zbiranje denarja za operacijo ali ... ?

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
danes dopoldan je po našem koncu ljubljane hodila manjša ženska, (zagorela kot romkinja, črni lasje, stara cca 30let), in je zbirala denar za operacijo svojega otroka. zbrati mora 60.000€, mogoče je pisalo tudi kun, no v glavnem znesek, ki ga mora plačati za operacijo svojega otroka. eno operacijo naj bi že opravil zdravnik iz izraela, vendar potrebuje še eno operacijo.

na listu je imela izjavo hrvaške zdravnice, seveda neko fotokopijo, original naj bi bil pri medijih (jah nisem vprašal kje) in sliko otroka priklenjenega na operacijsko mizo. kot istovetnost je pokazala hrvaški potni list.

prispeval sem malenkost, srčno upam, da gre denar res za operacijo in da je na koncu ulice ni čakal kak mercedes z romunskimi tablicami.

zmotila me je sredi dela in nisem razmišljal da bi lahko negdo pobiral denar za neresnično operacijo, jasno me zanima, če kdo ve kaj več o tem.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Mene je en isto nategnu, da kao zbira v imenu ene stranke (jaz sem ga razumel "podmladek bivše združene liste") denar za nakup invalidskega vozička za enga dečka, ko ima sam mamo pa še ona je slepa... Mel je osebno pa isto eno "potrdilo" od občine, da lahko eno leto zbirajo prispevke itd. Vsi so prispeval po 3-5€ ko sem pogledu na seznam in skor vsak je dal neki. Govoru mi je, da morjo zbrat 5k € v enem letu (kao samo še nekaj mescev majo časa) in da vsak dan zberejo tud po 300€. Normalno, da sem tud sam neki prispevu (in je bil res kar konkreten seznam in je vsak dal po par evrov) ampak, ko sem pol mal preračunu da, če vsak dan zberejo od 200-300€ pol lahko to vsoto zberejo v enem mescu. Res se mi je zdel bedno, da so takšni med nami in sem se pozanimal na občino in na podmladek SD pa niso nič vedl o tem. So mi pa povedal, da majo že več takšnih izkušenj, ko so se ljudje obrnili na njih, če se res zbira in se je izkazal za prevaro.

Je pa res da takrat, ko te zasuva s tisto zgodbo ne morš glih razmišlat ampak ti šele pol klikne. Smo zgleda preveč naivni in verjamemo da nas ne bo noben nategnu in verjamemo na besedo. Se grem stavt da pokradejo tkole velik denarja, ker vsak da enga al pa par € in se hitr nabere.
10.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ma zalostno je da nekateri z tem nategujejo, medtem ko nekdo ZARES potrebuje pomoc pa mu nihce nic ne da. Jaz ne dajem, ker so itak vse operacije otrok zastonj, ni treba nic placat tko da nevem no.

Enkrat so za mojega prijatelja starsi na tak nacin zbiral denar, ker je imel raka, samo ne za operacijo ampak da bi si lahko pred smrtjo kaj privoscil (morje, gardaland, pogreb...). So bili bolj revni. Baje so nekaj denarja zbrali, no cez 6 mesecev je bil pokojni...

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Ma to je natega na mokro in suho.

V našem gasilskem domu pa vem, da ni nateg ker zbirajo zamaške od plastenk in ko jih je ne vem koliko kg jih ena firma, ki to reciklira odkupi in da € za to in potem se ta denar nakaže za zbiranje enega vozička al računalnika al kaj je že.

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
Zelo podobno izkušnjo sem imel sam, tudi v Lj, vendar je ženska prosjačila vsaj kake 3 mesece nazaj. Se mi zdi, da je bilo nekaj z ledvicam otroka.
Ali je res ali ne, kdo ve. Upam da ni...

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
KSZ

Pri MB bolnici vedno stojijo kaki trije otroci in fehtajo za operacijo s kakimi kopijami.
Parkrat sem dal, zdaj pa rečem, da rečejo staremu, naj se delat spravi nekaj.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
A so za otroke zastonj tudi,če nimajo urejenega zavarovanja?

Za vse mladoletne. Ce pa je slucajno karkoli takega (recimo tujec - NEdrzavljan SLO) se pa ze kaj zrihta, uglavnem placat ni treba nic skoraj nikoli. Pa se to se ne dogaja, ce je tujec v SLO na obisku je itak urgentna operacija, se pravi placa drzava. Ce je pa tujec ki zivi v SLO pa itak ima osnovno zavarovanje (samo kartico si das narediti pa prebivalisce prijavis). Tako da, v 99,9% noben otrok nima nic za placat
wink-1.gif

LP

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
V Mariboru je to že standardna "fora". Iz časopisa Izrežejo sliko nekega nesrečnika in potem okrog razlagajo, da zbirajo denar za brateca/sestrico.

Zadnjič me je ustavila ena v parkirni hiši v Europarku. Ne vem od kod se je vzela, mi začne nakladati, jo pustim, da razloži do konca in jo vprašam če ji te "fore še palijo"? Je nekaj zagodrnjala in je šla. Tistih nekaj €, ki jih imam pa v denarnici za resnične primere pa sem potem daroval enemu izmed kraljev ulice.
grin1.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Preko maila pa tudi bombardirajo z najrazličnejšimi prošnjami, tole sem dobil pred parimi dnevi:

PROSIM, POMAGAJ!

Prof.prim.dr.Marko Malovrh, dr.med.,svetnik
Klinični center Ljubljana
Klinični oddelek za nefrologijo
Zaloška 7
SI-1525 Ljubljana
Tel.: +386 1 522 29 41
Fax: +386 1 522 24 60
E-mail: marko.malovrh@kclj.si

Ce izbrišeš ta email, res nimaš srca!

Zdravo! Sem 29-letni očka. Skupaj z ženo sva imela prečudovito zivljenje skupaj. Bog naju je blagoslovil s hčerko. Hčerki je ime Rachel in je stara komaj 10 mesecev. Nedavno so zdravniki ugotovili, da ima raka na možganih v njenem telescu. Obstaja samo en način, da jo rešijo z operacija.
Na žalost nimava dovolj denarja, da bi plačala opracijo.
AOL in ZDNET sta se odločila, da nama pomagajo z pošiljanjem tega emaila.
Pomagajo lahko samo na ta način, da sem jaz poslal ta email in ga ti pošlješ vsaj 10 osebam.
AOL bo sledil temu emailu in beležil koliko oseb je ta email prejelo. Za vsakogar, ki odpre ta email in ga pošlje vsaj 3 osebam, bova midva dobila 32 centov$ (65 SIT) od agencije.

PROSIM POMAGAJ NAM !;
Hvala!

Lea Grabar
designstudio dan d.o.o.
cesta na dobrovo 5
3000 celje
03 425 88 40

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
mah jest ne dam nobenemu nič! Sploh pa ne komu na ulici ali na v vhodnih vratih k fehta!