Zavod za zaposlovanje

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Praktičen (in po mojih izkušnjah zelo resničen) primer, kaj "svetovalci" na zavodih delajo...
http://blogi.finance.si/10/1335/Od-brezposelne-do-izbrisane
Človek bi se smejal, če tile ne bi dobivali plače od nas.

Roko na srce: niso vsi taki (žal jih je večina), ena oseba je bila realna s kar nekaj praktičnimi koristnimi nasveti. Kapo dol, da ostaneš v takem delovnem okolju in sistemu življenski.

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Ja ja, zavod je samemu sebi namen. Dober je edino za pranje denarja med državnimi ustanovami. Sicer ga pa noben breposelen nebi pogrešal, če ga nebi bilo.
wink-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Ja ja, zavod je samemu sebi namen. Dober je edino za pranje denarja med državnimi ustanovami. Sicer ga pa noben breposelen nebi pogrešal, če ga nebi bilo.
wink-1.gif

Pri meni je trajalo skoraj 2 leti, da sem končno dobil nekaj uporabnega od njih, da so končno nekaj naredili...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja svašta, zavod je samo kraj, da se nezaposleni pofočkajo za nadomestila, ne pa da ti najdejo job. To morate narediti sami.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
ksz
Točno to, oni so tam za svetovanje in ne da ti iščejo službo, pa čeprav te mogoče kdaj tudi kam napotijo.

Sicer pa, jaz sem jim dal dovolj dela....
grims-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Tisto jih je pa sedaj vsaj 70% sposobnih preko interneta. Ostalih 30% pa preko odzivnika na mobi-ju kot v amerik.

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja svašta, zavod je samo kraj, da se nezaposleni pofočkajo za nadomestila, ne pa da ti najdejo job. To morate narediti sami.

Ma točno sem vedel, da ne bo treba dolgo, da se bo en oglasil.
hysterical-1.gif
To sem jaz uni na zavodu v obraz povedal. Sicer pa ti lahko odebelim in še 1x napišem.

Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Citat:
Uporabnik Fastly pravi: Sicer ga pa noben breposelen nebi pogrešal, če ga nebi bilo.
wink-1.gif

To, da oni meni ne bodo iskali službe mi je kristalno jasno.
wink-1.gif
Ustanova, katero lahko kar zaprej, vsaj z moje strani, pa men verjemi, da nisem edini. To sam molzejo državno blagajno in nič drugega. In ne morem verjet. Evo, tudi sam sem prvič po več kot leteu pa pol dobil celo mail. UUUAAAUUUU, končno nekaj od njih, če sem jih že nekaj časa redil, da so lahko dobili plačo. Meni je tudi kristalno jasno, da ona ne naredi NIČ, za svojo plačo. Jaz sem pa, dokler sem imel službo v enem tednu zaslužil mojo celotno plačo z vsemi regresi, bla bla bla. Kaj pa ona proda, da si zasluži plačo? Žig, papir, jezik s katerim bla bla bla?

A se razumeva?
smile-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Sicer pa, jaz sem jim dal dovolj dela....
grims-1.gif

Lahko na PM, ker bom spet kmalu moral tja, ko v prvem razredu, kaj sem naredil, koliko sem poslal, ja looooool no. Tudi sam bi jih rad malo zaposlil, ker to kar oni men tam povejo, že vse vem.
bonk.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Ne bom na PM, ker jaz sem bil en tak poseben primer, zato so imeli z mano kar nekaj dela. BTW tudi brezposelnost je trajala pri meni malce drugače kot pri drugih ljudeh. Sicer sem imel tudi sam kar nekaj "skakanja" ampak na koncu se mi je splačalo.
smile-1.gif

Recimo na kratko takole...
Sem bil na zavodu, sem moral nazaj v službo in potem spet na zavod, to je čisto na kratko, na dolgo bi pa lahko kar precej napisal...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ.

Glede na apatijo, dvomim, da si danes še kdo kaj sam išče...
evil.gif

Pri meni se je pa ugotovilo, da je težava drugje... če bo vse po planih bom kmalu s srcem delal posel svojega življenja...

Zavod je pač pri nas še premalo razvit, zato je pa situacija taka...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Koliko časa pa rabi da se razvije? Do 2123?
To zdaj ni prva kriza služb ob kateri bi se zavod lahko razvijal .

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Direktorica pravi, da so kadrovsko podhranjeni in da jih je najmanj pol premalo glede na obseg dela.

Ali so tisti fotokopiran list z nasveti za iskanje službe že posodobili? Na njem so bile navedene strani, ki že nekaj let ne obstajajo.

Employment service of Slovenia

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Tiste, ki ste že imeli izkušnje, bi prosil za (grobo) oceno, koliko nadomestil in pomoči (denarne in indirektne) dobi nezaposlena oseba.
Hvala.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če si zaposlen več kot 8 mesecev ti pripada nadomestilo v vrednosti 70% naslednje 3 mesce.

Potem moraš rečt, da si pa revež in spraznit račune dobivaš pa malo manj kot 400 na mesec.

Več pa nisem izvedel, šolnine ne plačujejo več, kakšen tečaj jezikov na vaški univerzi in to je to.... bv

Lih zdej vidu tega ne bo nikol konc.

Citat:
Napoved: trojka v Sloveniji do konca pomladi 2014?

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa ja nisi brez dela jolko no?
Če bi bil in bi dobival pomoč, ne bi tega spraševal, a ne, IQ prvak?
priden.gif

Sprašujem pa zato, da imam na čem utemeljiti svoje mnenje o UTD (sosednja tema), na pa da nabijam na prazno, kot recimo tisti, ki pravi, da bi s tem lenuhe podpirali, kar v resnici počnemo že zdaj, plus da "lenuh" ni motiviran da se zaposli, ker potem izgubi pomoč, medtem ko bi pri UTD potem imel več.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kakšen tečaj jezikov na vaški univerzi in to je to.... bv
Že dolgo ne več. Samo tistim ki imajo osnovno šolo pa ne znajo niti slovenščine po mogožnosti. Drugega tujega jezika sploh ne, nadaljevalne variante tudi ne.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
e moj jolko, lahko, da bi ravno izgubil in se informiraš.

UTD iluzije niso znozne pri nas, ker imamo preveč mafijskega sranja.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Koliko časa pa rabi da se razvije? Do 2123?
To zdaj ni prva kriza služb ob kateri bi se zavod lahko razvijal .

Dokler bo zavod delal samo enosmerno bo tako sranje kot ga mamo... Zapomnite si !

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Dokler bo zavod delal samo enosmerno bo tako sranje kot ga mamo... Zapomnite si !
To si mislil tako da grejo zaposleni na zavodu nekaj časa na zavod kot iskalci zaposlitve?