Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj ima zveze obramboslovec? Kaj ima zveze država, če inovator svojega izdelka ne zna prodati?
Zakaj bi mu morala država dajati moj denar?
Država mora dati ustrezno okolje in podporo. Jaz nimam občutka, da bi se kdo kaj trudil za podjetnike.
Verjetno nisi opazil, ampak že junija je bilo sprejetih kar nekaj ukrepov za poenostavitev marsikaterega postopka. Spremenjena je davčna zakonodaja; investicije so že od ZUJF-a naprej 100% olajšava...
Če pa misliš, da se da kaj spremeniti čez noč, pa kar na plan z receptom. Po možnosti takim, ki ne bo zahteval dodatnega zadolževanja in/ali mojega denarja.
Citat:
Ali obramboslovčevi kaj pomagajo iskati investitorja v Stožice?
Ko je šel Pahor do Gadafija so nekateri to kritizirali in se norčevali iz njega.
In kakšno dodatno vrednost naj bi Stožice prinesle? Še nekaj 10.000m2 trgovin?
Ja, in to upravičeno. Tudi sam sem bil med njimi. Sicer pa je teh skrivnostnih in nenadnih bogatih investitorjev iz tujine kar nekaj; okoli Adrije naj bi se sukali Katarci, pa nei Indijci (za katere se je izkazalo, da so pred stečajem), nagrajenec Gospodarske zbornice Pavček je imel investitorje iz Nizozemske, pa neke Arabce; Zidar je sanjal o Azerbajdžancih; po Primorju se je kazal nek igralec s slabo lasuljo...
Predlagam, da gre Janša na Severni pol k Božičku in ga prosi za investicijo v Stožice. Tako bo vsaj nekaj naredil - učinek bo pa točno enak kot pri Gadafiju.
Ampak sva povsem OFF.
Kdor ima tako hudo idejo, tako super-duper, da bi mu pa država po njegovo res morala pomagati - ta pojma nima o podjetništvu.