Zimske gume

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Trenutno imam UG7, ki se vozijo tretjo zimo, sicer še ustrezajo predpisom, vendar me danes in jutri in naslednji teden čakate dve dokaj dolgi poti.
Predpisane (po navodilih) so 205/55R16 91H - kar pa je danes v moji bližini na zalogi je 205/55R16 91T

T še vedno pomeni do 190 km/h, kar mi povsem zadošča - ali so kakšni tehtni razlogi proti; kazen, tehnika?

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Lahko...zimske pnevmatike so lahko nižjega hitrostnega razreda...seveda so pa določene omejitve
smile-1.gif
V, H, lahko daš T gor..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zimske so lahko dva hitrostna razreda nižje od letnih gum. Vse je odvisno kako težka je tvoja noga.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Trenutno imam UG7, ki se vozijo tretjo zimo, sicer še ustrezajo predpisom, vendar me danes in jutri in naslednji teden čakate dve dokaj dolgi poti.
Predpisane (po navodilih) so 205/55R16 91H - kar pa je danes v moji bližini na zalogi je 205/55R16 91T

T še vedno pomeni do 190 km/h, kar mi povsem zadošča - ali so kakšni tehtni razlogi proti; kazen, tehnika?

kako si zadovoljen s UG7?
po napisanem bi rekel, da voziva isti profil in men so..tema. to nikamor ne prideš. po ravnem komaj gre, klanec je pa konec.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Prvi dve sezoni so bile odlične, tretja je bila fertik. Sam jih ne bom več kupil...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hehe, nartabuljše gume ever!
Na enem avtu mamo Kormoran že 4 leta. Če drugega ne, so po štirih letih enako zanič kot prvi dan. Kar še vedno pomeni da povsod pridem za avtom,,,,,,

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sedaj tretjo zimo opažam, da ni tak zanesljiva kot lani v primeru, ko je toliko snega, da prideš skozi do asfalta. Če ga je toliko, da voziš po snegu, pa so še vedno bomba. Včeraj sem se lahko peljal 70 in pustil vse ostale daleč zadaj. Po dežju prav tako niti enega problema.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Na enem avtu mamo Kormoran že 4 leta. Če drugega ne, so po štirih letih enako zanič kot prvi dan. Kar še vedno pomeni da povsod pridem za avtom,,,,,,
Zdej si nam pa pokazal, a?

Ti je špricnilo daleč?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

po napisanem bi rekel, da voziva isti profil in men so..tema. to nikamor ne prideš. po ravnem komaj gre, klanec je pa konec.

V snegu in v plundri nisem bil ravno zadovoljen; na suhem in posebej v mokrem so zelo dobre. Že lani, ko sem jih vozil drugo sezono, sem pisal o težavah na zasneženem Ljubelju iz avstrijske strani. Zato sem danes nataknil Michelin Alpin.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Zdej si nam pa pokazal, a?

Ti je špricnilo daleč?
Ne.
V razmislek marsikomu, ki se pusti nategnit in kupi "najboljši" produkt in mu špricne tri ulice daleč.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

V snegu in v plundri nisem bil ravno zadovoljen; na suhem in posebej v mokrem so zelo dobre. Že lani, ko sem jih vozil drugo sezono, sem pisal o težavah na zasneženem Ljubelju iz avstrijske strani. Zato sem danes nataknil Michelin Alpin.

pol nisem glup. po suhem so ok. v mokrem se tut znajdejo. sam kukr je sneg je pa veselja konec. dej napiši kako se obnesejo te alpinke. naslednje leto gredo nove gor in take ug7 je kljub vsem pohvalam, top guma tistega leta, če se ne moti, navadno sranje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:

pol nisem glup. po suhem so ok. v mokrem se tut znajdejo. sam kukr je sneg je pa veselja konec. dej napiši kako se obnesejo te alpinke. naslednje leto gredo nove gor in take ug7 je kljub vsem pohvalam, top guma tistega leta, če se ne moti, navadno sranje.

Navadno sranje je po moje prestroga ocena. Takrat na Ljubelju je težavam botrovalo tudi moje neznanje uporabe ASR-ja in neiznajdljivost/neizkušenost pri hribovskih nežnih razmerah. (lahko poiščeš temo na alterju)

UG7 so v mokrem še vedno najboljše zimske gume in v povprečni zimi pri nas so snežne razmere kljub vsemu niso prav pogoste - odvisno kje živiš in kakšne poti opravljaš. Meni se je "opis del in nalog" lani malo spremenil; če sem prej še lahko prestavil kakšno pot ob neugodnih razmerah, tega sedaj ne morem več. Tudi zaradi tega sem se odločil za gume, ki so boljše v snegu.