Zavarovati recimo samo en del telesa

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Recimo, da si finančno zelo odvisen od enega dela telesa, prstov, dlani itd - se to v Sloveniji da zavarovat in kako ter za koliko eur?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Sem ze spraseval in bo ocitno treba v Ameriko.
tongue-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri nas so zavarovanja tako poceni, da ni noben problem zavarovati kar celo telo.

Izbereš dovolj visoko zavarovalno vsoto za invalidnost (všteti si tudi prsti, ramena, kolena, oči...), tudi z dnevno odškodnino. Naša zavarovalnica nudi kritje dnevne odškodnine tudi, če nisi zaposlen.

Možnost nezgodnega zavarovanja pri več zavarovalnicah.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Ja samo če si odvisen od dveh prstov na roki (pa recimo da to ni palec) dobiš nekaj % invalidnine če jih ju zgubiš.
POtem pa veš kakšne zav.vsote (in posledično premije) moraš imeti da kaj konkretno dobiš

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo če si odvisen od dveh prstov na roki (pa recimo da to ni palec) dobiš nekaj % invalidnine če jih ju zgubiš.
POtem pa veš kakšne zav.vsote (in posledično premije) moraš imeti da kaj konkretno dobiš
Ah, joj. To so samo modne muhe, videne v ZDA. Čemu bi potem sploh delal vse življenje, če si svoj vsemogočni prst zavaruješ na milijon evrov in si ga odsekaš?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ker si recimo kitarist?!? Daj si malo razširi obzorja...

Če delaš celo življenje, da si eden boljših kitaristov/basistov na svetu (v teoriji), zakaj ne bi tega zavaroval? Ker je to po tvoje modna muha?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Naša zavarovalnica nudi kritje dnevne odškodnine tudi, če nisi zaposlen.

Vau, Generali razturava... Taki stavki so pač posebnost Generalija in njihovih agentov. "Ob našem življenjskem zavarovanju dobijo svojci izplačano zavarovalnino tudi v primeru nezgodne smrti."

V glavnem, naša (sedaj bivša) Zavarovalnica MB pa sploh v primeru nezgodnega zavarovanja ne sprašuje, če je stranka zaposlena, dnevno odškodnino pa ima izplačano v vsakem primeru, če ji NZ to vključuje.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
grajbos, v prejšnjem sporočilu ni bila mišljena Generali. Zastopam namreč več zavarovalnic in sem strpen tudi do drugih zavarovalnic in zastopnikov, kar pa za tebe ne bi mogel trditi.

Predvsem pa se ne norčuj iz drugih zastopnikov. Tebi to ne bo pomagalo. Kvečjemu se vidi, kako plitek si.
grims-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Verjemi, da sem jaz tudi strpen do ostalih zavarovalnic ter njihovih zastopnikov, izjema je le Generali. Žal imam preveč znanja, ter nekaj tudi izkušenj, zato pač imam mnenje takšno kot ga imam.
Jaz sem pa mislil Generali, ker vem, da je to a'la Generali praksa.
Sistem "povej to, kar je treba stranki povedat in kar bo želela slišat, ostale stvari, predvsem pa slabosti, pa na vsak način zamolči, pomembno je le polico napisat" mi pač ni všeč.
Lp

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Sicer se mi ne da se kaj dosti s tabo ukvarjat, ti bom vseeno razložil. Tisto izjavo sem dal kot zastopnik Zavarovalnice Maribor. Generali nima takega nezgodnega.

Pred malo več kot enim letom je moja zavarovalno zastopniška d.o.o. prevzela tudi zastopništvo Generali.

Moram reči, da sem prav presenečen, kako vse več ljudi je zadovoljnih z zavarovalnico Generali in to upravičeno. Tako zavarovalnico Generali šimfajo le še nekateri posamezni agenti drugih zavarovalnic, ki niso seznanjeni s tekočim stanjem na slovenskem trgu ali pa to počnejo zaradi poskusa povzdigniti lasten EGO.

Razlike v kritjih pri teh dveh zavarovalnicah mi pomaga pri strankah optimalno pokriti njihove potrebe po zavarovanjih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Pravo sliko bodo ustvarili počasi zavarovanci sami,ko bodo imeli škodne primere.
Od uspešnosti reševanja le teh si zavarovalnica lahko pridobi + ali - točke.
SPloh danes ko lahko čisto vsak piše po netu, govori po radiju in tv....

Pa ne me napast, da kritiziram katerokoli zavarovalnico.
vsaka ima svoje muhe, ene prej,ene kasneje, ene skozi, ene nekje, druge drugje, ene povsod
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pokazi mi zavarovanje, kjer mi boste za vsak mesec odsotnosti od dela izplacali 5k eur plus dodatek, ce zaradi odsotnosti izgubik posel? Clovek, ki bi si zavaroval dolocen del nima v mislih vasih 10 eur na dan nadomestil. S tistim si se rit tezko obrisem.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Poznamo take, ki zaslužijo 5K EUR na mesec, v resnici imajo pa minimalno plačo.
smile-1.gif

Običajno je tako, da če ima nekdo normalno plačo in če je na bolniški, bolniško nad 30 dni itak krije zdravstveno zvarovanje, do 30 pa podjetje.

Problem nastane, ko ima nek podjetnik minimalno plačo. Samo to ni predmet te teme.

Primer je, ko ima neka vrhunska filmska zvezda zavarovano svojo lepo ritko. Tukaj je treba vedeti, proti katerim rizikom bi bila ta "stvar" zavarovana. Ali samo za nezgodo ali tudi drugim rizikom. Proti staranju ritke zagotovo ni možno zavarovati.

Ker taki primeri v SLO niso pogosti, zavarovalnice nimajo že vnaprej določene premije za zavarovanje takih delov telesa. Smisel zavarovalnic je, da se za posamezno vrsto zavarovanja zavaruje več oseb, škodni dogodek pa se zgodi le eni ali več osebi. Zato takih zavarovanj ni.

Če bo povpraševanje bodo zagotovo tudi zavarovanja proti takim rizikom.
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Glej, zlomim si roko in sem ob 5k zasluzka. Poleg tega pa tvegam, da niti drugi, ne tretji mesec ne bom zasluzil NIC. Razumes kje je tveganje zame tu?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ne, ker mu ni jasno, da si podjetnik, ki je življenjsko odvisen od svojih rok in oči.

Ene zavarovalnice sigurno ponujajo zavarovanje za idpad dohodka. Če boš kaj izvedel, deli to z drugimi.

Kako je z bolniškami espejev, pa tako sam veš. Da povzamem, ni jih
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zavarovalnica ti bo ponudila kritje za ohranitev socialne varnosti. Temu primerne so zavarovalne vsote.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Njemu se gre za to, če podam primer, da bi si zavaroval npr. k.urca na miljon evrov, ker dela kot glavni igralec v trdoerotični industriji. In da si v primeru nekega spleta okoliščin zavaruje preostanek življenja v primeru izgube organa, ki je njegovo osnovno delovno sredstvo.
Ker s tistimi nekaj % invalidnine ne bo pokril celotne finančne izgube, ki bi jo oportunitetno imel, če bi mu osnovno delovno sredstvo delovalo do izteka življenjske dobe oz. do penzije.

Pa to sem podal samo kot primer, da ne bo neke zamere...

Njemu ni poanta nezgodno zavarovanje, kot ga vsi poznate, ampak zavarovanje k.urca na miljon, ali pa roke na 300.000, ali pa nog na 500.000, ali pa glasilk (operni pevec, npr) na miljon ipd.