Zavarovanje stanovanja

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
katero zavarovalnico priporočate (osnovno zavoarovanje + potres) ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Za takšna premoženjska zavarovanja priporočam Generali. Bi bilo pa fino razmisliti ali se ti splača res vzeti zgolj osnoven paket ali pa morda katerega bolj obsežnega, največja razlika oz. kritje, ki bi ti znalo priti prav tudi v stanovanju so različni riziki izliva vode. Osnoven paket ima to področje bolj bogo v primerjavi z komfortnim ali eksluzivnim, razlika v ceni (sploh za stanovanje) je pa res minimalna. Najbolje da se preračuna vse opcije in se potem odločiš, tistemu, ki ti bo to računal, vzame to minuto dodatnega časa, lahko pa ti to preračunam tudi jaz.

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Odsvetujem Generali! Osebne izkušnje ob požaru, zadeva je porazna, eno je znesek na polici, drugo pa je realnost. V glavnem obnašajo se kot na tržnici. Škoda v mojem primeru je 2x večja od zavarovanega zneska, ponujajo pa drobiž!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če si imel podzavarovano, potem se ugotovi procent podzavarovanosti in ti potem na osnovi tudi tolikoizplačajo. Če je nepremičnina zavarovana v redu pa morajo izplačati škodo v skladu s kritji. Če kaj odstopaod tega pa te je našponal tisti, ki ti je sklepal zavarovalno polico.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Verjetno bi mu to tudi omenili, zakaj ta drobiž, tako da... Tukaj priporočam Triglav...sosed je imel v poslovnem prostoru puščanje vode iz stanovanja nad njim...v enem tednu je imel vse porihtano, sosed pa maksimalno zadovoljen
smile-1.gif

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Ni bilo podzavarovano. Stanovanje je totalka, ker je škoda tako velika. Ponujajo pa poravnavo, ki je nekaj procentov od zavarovalne vsote.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Kaj pomeni podzavarovano? Jaz mam sicer pri tiliji. Mi prijatelj rihta. Maksimalno izkušenj s poplačili pa hvala bogu še mimam.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
SAj triglav ni nič boljši razen tega da imajo neko akcijo če zavaruješ nepremičnino dobiš pri avtu dodatno 11%. Mi je agent tako rekel. Isto nategujejo plačuješ 30 let razna zavarovanja, ko je pa treba škodo poravnat se pa [cenzura].

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa dejte si dopovedat, da poceni in kvalitetno ne gre skupaj. Laho plačuješ 100 let pa plačuješ premalo pa ti nič ne pomaga. Zavarovanja niso kumulativna.
Iz izkušenj ti povem, plačevali 30 let, pa sem, ko sem prevzel zadevo, videl da je zavarovalna vsota bila 65000 DEM!! Agent je trdil, da je to cool... Nato sem prevzel zadevo v roe, drugi agent mi je naredil police za 140000€!! No, ob škodnem primeru je bilo ta vsota prenizka za 40%.
Rešil sem zadevo, kot sem rekel, z paketom DOM, paket kritij B, zav. vsota 350000€. So odbitne franšize, vendar za nebivalne prostore. Pa soudeleža pri potresu.
Sicer pa splošni pogoji... RTFM...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa dejte si dopovedat, da poceni in kvalitetno ne gre skupaj.
To tak govoriš, kot da je Triglav edini določevalec realne cene na trgu.
hysterical-1.gif

Potem mi pa pojasni, zakaj je lahko pri triglavu nekdo za PR14 pred 3 leti pri Triglavu plačal 300eur za enako zavarovanje (vse isto, obnova iste police), kot ga je do včeraj stalo 450eur s PR12? So postali malo požeruhi, ali se je kvaliteta dvignila? No kvaliteta zavarovanja pa je tak vprašljiva tako danes kot pred 3 leti.

