Zavarovanje stanovanja- triglav:generali

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Zavarovanje 31 m2 velikega stanovanja me pri triglavu pride skoraj 100 evrov (lani, B paket)
Isto stanovnje pri Generaliju(sicer pred 3 leti) 37 evrov.
Pri Triglavu je tako drago, ker cenijo na novo vrednost in to na pavšal 300kE. (očitno jih kvadratura, starost, lokacija ne zanima).MOje stanovanje je gradbeno vredno recimo 10-15% te vrednosti.
Sem včeraj bral splošne pogoje pri Generaliju, pa je nekaj cak (ne pokriva škode ob manifestacijah; Fužine!
uf-1.gif
) tudi okoli stekel je bilo nekaj zanimivega napisano se mi zdi, izliv vode se ti po generalijem tolmačenju tudi težko zgodi .
Poleg tega se mi zdi tista "DOMAS" asistenca nateg prve vrste: za pol "požarne" premije ti nudijo eno uro serviserja in 5o evrov materiala (pred 3 leti je bilo celo brez materiala) in njegov prevoz, pa neke "neuporabne" storitve.
Je kdo že reševal škodo na generaliju?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kaj pa AS - DomAS zavarovanje, te pride za tako stanovanje od 50 pa do 150 EUR, odvisno od paketa ki ga vzameš. pa maš Asistenco gratis zraven.
Bi pa jaz na tvojem mestu glede na to da gre za stanovanje prvo preveril če imate požarno polico kot celoten blok preko upravljalca, ker če je tako ti potem požarno zavarovanje za stanovanje odpade in si potem narediš samo stanovanjsko (premičnine v stanovanju).

lp bluub

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
sem že preveril, imamo, vendar se sprašujem, koliko imaš sitnosti da v takem primeru kaj konkretno dobiš preko upravnika.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Nebi smelo bit sitnosti, vsaj če je upravljalec kolko tolko vredi, zahtevj od njega kopijo police in pogojev te police in boš hitro videl koliko je ura, pa tam boš tudi videl kaj maš sploh zavarovano preko njih, in ko boš mel enkrat kopijo police si pač sam prijaviš če upravljalec noče.
namreč problem je če upravljalec zavaruje pol še pa ti kot individualna oseba, v primeru škode bo pa kdo dobil odškodnino, upravljalec iz svoje police zagotovo, ti pa iz svoje vrjetno ne ker je že upravljalec dobo (dvojno izplačilo odškodnin, tudi iz različnih zavarovalnic, je kaznivo dejanje in se smatra kot zavarovalniška goljufija).
Po drugi strani pa zakaj bi plačeval dvojno, ali naredi vse svoje in odjavi pri upravljalcu, če lahko, ali pa zavaruj samo premičnine.

lp bluub

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
tnx, upravljalec spl, mi je že posredoval scane polic

Če upravljalec iz svoje police dobiš odškodnino z aškodo v mojem stanovanju, predvidevam da jo je dolžan posredovati meni!?
Težava najbrž nastane pri pogajanju o višini škode itd...

Nazadnje urejeno:

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ja upravljalec je pa s pogosbo o upravljanju vašega bloka obvezan da ti zadevo popravi, zaj ali so to potem sredstva iz odškodnine ali pa sredsvta iz rezervnega sklada, pri cenitvah ni POGAJAN, ceni se stvar ki je poškodovana in pika ni tu nekih cenkarij (mater smo že ko v musli državah ko se samo handla), pardon to ni letelo zaj na tebe.

Stvar je sledeča primer1, imaš izliv vode, pokličeš hišnika(upravljalca), ta pokliče zavarovalnico, upravljalec da v popravilo, ti maš zadevo popravljeno. Upravljalec je do tebe obvezan s pogosbo o upravljanju, kdo in kako je škodo cenil in kolko kaj se pa zmenita upravljalec in zavarovanica. Skratka upravljalec mora do tebe zadevo popravit v takšno stanje kakršno je bilo pred škodo.
Morebitno škodo na tvojih stvareh če govorima o istem primeru, na kuhni, pohištvu, beli tehniki oplesku,... to si pa sam zavaruješ s stanovanjsko polico tam se pa ti lahko pol cenkaš s cenilcem kolko hočeš. (je pa še ena finta v primeru izlitja vode, če je zavarovana odgovornost etažnih lastnikov skupaj z njihovimi odškodninskimi zahtevki pa lahko škodo na tvojih stvareh tam gor obesiš, zmanjšano za tvoj delež).

lp bluub

lp bluub

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pri Triglavu je tako drago, ker cenijo na novo vrednost in to na pavšal 300kE. (očitno jih kvadratura, starost, lokacija ne zanima).MOje stanovanje je gradbeno vredno recimo 10-15% te vrednosti.
Sem ti že v eni drugi temi napisal, da zavarovalna vsota ni 300k€, ampak je takšna kakor veliko je stanovanje in je omejena na max. 300k€.

