Zavarovanje kolesa

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok dragi ponudniki. Kako je s tem, se da ali ne? Ne zanima me iz kleti. Ampak generalno. Iz avta, izpred bloka, kjerkoli pač, seveda priklenjeno kolo. Tarife? Včasih se to ni dalo, samo če si vezal na klet zato me zanima kako je zdej. Recimo da se gre za bicikel ca. 2500 eur vrednosti.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne rabim, zato je garancija. Zanima me kraja, ajde če je še strojelom vključen ni sile, ampak kraja. Iz avta, z nosilcev, pred oštarijo (vse seveda zaklenjeno/priklenjeno).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Tole ima Triglav.

Ampak, kolikor se spomnim, je zelo visoka odbitna franšiza. Takole na pamet cca 30 do 50%. Slednje je verjetneje.

Glej tekst spodaj:

6. Prosim, da mi posredujete možnosti za zavarovanje kolesa proti kraji.
Pri Zavarovalnici Triglav je mogoče z dodatnim dogovorom k zavarovanju stanovanjskih premičnin zavarovati tudi kolo v primeru tatvine, kadar je le-to zunaj zaklenjenih zavarovančevih stanovanjskih prostorov ali je v drugih zaklenjenih prostorih, ki niso sestavni del zavarovančevega stanovanja (npr. kolesarnica). Če je kolo na prostem, mora biti zaklenjeno, ogrodje kolesa (ne le vilice), pa mora biti priklenjeno na kakšno nepremičnino (ograjo, steber). Kolo je zavarovano tudi, ko je v motornem vozilu ali pa je nanj pritrjeno. Kolo je zavarovano le v primeru tatvine celotnega kolesa, medtem ko škode zaradi izginitve posameznih delov kolesa (sedež, luči, itd.) zavarovalnica ne povrne.