Da greš na Triglav, ne moreš biti glih zdrav.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej,
Oglašaš se ti, ki si 'samostojni' agent, ali agent v firmi ki sklepa zavarovanja, ima dostop do skadencarjev večih zavarovalnic in ne dela drugega kot kliče stranke v imenu zavarovalnice, kako jim mora po zakonu obvestiti o spremembah, se ti navleče domov in potem hoče videti vse police. In nato pameti ter agitira za neko tretjo zavarovalnico in hkrati farba folk. S takimi se srečujem vsak mesec, tipi ste itak najbolj pametni, kar se vidi od foruma tu do RL.
Poleg tega si bral pivršno odgovor, govora ni bilo o AO ali AO+ ali AKA pač pa o zavarovanju nepremičnin.
Če hočeš pa realno sliko se pa spokaj v Grosuplje, kjer boš na terenu izvedel katere zavarovalnice zavarovanci so dobili izplačano vso škodo ob zadnji večji toči.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
...ksz...

Nauk tega in vseh ostalih topicov v zavarovalniškem podforumu: Triglav in samo Triglav je primeren za sklenitev zavarovanja in nobena druga zavarovalnica na slovenskem tržišču, vse ostalo je nateg na orto pa tudi če je konkurenca cenejša zato ker gre za (v tujini) 356x večje zavarovalnice kot je Triglav in si cenejšo premijo lahko privoščijo in to ne na račun kvalitete zavarovanja.
Triglav ga zmaga, saj je drag (dražji, v kakšnem izjemno majhnem procentu celo konkurenčen ali cenejši) ob sklenitvi, izplača pa pravično prav vsako škodo pa čeprav v resnici temu niti približno ni tako, kar dokazuje že sosednja tema o izlivu vode ter ogromno razočaranih bivših triglavovih strank, s katerimi se srečujem praktično vsak dan. Ampak kaj pa jaz in oni vemo..... Alter je spregovoril - Triglav. Howgh.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik brzi pravi:
Odsvetujem Generali! Osebne izkušnje ob požaru, zadeva je porazna, eno je znesek na polici, drugo pa je realnost. V glavnem obnašajo se kot na tržnici. Škoda v mojem primeru je 2x večja od zavarovanega zneska, ponujajo pa drobiž!

Kar se mojih izkušenj z Generalijevim Paketom Dom tiče, je v primeru 10ih škod morda ena stranka nezadovoljna, do težav z izplačilom, nepriznavanjem škode, arogantnega obnašanja pa, ne boste verjeli, lahko pride prav pri vseh zavarovalnicah. Ampak kar se premoženja tiče imam res najboljše izkušnje z Generalijem.
Na splošno pa še enkrat - ni vse črno-belo temveč sivo. Tako kot povsod drugje.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti zgleda hodis samo za strankami Triglava, ker zmer govoris kako so stranke nezadovoljne,verjetno tudi njim gobezdas cez vse kar ni Generali. Pa ves da semafor ne laze. Generali ima 4% trzni delez in nič več. Ce karikiram je triglav Mercator, Generali pa lokalna štacuna "Cekrček". Res ob-stransko.

Cudno da nobena stranka ni prisla do tebe na racun te blazne kvalitete. Cudno da dobivas same nezadovoljne z ZT.

Me prav zanima ce strankam tudi poves, da je 10% generalijevih strank ( po tvojih izkusnjah) nezadovoljna s svojimi storitvami.

V podjetju kjer delam smo podpisali pogodbo z Generalijem in po treh mesecih tud skenslal. Verjetno ne na racun kvalitetnih zavarovanj. Po domace receno, se ne znajo it tega posla, vsaj pri nas ne. Iz praksa lahko povem se, da vecina one-man-bandov podpise pogodbo z Generalijem ker Triglav ne daje premozenja. Na zivljenju pa ob kontaktu storna v vecina primerih naletim/o na generali-mori podiralkote zavajalkote ki ne znajo drugace naredit nove police kot da podirajo. To pa itak ze ves.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
hysterical-1.gif

Ja, jaz delujem zgolj na podlagi kupljenih Triglavovih storno seznamov, katere mi predaja vir, ki ga ne smem imenovati
smirk-1.gif

