zavod za zaposlovanje iz bolniške višina nadomest

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.455
160
63
Pozdrav,

mogoče kdo ve kako je z obračunom nadomestila za brezposelnost na zavodu , če greš še z bolniško na zavod ?

Se pravi , ali se osnova za odmero nadomestila na zavodu obračuna iz višine bolniške , ali iz višine plače ki bi jo prejemal če bi delal ?

Nekje sem zasledil da se podobne zadeve izračunavajo iz podatka ,koliko bi zaslužil če bi delal ?? Mi je tudi nekako bolj normalno.

Mogoče kdo ve konkretno, ali pa ve kje bi bilo konkretno zapisano kako je stem ??

Hvala.lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.635
2.681
113
še v SLO - ampak komaj

3. Če ste v zadnjih 8 mesecih pred nastankom brezposelnosti prejemali nadomestilo plače zaradi bolezni, porodniške ali invalidnosti, je treba zahtevku priložiti tudi potrdilo o povprečno prejeti plači.
Mlajši od 30 let, ki ste bili zavarovani najmanj 6 mesecev, predložite potrdilo o povprečno prejeti plači v zadnjih 5 mesecih.

Iz strani: klikenzi

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.455
160
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

3. Če ste v zadnjih 8 mesecih pred nastankom brezposelnosti prejemali nadomestilo plače zaradi bolezni, porodniške ali invalidnosti, je treba zahtevku priložiti tudi potrdilo o povprečno prejeti plači.
Mlajši od 30 let, ki ste bili zavarovani najmanj 6 mesecev, predložite potrdilo o povprečno prejeti plači v zadnjih 5 mesecih.

Iz strani: klikenzi

Da si ne bom napačno tolmačil...

To pomeni da se obračunava po plači pred nastopom bolniške ?? In kaj to pomeni če je v igri dve leti bolniške ?? Sedaj pa stečaj ...
Si razlagam da se še vedno gleda plača pred nastopom bolniške ? Je tako ?

Hvala.lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.635
2.681
113
še v SLO - ampak komaj
Mislim da - in celo zraven gredo vsi bonusi, dodatki in "predvidene dnevnice" - damn, ali to kar sem napisal velja le za bolniško nadomestilo nad 30 dni?!?
17758-icon_confused.gif
To bo pa pomenilo, da se ti itak računa glede na bolniško, ki jo/si jo prejemal, saj si več kot leto dni na bolniški. Daj raje pokliči na zavod in tam vprašaj.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.455
160
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Mislim da - in celo zraven gredo vsi bonusi, dodatki in "predvidene dnevnice" - damn, ali to kar sem napisal velja le za bolniško nadomestilo nad 30 dni?!?
17758-icon_confused.gif
To bo pa pomenilo, da se ti itak računa glede na bolniško, ki jo/si jo prejemal, saj si več kot leto dni na bolniški. Daj raje pokliči na zavod in tam vprašaj.

Nekako se mi zdi da se v teh primerih vedno računa s plačo ki bi jo dobil če bi delal ??

Sem gledal tudi za odpravnino 108 člen zdr ,kjer tudi piše da se odpravnina določi na osnovi povprečne plače za zadnje tri mesece , ali ki bi jo dobil če bi delal ? To zadnje razumem ravno v takšnih primerih kjer si npr bolniško odsoten...

Za odpravnino pa kolikor razumem se vzame bruto znesek plače za izračun.

Določene stvari je dobro prej vedeti..

Ja kaj čemo ,gre firma v stečaj bomo videli če bo kaj iz jamstvenega sklada pa potem če bo kaj v stečajni masi.

Je pa sramota da gdemoja refundirana bolniška na firmin račun in bom videl svojo bolniško šele iz stečajne mase ...Če...To pa res ne razumem da svoje bolniške ne dobim in si lepo brez money...Svinjarija

Da ne bo nejasnosti.Govorim o bolniški v breme zzzs in ne firme. Bolniška namesto k meni gre v stečajno maso...