Zemljevid s planinskimi potmi

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Zdravo, uporabljam iGO in me zanima, katere zemljevide bi moral tja naložiti, da bi lahko gledal tudi planiske poti? Imam Navteq in tega ne podpira, prav tako ne TomTom. Sem pa še leto nazaj gor imel zemljevid, ki pa je imel vrisane planinske poti in se ne spomnim več, katerega sem imel. Hvala!

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Nisem še, ampak kot sem sedaj videl na Monolitovi spletni strani, bi bila ta karta pravšnja. Hvala!

boy36

Zelenc'
17. maj 2009
10
0
1
Meni osebno za hojo po hribih najboljši Oruxmaps imam mnogo funkcij sploh če hodiš po hribih:

Oruxmaps

in potem se je Alio tu
aplauz.gif
zelo potrudil in sestavil mape za SLO,AVT in ITA:

Mape

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vlečem mape z boxa, pravi, da bo še pol ure.

Kak je pa potem postopek?

A lahko v ta program uvoziš kml, gpx fajle in te potem v offline načinu vodu po poti?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem potegnu zemljevide dol.

Teh črt ni, na katere sem računal
frown-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Gledam pri nas, na monolitu so iste gozdna poti kot na google maps.

Tistih, ki so na pešpoti pa ni. Torej ni razlike, če bi imel google maps za orientacijo.

Torej na pespoti gpx in potem ga moraš v en program potegnit, da je zadeva uporabna.

Tale orux + zemljevidi z linka, se je luštno da izohipse vidiš samo tudi ni uporabno. Sem pričakoval kako specialko.

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Orux ima še to prednost, da lahko bere tudi Garminove zemljevide + lahko si z neta preneseš kakšne free topo zemljevide (http://www.4umaps.eu/) oziroma Google satelit, .... ali pa kakšne skene...

V praksi pa to pomeni, da vedno pred turo narediš pripravo. Na PCu si narediš načrt poti, sled z različnimi variantami, ki jih potem uporabljaš na terenu, da bi pa kar na slepo hodil je pa malo težje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z internetom in posledično google maps imam v hribih zelo slabe izkušnje.

če ne poznam terena, mi gmaps ravno tako nič ne koristi, če ne vem kje začet, kam pridem, čas, dolžina...

za izlet ali pogledam v monolit app ali na pespoti. Itak potrebujem samo track in da mi telefon kaže položaj in smer hoje.

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik NeBluzi pravi:
Orux ima še to prednost, da lahko bere tudi Garminove zemljevide + lahko si z neta preneseš kakšne free topo zemljevide (http://www.4umaps.eu/) oziroma Google satelit, .... ali pa kakšne skene...

V praksi pa to pomeni, da vedno pred turo narediš pripravo. Na PCu si narediš načrt poti, sled z različnimi variantami, ki jih potem uporabljaš na terenu, da bi pa kar na slepo hodil je pa malo težje.
Sem probal z novo karto adriotopo pro in sem dobil zmešnjavo, kot na sliki
tongue-1.gif

shrani.si
[/URL][/img]

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem [cenzura] dol Orux z 2gb, neuporabnimi mapami.

Ter naložil Maveric, enkrat bom mogoče še licencno kupil. Da bom lahko potegnu zemljevide dol :D Tko ali tko, so poti vse skup kvečjemu 10km, da ne rabim nevem kolk na telefonu.

Gpx, bi pa tudi moralo not povlečt, čeprav nisem še probal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej z maverickom lahko že z brezplačnim "Use offline maps and GPS even without an internet connection."

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Crac*ana verzija ima na prvi alineji, download maps. (vendar potem ne pusti)
mavericl2.png

Original pa
maverick.png