Zelo temna slika pri predvajanju filmov

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Imam eno težavico.
Po namestitvi nekaterih programov za predvanje DVDjev, ki sem jih že odstranil je slika zelo temna.
Neglede na to kakšnega formata je film, ali v katerem programu ga predvajam (BS player, winamp, windows media player...) je zelo temna - tako da se komaj kaj vidi. Opazil sem še to, da če v BS playerju zajamem sliko, je slika normalno svetla.
Ima kdo kakšno idejo, kako to težavo odpraviti?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Super ideja, ampak sedaj je že prepozno
tongue-1.gif

Zaradi tega pa tudi nebi šel na novo postavljati operacijskega sistema... Še kakšna druga ideja?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vrži dol čisto vse, kar je povezano s filmi - DVD programe, bsplayer, vlc, kodeke za divx, vse v glavnem kar ima kako vezo s filmi. Potem pa probaj playat DVD v windows media playerju in poročaj kak bo s sliko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
A je to laptop?

Izkjuči samodejno zatemnitev zaslona ob neaktivnosti!
evil.gif

Drugače pa ima vsak kodek ponavadi svoje nastavitve, ki se jih da urejat. Čudno da ti v vseh formatih dela enako! Če recimo odpreš film z BS playerjem in greš v nastavitve ter povečaš svetlost a to ne deluje?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Display Properties / Settings / Advanced / Overlay settings

(pri novih nVidia in ATI kartah je tam le zavihek Catalyst/ bla bla, karkoli že. Pač tisto, ko zgleda da je delano za vrtec: žive barve, veliki, utripajoči gumbi itd. Tam poišči Overlay nastavitve.)

Torej tam so nastavitve za Svetlost, Kontrast in podobno.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ne glede na to, kako dam nastavitve za kontrast, so video posnetki enako temni, oziroma se spreminja vse drugo, samo video posnetki so temni.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Čim sem dal v BSplayerju osvetlitev na privzeto, je tudi v vseh drugih programih začelo delovati!
cool-1.gif

Hvala vsem za pomoč, imate *****