Zavarovanje računalnika - stacionarnega

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej zanima me,kaksne so možnosti zavarovanja osebne računalnika z LCD-jev vred.
Zakaj?

Ker se ga bo prekleto velikokrat vozilo sabo ( kišta, LCD, miska, tipkovnica ) in me zanima ali ga je možno kako zavarovati proti poškodba in kraji ( podobno kot prenosnika)

hvala

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
A pa me nebodo nic cudno gledali zakaj za hudica zelim stacionarni pc zavarovat ?

Ker men se zdi sicer skrajno butasto,ampak me pa dejansko skrbi ker je PC dostikrat v avtu cez noč etc...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Za voznikovim sedežem, sicer pokrit tako da viden načeloma ni.
V prtljažniku ne more biti ker je prevelik riziko poškodb LCD-ja, kišta bi se cela spraskala...tako da je edina opcija za prednjimi sedeži.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mogoče bi bilo dobro povprašati še kakšnega pravnika, saj imeti PC v avtu kar kliče po vlomu vanj ali pa prebrati v splošnih pogojih za zavarovanje računalnikov, da ne bi bilo potem kakšnega presenečenja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Saj tut malce boljse znamke in opreme tudi klice po kraji,pa vseeno nimas kej
grin1.gif

A imas kaksen kontakt kam se obrniti za cimbolj točne informacije?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kaksen mejl mogoce?

Saj ne drugega,ampak rad imam kaj na "papirju" . Ker obljube po telefonu niso ravno nekaj na kar se lahko ob morebitnih komplikacijah sklicujes.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Hm, kako je pa potem s prenosnikih, ki so na sedežih, zaradi tega verjetno veliko ljudi ravno zavaruje prenosnike proti kraji, če so veliko na poti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Prenosnik sem prepričan da ni problema, me pa malce skrbi za stacionarni PC.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne vem, če parkiraš avto nekje v mestu in pustiš prenosnik na zadnjem sedežu če je to ravno normalno.

Podobno je pozabljanju denarnice na strehi avta.

Sad je ima, sad je nema ali po domače, prilika dela tatu.press
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Že ja. Ampak zaradi tega so ravno zavarovanja. Če človek mora prenosnik skrit, zakamuflamirat in uporabljat najnovejši avto alarm, skoraj ne potrebuje zavarovanja.

Jaz bi ravno zato imel zavarovan prenosnik, da se ne rabim sekirat zaradi tega in pač počim laptopa, kjerkoli že sem, pa če je to gostilna, knjižnica, parking, etc...

lost1, če za prenosnik ni problema, ne vem zakaj bi za stacionarca bil, saj je konec koncev težje odnesti kišto + LCD + opremo, ko pa eno majhno zadevo kot je laptop.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Dobro no, v skrajnosti ni potrebno zahajati. Kaj pa je narobe, če je prenosnik sredi belega dne v avtu, parkiran na parkirišču, kjer po možnosti vrgoli ljudi.

Ne bi rekel, da bi bilo čez noč, nekje v "pm".

Osebno vem, sicer so tole zavarovanja poslovnih prostov, ampak vseeno, da zavarovalnice pač dajo višjo premijo, če prostor ni ustrezno zavarovan. Če pa je kak "high end" alarm je pa premija toliko nižja. Blazno visoke zneske pa niti nočejo zavarovati brez alarma. A prenosnik ni "blazno visok znesek".

Torej če prav razumem, če jaz zavarujem prenosnik proti tatvini in grem v gostilno na pir in mi ga spisdijo, ne bom dobil nič, ker nisem poskrbel, da se to ne bi zgodilo?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Narobe razumeš, nikjer ni napisano, da ne dobiš ničesar, samo, da naj se pozanima pri pravniku kako se to interpretira in če ni izrecno napisano v splošnih pogojih morajo izplačati odškodnino.

Veš pa sam, da ne glede kje pustiš avto in prenosnik na vidnem mestu bo 75% verjetnosti, da ga tam ne bo več ko se vrneš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Potem sem srečnež, se je že zgodilo parkrat in je ostal tam
wink-1.gif

Enkrat je celo bil odklenjen avto!

Ima kdo scan kakšne zavarovalne police, da vidimo "small print" ?