Predstavitev našega osončja kot ga še niste videli.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0jHsq36_NTU
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0jHsq36_NTU
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Filmček je jasno bedarija, ker je med sabo pomešanih več stvari, ki nimajo med sabo nobene veze.
No, no, malo bolje si poglej filmček. Avtor med sabo meša kroženje okoli sonca in premikanje sončnega istema po galaksiji. To pač ni eno in isto.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Filmček je jasno bedarija, ker je med sabo pomešanih več stvari, ki nimajo med sabo nobene veze.
Filmček je ok, trditev v naslovu topica je pravilna! Dejstvo je da sončni sistem ni statičen ampak se giblje enako galaksija ni statična ampak ima gibanje, še več, celo vesolje se giblje!
ima pa čisto lepe stvari. tisti stožci bi mogoče kakšni ženski zelo nucali...
Če ti že lahko spregledam tole:Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Zahtevaj ban če želiš. Jaz sem te informacije dobil od osebe, ki sem jo navedel v drugi debati.
Pa umiri se najprej in ne grozi.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Drugi so malo pozabili nate, jaz pa ne!!! Tko da preden pametuješ o vesolju in podobnih zadevah, zahtevam da pojasniš post, ki si ga napisal o Diegu Menendesu, češ, da je njegova družina potrdila, da je žal res mrtev!!!
Če ne pojasniš, bom zahteval perm ban zate, tako kot ga je dobil Menendes!!! Ajde, pa da slišim!!!
v filmu pove, da so leta velika in potem 5 let ne pomeni ničesar. pa tudi sicer zakaj bi bilo na galaktičnem ekvatorju bolj toplo? ima galaksija ob sebi supersonce ki ekvator greje bolj kot pole? prihajaš v kontradikcijo sam s seboj...Citat:
Ne, samo naš solarni sistem zadnjih par let že zapušča galaktični ekvator. Zato je bilo bolj vroče kot sicer.
Sej tudi če bi slučajno kaj od tega bilo res... Bi v resnici pri "poti čez ekvator" moralo biti hladneje, ker je tam večja koncentracija plinov in prahu, ki blokirajo svetlobo iz središča.Citat:
Uporabnik skala pravi:
pa tudi sicer zakaj bi bilo na galaktičnem ekvatorju bolj toplo? ima galaksija ob sebi supersonce ki ekvator greje bolj kot pole? prihajaš v kontradikcijo sam s seboj...
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Beri zadnji odstavek en post pred tvojim!
Pravi, da je družina potrdila smrt in ne da je nekje to prebral!
Kar je ogromna razlika!!!