajle ne pokaže zjutraj pa sem tudi videl samo nekaj pokrivljeno in nič odlomljenega....