Za telebana:
- imaš 30kvadratov (ZV je realno 30.000€, na polici ti piše da je do max. 300k€, torej je ZV police 30.000€ in ne 300k€ kakor eni tolmačite)
- imaš 500m2 (ZV je realno 500.000€, na polici ti piše da je do max. 300k€, kar pomeni da je ZV 300k€ in ne 500).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za etažno lastnino (stanovanja v bloku) so drugi paketi, seveda ob predpostavki da ima tudi upravljalec zavarovano stavbo. Ti potem samo dodatno zavaruješ svoj flat. Sedaj ali te je agent malo oiink oiink ali pa upravljalec nima ničesar zavarovano (kar pa dvomim, lahko pa).
V DOM B imaš seveda zavarovano tudi vsebino kleti na novo vrednost, torej če ti odtujijo kolo imaš to zavarovano. Ima Generalli tudi?
Vsekakor pa lahko letos skleneš klasično stanovanjsko polico in razdreš paket...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no, meni je direktor ene izmed predstavništev razložil, da v primeru totalke na zavarovanem objektu - vse kar je na parceli (DOM B) izplačajo 300k EUR in s tem naj si postavim zadevo na novo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
če imaš zavarovanje pri Triglavu in se ti zaradi npr. potresa sesuje hiša vredna 200k € (gradbena vrednost) boš dobil od Triglava 200k€ ali pa še to ne, kje je pol še tistih dodatnih 100k... kot je že Pbutec napisal, 300k € je MAKSIMALNA zavarovalna vsota in pika. je pa to definitivno dobra prodajna fora.

@Roberto - če imaš svojo nepremičnino vredno 300.000€ (še enkrat, gradbena vrednost in ne prodajna) potem ti je tisti direktor povedal pravilno. če pa nimaš pa res ne vem kako si lahko dovoli takšna zavajanja...

in pa kar se kleti tiče - da, tudi pri Generaliju dobiš izplačano odškodnino v primeru kraje kolesa.

@Hanzi - kaj si mislil s tem, ko si napisal, da se po naše izliv vode težko zgodi?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

@Hanzi - kaj si mislil s tem, ko si napisal, da se po naše izliv vode težko zgodi?
Beri P-HI-KOM-01
Del B
Člen 3
Nekako me je najbolj zmotilo da zavarovanje ne krije škode
3.5. zaradi korozije, obrabe in izrabe.
Kako naj vem kdaj bo priključna cev pralnega stroja spustila (ali kakšna objemka?) PIpa ie itak stalno odprta.
Ampak najbrž ima tudi triglav kaj takega notri
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem ti že v eni drugi temi napisal, da zavarovalna vsota ni 300k€, ampak je takšna kakor veliko je stanovanje in je omejena na max. 300k€.

Za telebana:
- imaš 30kvadratov (ZV je realno 30.000€, na polici ti piše da je do max. 300k€, torej je ZV police 30.000€ in ne 300k€ kakor eni tolmačite)
- imaš 500m2 (ZV je realno 500.000€, na polici ti piše da je do max. 300k€, kar pomeni da je ZV 300k€ in ne 500).
Ja mi je jasno da je max do 300kE. Samo predvidevam da jaz tudi premijo plačam za to zavarovalno vsoto.
Zakaj že?
Če pa je stanovanje vredno 30 kE!
BEre se podobno kot bi za Kio plačal zavarovanje mercedesa
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Ja upravljalec je pa s pogosbo o upravljanju vašega bloka obvezan da ti zadevo popravi, zaj ali so to potem sredstva iz odškodnine ali pa sredsvta iz rezervnega sklada, pri cenitvah ni POGAJAN, ceni se stvar ki je poškodovana in pika ni tu nekih cenkarij (mater smo že ko v musli državah ko se samo handla), pardon to ni letelo zaj na tebe.

Stvar je sledeča primer1, imaš izliv vode, pokličeš hišnika(upravljalca), ta pokliče zavarovalnico, upravljalec da v popravilo, ti maš zadevo popravljeno. Upravljalec je do tebe obvezan s pogosbo o upravljanju, kdo in kako je škodo cenil in kolko kaj se pa zmenita upravljalec in zavarovanica. Skratka upravljalec mora do tebe zadevo popravit v takšno stanje kakršno je bilo pred škodo.
Morebitno škodo na tvojih stvareh če govorima o istem primeru, na kuhni, pohištvu, beli tehniki oplesku,... to si pa sam zavaruješ s stanovanjsko polico tam se pa ti lahko pol cenkaš s cenilcem kolko hočeš. (je pa še ena finta v primeru izlitja vode, če je zavarovana odgovornost etažnih lastnikov skupaj z njihovimi odškodninskimi zahtevki pa lahko škodo na tvojih stvareh tam gor obesiš, zmanjšano za tvoj delež).

