Zehanje!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Vem, da človek zazeha, če je zaspan in če mu primanjkuje kisika v krvi. Ampak zakaj potem obvezno zazeha še kdo v okolici. Kot bi bilo zehanje nalezljivo?
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Ker mu ta prvi odvzame kisik iz zraka in potem mora drug dobiti več ker tudi postane zaspan!
17758-icon_confused.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
1x sem gledal nek dokumentarec, v katerem so izpostavili zanimivost, da naj bi nalezljivo zehali le v okolici ljudi, kateri so nam blizu. Recimo nekaj vrst živali ni sposobno razviti tega bližinskega čuta in pri njih tudi ni nalezljivega zehanja. Je pa recimo prisotno pri nekaterih opicah. Naj bi pa to izviralo iz pradavnine, ko je konkreten vdih prebudil možgane in izboljšal pozornost ljudi/živali recimo na straži. In to nalezljivo zehanje je bila nekakšna budnica ostalim v skupini/čredi.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Ammm....imam kolega, ki je izredno občutljiv na to nalezljivost zehanja - enkrat smo gledali nek dokumentarec na NG in isti moment, ko je tip videl zazehati leva na ekranu, je na pooolno zazehal tudi sam. Drugače pa velikokrat zadostuje, da samo malo oponašaš zehanje pa da on to vidi pa si bo že spahoval čeljust
aplauz.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.400
7.073
113
Mogoče se gre za logični odziv možganov; ker pač nekdo drugi potrebuje kisik, je možno, da to zaradi slabega zraka in posledično lahko možgani predvidevajo, da tui mi potrebujemo več kisika, ker se tudi sami nahajamo v tem "slabem zraku".

Ali pa ni povezave, pa le gledanje tehanja sproži enake signale kot lastna potreba po kisiku in zato enaka reakcija
smile-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
Ej poštar, zehajne en izmed prvih znakov, da te bo možganska kap ruknla, tko, da se začni merkt. Star si, okrogel, žile maš zamašene, k premal ješ, cvička ne maraš, šnops škodi, pol k si pa žejn morš pa še pir pit

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ker mu ta prvi odvzame kisik iz zraka in potem mora drug dobiti več ker tudi postane zaspan!
17758-icon_confused.gif
hysterical-1.gif

Po podobnem principu kot lahko rata voda pri tusiranju hladnejsa, ce kdo odpre pipo ali se zacne drugje na isti instalaciji tusirati.
hysterical-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
1x sem gledal nek dokumentarec, v katerem so izpostavili zanimivost, da naj bi nalezljivo zehali le v okolici ljudi, kateri so nam blizu. Recimo nekaj vrst živali ni sposobno razviti tega bližinskega čuta in pri njih tudi ni nalezljivega zehanja. Je pa recimo prisotno pri nekaterih opicah. Naj bi pa to izviralo iz pradavnine, ko je konkreten vdih prebudil možgane in izboljšal pozornost ljudi/živali recimo na straži. In to nalezljivo zehanje je bila nekakšna budnica ostalim v skupini/čredi.
smile-1.gif

Skratka ce imas pred sabo kopico bejb in rabis pomoc pri odlocanju, kaj je low hanging fruit oz. s katero bosta hitro blizu, samo ornk zazehas, pa bos videl, katere so se nalezle, in na tisto se usmeris?
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Če enemu primanjkuje kisika, potem je velika verjetnost, da ga ostalim iz bližnje okolice tudi primanjkuje. Glede na to, da dihajo isti zrak iz iste okolice.
confused-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Skratka ce imas pred sabo kopico bejb in rabis pomoc pri odlocanju, kaj je low hanging fruit oz. s katero bosta hitro blizu, samo ornk zazehas, pa bos videl, katere so se nalezle, in na tisto se usmeris?
evil.gif

zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Eve mene, odkar sem kliknil na temo, sem že 5x zazehal, prej pa nič
bonk.gif