Zemlja potuje po galaksiji

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
to očitno ne more držati, saj so me tega v šoli učili že mnogo let nazaj... 2/2 filma nisem gledal... tisto mogoče celo drži...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.145
-8.785
113
Filmček je jasno bedarija, ker je med sabo pomešanih več stvari, ki nimajo med sabo nobene veze.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Pa a se je nekaterim res skisalo?
Votel planet, HAARP, chemtraili, orgonski androidni top?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Filmček je jasno bedarija, ker je med sabo pomešanih več stvari, ki nimajo med sabo nobene veze.

Filmček je ok, trditev v naslovu topica je pravilna! Dejstvo je da sončni sistem ni statičen ampak se giblje enako galaksija ni statična ampak ima gibanje, še več, celo vesolje se giblje!
zmaga.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.145
-8.785
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Filmček je ok, trditev v naslovu topica je pravilna! Dejstvo je da sončni sistem ni statičen ampak se giblje enako galaksija ni statična ampak ima gibanje, še več, celo vesolje se giblje!
zmaga.gif
No, no, malo bolje si poglej filmček. Avtor med sabo meša kroženje okoli sonca in premikanje sončnega istema po galaksiji. To pač ni eno in isto.
Pot okoli sonca JE krožnica/elipsa(tu filmček bluzi). Kombinacija kroženja okoli sonca in premikanja po galaksiji pa "izriše" spiralo.
Pa malo še popačimo vse sklupaj in dodajmo še gibanje v lokalni jati, lokalni superjati, itd

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Drugi so malo pozabili nate, jaz pa ne!!! Tko da preden pametuješ o vesolju in podobnih zadevah, zahtevam da pojasniš post, ki si ga napisal o Diegu Menendesu, češ, da je njegova družina potrdila, da je žal res mrtev!!!
Če ne pojasniš, bom zahteval perm ban zate, tako kot ga je dobil Menendes!!! Ajde, pa da slišim!!!

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Zahtevaj ban če želiš. Jaz sem te informacije dobil od osebe, ki sem jo navedel v drugi debati.
Pa umiri se najprej in ne grozi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Zahtevaj ban če želiš. Jaz sem te informacije dobil od osebe, ki sem jo navedel v drugi debati.
Pa umiri se najprej in ne grozi.
Če ti že lahko spregledam tole:
Danes sem od filmarjev izvedel, da je Diego Menendes tik pred njegovim 30. rojstnim dnevom v zaenkrat nepojasnjenih okoliščinah umrl v bližini mesta Reka na Hrvaškem.

In mogoče tudi tole:
Na email sem dobil sporočilo (nisem avtor):

DIEGO MENENDES 1983 -2013 -REŽISER IN GLAZBENIK
V teh teških trenutkih bolečine, žalosti in jeze vam moram sporočiti vsem, ki ste poznali režiserja in glasbenika Diega Menendesa, da je umrl na Kostreni pri Rijeki v nesreči v padcu, v Rijeki pa je Menendes hotel praznovati svoj 30 rojstni dan, po tem ko mu je mu je delo v Nemčiji propadlo. To novico sem dobil potrjeno od njegovih svojcev, namreč nisem in nisem uspel priti v stik z Diegom, hotel sem ga dobiti na telefon zaradi njegovega čudnega obnašanja in nerazjasnjenih stvari ki se je v zadnjem mesecu stopnjevalo na slabše in slabše , no ni bil dosegljiv dlje časa . Rad bi zvedel kaj več o detaljih in tudi bom. Diego Menendes pa je bil eden bolj provokativnih , nenavadnih , malo norih , predvsem pa originalnih filmarjev , na naših prostorih v Evropi, tudi kot glasbenik se je počasi razvijal, no ne tako kot v filmski smeri, z njim sem posnel veliko zadev, in jih montiral takrat z njim, jaz sem ga naučil montaže 5, 6 let nazaj, snemal njegove zgodnejše projekte, dodajal ideje,( Fužine nejberhud, Dead Duck, razstava politijada in We are Hollywood) sem do neke mere vplival na njegove filme z potekom zgodbe vendar še zdaleč ne kot on sam v creditsih pa sem se podpisoval kot Vlasta Pendergast, sourejal sem tudi njegovo uradno stran , kjer bom tudi objavil novico o smrti .

