Življensko zavarovanje

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
zdaj želja je, da bi ob čimmanjši premiji bil zavarovan za čimvečjo vsoto v primeru smrti/nezgodne smrti.
grin1.gif

V tej poplavi raznih fondpolic,naložbenih itd itd, sem zasledil rizično zavarovanje (triglav) in razmišljal v takšno smer: ( mojstri boste popravili, če sem ga kiksno
cheer.gif
) :

- info. izračun na njihovi strani : 15 let, ŽZ+NZ, mesečna premija cca: 30€, zav. vsota 120.000 €

Pa recimo, da si pripravljen mesečno dat 100€ za zavarovanje, torej 30€ v RZ, 70€ ostane za kakšen sklad,zlato, depozit itd...
Torej možni scenariji :
- preživiš
cheer.gif
, zavarovalnici si doniral 15l x 12m x 30€ , ostane ti 15l x 12m x 70€ , če si jih v pojšter skrival
- ne preživiš
tongue-1.gif
, upravičenci dobijo 120.000 + pojšter

Zavarovanje itak ne sklepaš zase, torej je namen da dobijo upravičenci čimveč.

Prednosti : nisi vezan na nič, likviden ves čas, sam razporejaš naložbe
Slabosti : denar je na očeh, se ga da hitro porabit za kaj druga

No sedaj pa, kakšna je razlika, hipotetično, če bi vplačeval mesečno npr. 100€ v npr. naložbeno zavarovanje ali kakšen drug produkt ??? Je primerljivo ?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Lahko bi šel na zavarovalnico v službo.
zmaga.gif

Pa še eno dobro nezgodno zavarovanje vbodeš in si zmagal.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ce ti hoces poleg zavarovanja bit tudi zavarovan in se hkrati zavedas da to zavarovanje placujes in se s ceno strinjas, je potem nalozbeno zav. optimalna izbira. Zavarovanje potrebujes kar si povedu, ker si pa ze takole prestudiral to zadevo si si pa pozabil stet v plus to da je denar neobdavcen ze po desetih letih in da se menjava VS znotraj zz ne smatra kot prodaja in tudi ne placas davka.

Pojšter pa dvomim da bo tolk samodiscipliniran da se bo vsak mesec osemnajstega nalovdov za xx eur. Opozoru te bom pa se, da zna denar ratat plesniv pa se na vrednosti zgubljas. Ce bos prihajal s temi dinarji na banko se naj bi ti, to pa dons spet lahko slisis jebemo da ze povsod ce si le mal bral na to temo, splacali vzajemni skladi. Vprasanje ali v kombinaciji z zz ki ga potrebujes ali direkt v vs, 100% pravilno resitev za tebe pa ve samo Ata Smrk.

Nalozbo naj ti pa razporedi dzu, tukaj sem preprican da za tvoje potrebe dovolj dobro. Ce bi se mal pohecu bi ti reku " Pust, navs se še s tem jebu".
cool-1.gif