Žito Rženi toast s semeni - PLESEN?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.599
4.533
113
50
Na sončni strani ALP
Je to še sploh normalno?!
shocked-1.gif


Že nekajkrat se je zgodilo, da je bil toast plesniv že naslednji dan, ko se je vrečko odprlo.
jezen.gif

Največji šok pa je, da vidim plesniv toast pred potekom roka trajanja na policah v trgovini!
stupid-1.gif


Očitno bo treba poklicat kakšnega inšpektorja, da preveri kaj dajejo iz fabrike, da je že v trgovini plesniv...
rolleyes-1.gif


rzenitoast450x45079.png


Plesnivega mi ni za fotografirat, je preveč nagnusen...
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.901
6.064
113
Bolje da je brez konzervansov in se pokvarjen izdelek izloči, kot pa z konzervansi, ki po enem letu še vedno zgleda kot prvi dan.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
lol, človek se buni, ker kruh nima preveč kemikalij, ja kam smo prišli
smile-1.gif
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Saj v trgovini ga ne rabiš kupit če je plasniv. Se opravičujem in popravljam, ga ne rabiš s police vzet.

Lahko pa ga trgovki v glavo vržeš, če ti bo lažje.
 
Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.599
4.533
113
50
Na sončni strani ALP
Malo je čudno, da je plesniv še pred potekom roka za uporabo. Če že imaš srečo, da domov prineseš neplesnivega ga moraš porabiti takoj, ker je naslednji dan že plesniv. Se je že tudi zgodilo, da se v trgovini ne vidi, da je plesniv, ko pa ga vzameš iz vrečke pa doživiš presenečenje.
desismileys_6850.gif


Očitno sem edini, ki me moti plesniv izdelek in zgleda, da moram pojesti kar je plesnivo pred potekom roka.
rolleyes-1.gif


Se opravičujem, da motim Alter sceno zaradi mojih kapric....
frown-1.gif
 

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Jaz sem žitov klasičen toast že nesel nazaj in niso komplicirali, očitno vedo da se dogaja.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ne zagovarjam ne tebe ne trgovke, pa vendarle sem ravno toliko v tem, da ve, da iz tega ne gre delati drame.

V kolkor nabašeš na tak komad, ga neseš nazaj in ga zamenjajo. Ne rabiš ga jest in nič.

Problem je, ker na to vpliva več faktorjev in proizvajalec niti ne more bdeti nad vsemi. V bistvu bi še najlaže trgovke, ki pa se jim žvižga za tole.

Čudno, da je tako pa pravzaprav ni, razlogov je lahko več. Naštel jih bom samo nekaj: pretoplo pakirano v folijo, v sedanjih časih prevečkratno dokaj visoko temperaturno nihanje (vroče/mrzlo), vrečka od znotraj zašvica in se lahko dokaj hitro pojavi plesen, natrgana folija in še kaj.

Če vse skupaj ubijejo s konzervansi te problematike v glavnem ni. Imamo tudi pri nas take težave, ker se pač ne uporablja kemije. Je pa plesen največkar problem pri polnozrnatih/kislih vrstah kruha/toasta.
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Lahko potrdim ... se zgodi, da je toast kruh plesniv in to še daleč od izteka priporočenega roka trajanja.

Predvidevam da mogoče zaradi "še toplega" pakiranja, ali pa zaradi nihanj temperature, kot je zgoraj omenjeno. (skladišče/transport/ ogrevana trgovina) Ne vem, ne poznam proizvodnje v Žitu, bi pa bilo zanimivo izvedeti koliko časa čaka kruh pred pakiranjem, da je sigurno ohlajen.

Glede zlaganja na police ... toast pač gledaš med zlaganjem, če opaziš kaj sumljivega bolje pogledaš in če ni vse ok, vrneš nazaj v skladišče ... ne moreš pa v "današnjih časih", (malo osebja, veliko dela) vsako vrečko vrtet naokoli, problem je tudi ker vrečke niso prozorne, so potiskane in pobarvane, da morebitno plesen pod sliko težko opaziš dokler ne odpreš.

.. Recimo da se najde, reklamira 1 kos na mesec ... vseeno glede na število prodanih izdelkov bi reku da je skoraj zanemarljivo.

Občasno se zgodi da v proizvodnji nekaj ne rata in pride v trgovino neustrezen izdelek, ki ne ustreza vsem lastnostim kot bi moral. In to opaziš šele ko zadevo odpreš.
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tudi jest sem že dobil plesnic ta toast, seveda vzet iz police trgovca (v mojem primeru Merkator Hipermarket Šiška) mislim da 2 ali 3x. Zamenjajo pa brez problema. Sem pa mnenja da to tega sploh nebi smelo priti...verjetno napačno skladiščenje tega izdelka ipd. Tudi če je brez konzervansov ne sme kar plesneti vsepovprek.
 

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.954
405
83
Sem delu, v proizvodnji v Žitu, kjer se toast dela. Pakira se že ohlajen toast, ker se ga še reže prej in predn pride do pakirnice je že hladen. Zakaj je pa plesniv, pa nebi čist vedu, ampak bi reku da napaka pri pakiranju. Drgač pa Mercatorjev toast Žito dela (vsaj ga je nekoč) in je čisto isti za mejn dnarja, nism pa zihr če majo rženga tut
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Kruh, pšenični oz iz žit, itak ne more bit zdrav, tak da vseeno katerega ješ.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.609
3.048
113
v lokalni ostariji
tudi pri mlečnih izdelkih se včasih pojavi plesen (pri jogurtu k ga odpreš) ali pa skisano mleko... pač nekje se je nekaj zalomilo. greš nazaj pa reklamiraš...
 

Podobne teme