Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Dovolj sem star, da mi je jasno kdaj lahko in kdaj jih ne smem. Now, moving on from there - v drzavi, ker se kile kruha ne znam v stacuni kupit jaz nekako nimam zelje, da bi razlagal wannabe-zdravniku, da rabim skatlo ospena 1500, ker mandlje cutim, res, hvala
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Dovolj sem star, da mi je jasno kdaj lahko in kdaj jih ne smem. Now, moving on from there - v drzavi, ker se kile kruha ne znam v stacuni kupit jaz nekako nimam zelje, da bi razlagal wannabe-zdravniku, da rabim skatlo ospena 1500, ker mandlje cutim, res, hvala
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Mislim, da antibiotoka v naših lekarnah ne bo dobil brez recepta.
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Mislim, da antibiotoka v naših lekarnah ne bo dobil brez recepta.
Sam imam drugačno izkušnjo.
Sem imel na obisku zdravnico iz tuje države in mi je svetovala, kaj rabim. Greva v lekarno v Kranju, vprašam če imajo <neka učena sestavina>, imajo v obliki zdravila XXX, ampak da rabim recept. Povem zgodbo: nimam, imam pa eno "uvoženo" zdravnico, ki mi je svetovala to stvar. In sem dobil, na lepe oči kot se reče.
Zdravnica ni spregovorila besede, niti ni imela s seboj doctor id oz. karkoli že imajo oni.
Sem bil kar presenečen
Pri nas ne, v kaki drugo državi EU pa brez problema ... Sem si ravno iz UK privlekel eni dve škatlici paracetamol + kodein zadeve, brez recepta seveda, ima vsak Boots ali Superdrug ali kaj podobnega lekarni v prsti prodaji. Robe kolikor hočeš. Sicer za pultom (torej moraš reči lekarnarju), ampak je. In to kar močna roba.. V Španiji še močnejšo dobiš, tudi brez recepta, severna amerika itak, Pa še kje v EU se najde ... Načeloma mora bit mix kodeina še s čim drugim (recimo paracetamolom), ampak na koncu koncev je močno in deluje.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Zravila proti bolečinam? Kaj pa? Kodein? Nenenene, caki, Vicodine? Daj no, noben zdrav ti opiatov ne bo dal brez recepta...