lp bluub

lp bluub
Močno dvomim da tole v celoti drži ko imaš škodo v flatu.
Dvomim da bo upravljalec naročil,izvedel in plačal (iz zavarovalnine ) menjavo cevi v tlaku moje kopalnice(če poči v moji kopalnici).
Stanovanjske premičnine: kljub temu da je zadeva stara 3 leta, ni ravno neka draga eksotika. Nobena stvar ni nova vredna veliko več kot 500 evrov. (klima pa hladilnik, potem se pa neha)
Vse skupaj je novo recimo cca 5 kE.
KO bodo videli sežgano 29" CRT TV mi ga bodo ocenili na koliko? (pred 10 leti je bila najbrž okoli kakšnega jurja, jaz sem dal pred tremi slabih 300 za novo. Mi bodo dali 500 za približno enako velik LCD?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Sicer pa moram preverit predvsem upravnikovo polico glede zavarovanja moje odgovornosti napram tretjim osebam. DAnes že itak vsak samo razmišlja kako bi tožil za (velikokrat tudi ) namišjeno škodo. Še pri avtih bi kar počez vsi tožili poleg zavarovalnice še povzročitelja, čeprav to seveda (hvalabogu)ni možno.
Recimo da na "smučanju" nekoga pošljem v prepad, ali pa da s kolesom podrem neko mamco in bo z glavo udarila v robnik.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne vem no, meni je direktor ene izmed predstavništev razložil, da v primeru totalke na zavarovanem objektu - vse kar je na parceli (DOM B) izplačajo 300k EUR in s tem naj si postavim zadevo na novo...
Pri zavarovanju premoženja velja načelo nadzavarovanja. Če je objekt vreden 100.000€ na novo vrednost, ti pa ga imaš zavarovanega na 200.000€, ne dobiš nič več kot 100k€, pa če tudi plačuješ 10-kratnik potrebne premije.

Navedeni direktor Triglavovega predstavništva pa naj se oglasi na enem od osnovnih izobraževanj za nove zavarovalniške zastopnike.
smirk-1.gif
Že tam se to učijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na hitro eno vprašanje, objekt ki je sedaj star 10 let in je vreden 100.000€ je zavarovan na novo vrednost, jutri mi ga poruši letalo, torej koliko dobim za objekt? 100.000€ ali 160.000€ kot je npr. vreden tak NOV objekt? Če dobim 100.000€ zakaj je potem zavarovanje na NOVO vrednost in ali morem da dobim 160.000€ doplačat kakšno premijo za "odkup amortizacije"?

Lp

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Dobiš toliko kot je gradbena vrednost zavarovanega objetka. Torej, kolikor stane ponovna gradnja ekvivaletne stavbe. V praksi je to 800-1000€ po kvadratnem metru uporabne površine za masivno gradnjo.

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pri zavarovanju premoženja velja načelo nadzavarovanja. Če je objekt vreden 100.000€ na novo vrednost, ti pa ga imaš zavarovanega na 200.000€, ne dobiš nič več kot 100k€, pa če tudi plačuješ 10-kratnik potrebne premije.

Navedeni direktor Triglavovega predstavništva pa naj se oglasi na enem od osnovnih izobraževanj za nove zavarovalniške zastopnike.
smirk-1.gif
Že tam se to učijo.

A ti tudi nisi bil tam?

Preberi pogoje, še posebej del, kjer je navedeno, da je zavarovanje sklenjeno na prvi riziko in se probaj spomniti kaj to pomeni in karakteristike takega zavarovanja.

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pbutec si prepričan da je tako? Namreč zadnjič sem govoril s človekom ki je imel zavarovano streho na novo vrednost in na koncu ko mu jo je naurje zlomilo so mu odšteli "svinjsko" amortizacijo in je dobil morda 50% vrednosti nove? Torej kaj se je zgodilo s "to" novo vrednostjo v tem primeru?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

smirk-1.gif
Že tam se to učijo.

A ti tudi nisi bil tam?

Preberi pogoje, še posebej del, kjer je navedeno, da je zavarovanje sklenjeno na prvi riziko in se probaj spomniti kaj to pomeni in karakteristike takega zavarovanja.

LP
Ah, joj. Informiraj se prosim, kaj pomeni zavarovanje na prvi riziko.

Zavarovanje na prvi riziko pomeni, da je odškodnina v višini škode, ampak največ do določenega limita. Škoda, ki je nižja od limita je izplačana v celoti, škode ki so višje od postavljenega limita pa v višini limita.

Pa še konkreten primer za lažje razumevanje:
Zavarovalnica Maribor - izliv vode na prvi riziko 1300€
To pomeni, da se izplača do navedenega limita. Če imaš škode za 900€, dobiš 900€, če imaš škode za 1500€, dobiš 1300€.