Najprej bi prosil za malo bolj kulturen nivo debate. Se da vse jasno povedat brez raznih žaljivk.
Sedaj pa k temi.
Načeloma bi se strinjal v tej temi z Rossijem. In sicer je moje mnenje takšno, da se je najbolje nezgodno zavarovat kolektivno v podjetju, če le ta to dopušča.Če ne potem pa popolnoma ločeno nezgodno zavarovanje. Življensko zavarovanje pa skleneš eno do naložbenih zavarovanj, ki jih je veliko na izbiro. Vendar pa takšno zavarovanje skleneš samo za toliko kot želiš biti zavarovan in čisto nič več. Ostalo pa naložiš samostojno v sklade in druge stvari. Nikakor pa ne varčujete pri zavarovalnicah, ker si oni pri tem odtrgajo zelo velik del. Sam sicer nimam izračunov, ker je že kar nekaj časa ko sem to urejal. Ker pa vem, da vas je kar nekaj tukaj, ki se z zavarovanji ukvarjate, bi prosil, če lahko nekod posreduje izračune. In sicer naslednje:
vlagaš vsak mesec 300 eur, 10 let v naložbeno življensko zavarovanje, imaš 10% letni donos
vlagaš vsak mesec 100 eur, 10 let v naložbeno življensko zavarovanje, imaš 10% letni donos
vlagaš vsak mesec 200 eur, 10 let v nek delniški sklad, imaš 10% letni donos vsak mesec
Zanima me pri prvih dveh kakšna je zavarovalna vsota in koliko je privarčevani znesek, pri zadnjem pa samo privarčevani znesek.
Sedaj imate zavarovalničarji možnost, da me demantirate. Prav tako lahko vsak napiše za katero zavarovalnico gre, da mogoče celo naredimo primerjavo.
lp