Zavarovanje za mladega voznika

aramo

Zelenc'
29. jul 2010
21
0
1
Pozdravljeni!

Ti zavarovalniški posli postajajo čedalje večja znanost...

Prosim za predloge kako "čimceneje/najbolj pametno" zavarovati dva avta za mladega voznika?

Če je to že bilo mi prosim prilepite link....

aramo

Zelenc'
29. jul 2010
21
0
1
opcij je veliko:

"full kasko"/"full kasko"

"zav.+ AO+ + divjad (če ne zletiš s ceste ipd.), toča, razbita stekla, vandalizem, kraja"/"zav.+ AO+ + divjad (če ne zletiš s ceste ipd.), toča, razbita stekla, vandalizem, kraja"

in podobne variacije na temo ...
shocked-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
ce imas zavarovano pri triglavu, lahko gre mladi voznik na varno voznjo in s tem potrdilom lahko vozi vsa vozila B kategorije.,ni vezano na samo en avto.

lp

aramo

Zelenc'
29. jul 2010
21
0
1
Po pravici povedano ne vem o čem govoriš
redface-1.gif

Ali "test varne vožnej" pomeni, da se kaj spremeni?

Tukajle je ena zmeda... "18-letnica" bo enkrat po 14. avgustu naredila izpit,

Recimo da smo vsi pri Triglavu
wink-1.gif

EDIT: Tiskarska napaka
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Tole si preberi.

Ko naredi izpit, se preko neta prijavi na varno voznjo v Vransko, naredi test, dobi potrdilo, gres na zav. triglav in ti uredijo zavarovanje mladega voznika, ki je zastonj. lahko pa vozi vse avtomobile, ni vezano na polico.

lp

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj postavil vprašanje glede zavarovanja avtomobila za mladega voznika.

Vem, da je imel Triglav to akcijo glede tečaja varne vožnje, vendar pa če prav razumem tega ni več, ali se motim?

Tečaj varne vožnje sem sicer opravil v sklopu kampanje " Evropa izobražuje - 1000 tečajev za 1000 voznikov" in me zanima, če slučajno to zadostuje, da ne bi bilo potrebno plačati dodatka za mladega voznika pri zavarovanju avtomobila oziroma ali je morda še kakšna druga varjanta, da se opravi tečaj, ki za to zadostuje.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Če se prav spomnim nagovora na tečaju, naj bi tudi ta tečaj zadostoval.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Zavarovalnica Tilia ima paket doplačilo za mladega voznika (samostojno zavarovanje) in z tem lahko vozi katerikoli drug avto
tudi če nima doplačila... Je seveda malo dražje ampak še vedno kar nekaj ceneje kot če bi za vsak avto naredil doplačilo.

Če pa je samo za en avto so pa tudi druge varijante kako ceneje čez priti...

Če te bo konkteretno zanimalo mi piši na zasebno...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Hec je, da naj bi ta brezplačen tečaj, ki sem se ga udeležil v okviru EU skladov vseboval eno ali dve vaji manj kot običajni začetni tečaj (tako so nam povedali, saj naj bi bil za nadaljevaljni tečaj pogoj začetni tečaj, vendar pa ta varjanta ne zadostuje), po drugi strani pa je bilo pri tisti varjanti od Triglava baje podobno, tako da se moram resnično pozanimati, če tačaj, ki sem ga opravil, ravno tako zadostuje.

Za mladega voznika moramo zavarovati le en avto, zato bi bila to verjetno še najugodnejša varjanta. Bolj kot za to, pa se mi gre za to, da dam raje 100 ali 150€ za nekaj v smislu tačaja varne vožnje, od katerega nekaj odnesem, kot pa 80€ zavarovalnici in od tega nimam nič ekstra. Če zadostuje tečaj, ki sem ga že opravil, pa seveda še toliko bolje.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
tocno tako, pojdi s tem potrdilom, ki ga imas na zavarovalnico in vprasaj. ce velja lahko vozis katerokoli vozilo in nisi omejen samo na en avto.
drugace pa se ti se vedno splača it delat tecaja varne voznje pri amzs, v primeru, ce tvojo potrdilo ne zadostuje v kar pa dvomim, kot pa doplocilo in omejitev na en avto.

lp

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
No bom videl konec tedna, ko grem na zavarovalnico.

A kdo ve, če ti na zavarovalnici izdajo kakšen poseben kartonček ali kaj podobnega, ker trenutno imam le neko Diplomo z Vranskega, v primeru uveljavljanja zavarovanja, pa je vrjetno treba situacijo reševati še s kakšnim drugim potrdilom.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Da ti odgovorim iz prve roke;
tečaj varne vožnje v sklopu EU sicer velja, ampak samo če je bil opravljen pred 30.10.2010 (če se ne motim)!
Če je bil opravljen po tem datumu, ga na zavarovalnici Triglav ne priznajo, ker pravijo da morajo imeti po tem datumu vsi mladi vozniki opravljen tečaj varne vožnje!
Tudi če imaš izpit že leto in pol ter si novembra 2010 opravil tečaj varne vožnje, moraš vseeno doplačati za mladega voznika.

Pa še eno opozorilo za vse tiste ki ste vozniki začetniki in imate opravljen tečaj varne vožnje; če niste ob zavarovanju vozila predložili potrdilo o upravljeni varni vožnji in če pride do nesreče, se smatra, kot da tečaj ni bil opravljen. Za vsako vozilo mora biti zabeleženo, da ima voznik opravljen tudi tečaj varne vožnje - to pa brezplačno naredijo na zavarovalnici.
Vsaj pri Triglavu je tako.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Najlepša ti hvala za te zlata vredne informacije.
smile-1.gif

Glede tega tečaja sicer smola, opravljen je bil namreč 27.12.2010, druga runda pač na meni najbolj ugoden termin, v prvi pa nisem zravn pršu (je blo že vse zasedeno, zato sem si zabeležil, kdaj je drugi krog in počakal).

A se lahko to na zavarovalnici uredi tudi kasneje, namreč avto je blo treba zavarovat, tam se jim pa sanjalo ni, a velja tečaj, ki ga imam opravljenega ali ne, in so mi svetovali naj pokličem na zavarovalnico in naj bi vedeli na ustreznem oddelku.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Potem ti na žalost ne bodo upoštevali in boš moral vseeno doplačati za mladega voznika.
Razen če tvegaš in ne doplačaš, ampak mislim da se ne splača.
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Razen če tvegaš in ne doplačaš, ampak mislim da se ne splača.
smile-1.gif
Tudi če bi se splačalo tvegati, bi prihranil koliko? 50€
smirk-1.gif

Isto kot da športne stave igraš in staviš 1.000€ na kvoto 1,05.
bonk.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
zakaj se nebi moglo urediti pozneje? avto je itak zavarovan od datuma ko je, izpit pa ti lahko naredis pozneje v letu.... tak da se lahko uredi tudi pozneje. ti jim samo potrebno potrdilo nesi. avto je potem zavarovan za mladega voznika od dneva, ko prineses potrdilo.

lp

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Torej so mladi vozniki, ki so opravili izpit po 13.8.2010 in ki morajo opraviti tečaj varne vožnje in seminar, opravičeni do doplačila za mladega voznika?

Predvidevam da ne lahko pa da...?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Niso!
Tako kot niso tudi tisti, kateri imajo izpit že dlje časa in so opravili tečaj varne vožnje po 30.10.2010!
crazy1.gif