Pa če bi pljuval po vsem kar ni Generali, bi pljuval sebi v skledo... ampak saj ti to sigurno veš, samo ta trenutek ti je ušlo iz glave tako kot ti uhajajo bedarije izpod prstov na tipkovnico. Pa ko sva ravno pri pljuvanju, tudi čez Generali sem sposoben dobro pljuvati ampak ne tam, kjer si to ne zasluži. In njihov Paket Dom si tega sigurno ne. Pa lep večer v znamenju malikovanja Triglava še naprej
roza.gif

p.s. sploh ne vem zakaj ste sploh podpisali pogodbo z Generalijem, kaj nisi odgovornim prej razložil situcije ter sklenil pogodbe s Triglavom in tako prihranil čas, denar in živce? No, denarja ravno ne ampak ostalo pa po tvoje žiljonprocentno....no sej v bistvu me sploh ne zanima, je bil tole bolj kot ne samo pomislek....nevermind. Sej veš, me še malo mede, ker sem tako mal časa v temu poslu pa še ura je že bolj pozna.

p.p.s. Od sedaj naprej prosim piši v tem podforumu vsaj malo bolj uporabne poste glede na topic drugače ti jih bom začel brisati enega za drugim, ker res ne vem, če si kje sploh kadarkoli karkoli uporabnega zapisal, vsi so bolj kot ne posmehovanje vsemu kar ni Triglav ter takšno in drugačno spamanje, dobil sem tudi že opozorila nate od drugih uporabnikov foruma. Enkrat sem te že opozoril, tole je drugič, tretjega opozorila ne bo več.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Brez veze prepričevat prepričanega. Le toliko; so dobili agenta ZT z prsti v marmeladi ali kako se reče pri goljufiji in ga tudi v pol ure stornirali. In kje je človek sedaj? Pri neki agenciji prodaja predvsem Generali zavarovanja... Torej ni čudno kakšen tip ljudi producira tako reklamo kot je...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Brez veze prepričevat prepričanega. Le toliko; so dobili agenta ZT z prsti v marmeladi ali kako se reče pri goljufiji in ga tudi v pol ure stornirali. In kje je človek sedaj? Pri neki agenciji prodaja predvsem Generali zavarovanja... Torej ni čudno kakšen tip ljudi producira tako reklamo kot je...

To je pa problem, ker če je bilo tako kot si omenil, bi oškodovana družba morala zadevo predati AZN-ju tako da bi taki osebi odvzeli licenco, ker pa si verjetno niso hoteli nakopati še več težav in morebitnih drugih nepravilnosti, pa je najlažje človeka samo stran spraviti, potem naj pa drugje dela kar hoče, nas ne briga več... Res profesionalno...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Točno tako kot si napisal, brezveze prepričevat prepričanega in to leti na nas vse. Take štorije o goljufijah in podobnih zadevah se pa (spet, kdo bi si mislil) dogajajo pri vseh zavarovalnicah oz. na splošno na vseh področjih, tega ne moreš omejiti samo na določeno firmo, ker je taka stvar odvisna poredvsem od vsakega posameznika posebej, ko se odloči kako bo deloval. In še enkrat - ravno tako kot si ti super zadovoljen z Triglavom, obstajajo tudi stranke, ki so super zadovoljne z Generalijem / Tilio / Mariborsko / Grawe / AdriaticSlovenico / u name it in ravno zato sem se odločil, da poslujem tako kot poslujem, torej s praktično vsemi zavarovalnicami na našem trgu, saj lahko posledično vsakomur nudim skoraj vse možno in lahko uredim praktično vsakomur vsa zavarovanja točno tako, kot jih potrebuje oz. želi imeti in vsaki stranki tudi povem da jaz delam prevsem zanj in zase, sodelujem pa z več zavarovalnicami in ne da delam za zavarovalnice, to je bistvena razlika. In menim, da sem v preteklih 6 letih, kolikor se zaenkrat ukvarjam z zavarovalništvom že kar dobro naštudiral to situacijo pri nas. Seveda sem (žal) vmes naredil tudi kakšno napako ampak konec koncev sem tudi jaz samo človek pa tudi iz napak se največ naučimo in ravno zato se mi zdi takšne sorte "prepucavanje" okoli tega, katera zavarovalnica je res top, totalno brezvezno in brezpredmetno, saj imamo prav vsi oz. nihče
nahrung002.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Jaz imam zavarovanu pri ERGU. Sicer so bili med dražjimi, vendar imajo največje kritje. Sem pa imel že škodni dogodek - sicer na avtu - sem sem bil z opravo škode izredno zadovoljen.