"Zeliščna" olja

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ker imamo v naši družini vsi radi pekočo hrano, razmišljam da bi naredil pekoče olje. Sedaj razmišljam, da bi v en kozarec narezal dva pekoča feferona (eden rumen in eden zelen), dodal nekaj iglic rožmarina, nekaj zrn popra in pol česna in vse skupaj prelil z sončničnim oljem. V drugem kozarcu bi pa poskusil z suhimi pekočimi feferoni. Zaenkrat mislim tega narediti zelo malo, samo za poizkus. Kaj mislite ostali, kako bi se to obneslo ?
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Edino kar predlagam je - samo zaradi moje preference - da ponucas olivno olje namesto soncnicnega. Pa verjetno bos rabil malo vec kot dva feferona dat notri, da bo zapeklo.
 

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Za prvič bom uporabil mogoče pol dcl olja oz. ravno toliko da bo vse prekrito z oljem. Olivno olje mi nekako sploh ni všeč. Enostavno ne prenesem tistega okusa.
Drugače pa imam na voljo Habanero feferone in neke Trinidad Scorpion Butch feferone :D :D :D . Tak, da ko ga že vidiš, te že skor peče.
 
Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Feferone in chilije cimbolj fino narezi (ce niso suhi) oziroma stri (ce so suhi), da bo ucinek najvecji. Vse skupaj se bo usedlo na dno cez nekaj casa.
 

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Probaj z arašidovim oljem - men nekak najbolj paše njegova aroma v družbi pekočega.
Pa še off topic ko sva šla s sodelavcem (on prvič) v karibsko restavracijo mu okus ni pa ni potegnu pa vse je blo bed pa pa premal spajsi pa pa .. .. in je natakarju reku da naj prnese mal soli da si popravi jedi, ko je dobu je ne da bi probu posul vse jedi vključno s solato in si korajžno naložil na vilce ko je neki časa grizel je ratu dobesedno rdeč v obraz stvar je probu popravit tako da je v usta stlaču ogromno solate pol je blo šele tragikomično - na koncu je celo iz vaze vrgu rože in pil vodo iz nje. Od takrat mu ne smem oment več Habanerjeve soli (posušeni in v prah zmleti s soljo zmešani feferoni)