Ti nikakor ne morem tega:
Njegova družina je žal potrdila, da je res.

uf-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Drugi so malo pozabili nate, jaz pa ne!!! Tko da preden pametuješ o vesolju in podobnih zadevah, zahtevam da pojasniš post, ki si ga napisal o Diegu Menendesu, češ, da je njegova družina potrdila, da je žal res mrtev!!!
Če ne pojasniš, bom zahteval perm ban zate, tako kot ga je dobil Menendes!!! Ajde, pa da slišim!!!

Daj smiri živce. Je lepo napisal kje je dobil info:

''Od osebe Radko Zalaznik na FB, 6. marec.''

Na FB pa piše:

''DIEGO MENENDES 1983 -2013 -REŽISER IN GLAZBENIK
V teh teških trenutkih bolečine, žalosti in jeze vam moram sporočiti vsem, ki ste poznali režiserja in glasbenika Diega Menendesa, da je umrl na Kostreni pri Rijeki v nesreči v padcu, v Rijeki pa je Menendes hotel praznovati svoj 30 rojstni dan, po tem ko mu je mu je delo v Nemčiji propadlo. To novico sem dobil potrjeno od njegovih svojcev, namreč nisem in nisem uspel priti v stik z Diegom, hotel sem ga dobiti na telefon zaradi njegovega čudnega obnašanja in nerazjasnjenih stvari ki se je v zadnjem mesecu stopnjevalo na slabše in slabše , no ni bil dosegljiv dlje časa . Rad bi zvedel kaj več o detaljih in tudi bom. Diego Menendes pa je bil eden bolj provokativnih , nenavadnih , malo norih , predvsem pa originalnih filmarjev , na naših prostorih v Evropi, tudi kot glasbenik se je počasi razvijal, no ne tako kot v filmski smeri, z njim sem posnel veliko zadev, in jih montiral takrat z njim, jaz sem ga naučil montaže 5, 6 let nazaj, snemal njegove zgodnejše projekte, dodajal ideje,( Fužine nejberhud, Dead Duck, razstava politijada in We are Hollywood) sem do neke mere vplival na njegove filme z potekom zgodbe vendar še zdaleč ne kot on sam v creditsih pa sem se podpisoval kot Vlasta Pendergast, sourejal sem tudi njegovo uradno stran , kjer bom tudi objavil novico o smrti ''

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vseeno mi objasni tole
Citat:
Ne, samo naš solarni sistem zadnjih par let že zapušča galaktični ekvator. Zato je bilo bolj vroče kot sicer.
v filmu pove, da so leta velika in potem 5 let ne pomeni ničesar. pa tudi sicer zakaj bi bilo na galaktičnem ekvatorju bolj toplo? ima galaksija ob sebi supersonce ki ekvator greje bolj kot pole? prihajaš v kontradikcijo sam s seboj...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.145
-8.785
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
pa tudi sicer zakaj bi bilo na galaktičnem ekvatorju bolj toplo? ima galaksija ob sebi supersonce ki ekvator greje bolj kot pole? prihajaš v kontradikcijo sam s seboj...
Sej tudi če bi slučajno kaj od tega bilo res... Bi v resnici pri "poti čez ekvator" moralo biti hladneje, ker je tam večja koncentracija plinov in prahu, ki blokirajo svetlobo iz središča.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Beri zadnji odstavek en post pred tvojim!
Pravi, da je družina potrdila smrt in ne da je nekje to prebral!
Kar je ogromna razlika!!!

Se ti v njegovem mnenju opravičujem, da ni napisal popolnoma pravilno
bonk.gif