zdaj želja je, da bi ob čimmanjši premiji bil zavarovan za čimvečjo vsoto v primeru smrti/nezgodne smrti.
V tej poplavi raznih fondpolic,naložbenih itd itd, sem zasledil rizično zavarovanje (triglav) in razmišljal v takšno smer: ( mojstri boste popravili, če sem ga kiksno
) :
- info. izračun na njihovi strani : 15 let, ŽZ+NZ, mesečna premija cca: 30€, zav. vsota 120.000 €
Pa recimo, da si pripravljen mesečno dat 100€ za zavarovanje, torej 30€ v RZ, 70€ ostane za kakšen sklad,zlato, depozit itd...
Torej možni scenariji :
- preživiš
, zavarovalnici si doniral 15l x 12m x 30€ , ostane ti 15l x 12m x 70€ , če si jih v pojšter skrival
- ne preživiš
, upravičenci dobijo 120.000 + pojšter
Zavarovanje itak ne sklepaš zase, torej je namen da dobijo upravičenci čimveč.
Prednosti : nisi vezan na nič, likviden ves čas, sam razporejaš naložbe
Slabosti : denar je na očeh, se ga da hitro porabit za kaj druga
No sedaj pa, kakšna je razlika, hipotetično, če bi vplačeval mesečno npr. 100€ v npr. naložbeno zavarovanje ali kakšen drug produkt ??? Je primerljivo ?
V tej poplavi raznih fondpolic,naložbenih itd itd, sem zasledil rizično zavarovanje (triglav) in razmišljal v takšno smer: ( mojstri boste popravili, če sem ga kiksno
- info. izračun na njihovi strani : 15 let, ŽZ+NZ, mesečna premija cca: 30€, zav. vsota 120.000 €
Pa recimo, da si pripravljen mesečno dat 100€ za zavarovanje, torej 30€ v RZ, 70€ ostane za kakšen sklad,zlato, depozit itd...
Torej možni scenariji :
- preživiš
- ne preživiš
Zavarovanje itak ne sklepaš zase, torej je namen da dobijo upravičenci čimveč.
Prednosti : nisi vezan na nič, likviden ves čas, sam razporejaš naložbe
Slabosti : denar je na očeh, se ga da hitro porabit za kaj druga
No sedaj pa, kakšna je razlika, hipotetično, če bi vplačeval mesečno npr. 100€ v npr. naložbeno zavarovanje ali kakšen drug produkt ??? Je primerljivo ?