zavarovanje avtomobila

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav!

Avto imam x let zavarvan pri določeni zavarovalnici.
Nimam ne časa ne volje skakat okol pa pa spraševat kaj in kako je s cenami drugot.

Zdrava logika govori, da kake hude čudežne razlike večje +/- 30€ ni med zavarovalnicami ali se motim?
Govorimo o zavarovanju in kasku.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Dej si vzemi čas in telefon in boš presenečen.

Sem bil na triglavu in sem šel na tilijo in bi me kmal kap - razlika 150 eur. Tko da ...
Drgač pa vse enako kot na triglavu je na tiliji in taka razlika.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pa je res vse enako? Do zadnjega detajla?
Problemi ponavadi nastanejo ob škodnem primeru.
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.658
113
In kaj je boljše za kasko ( parking, toča) AS al Triglav? Sem ravno pred tem....

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz sem tudi hotel iti na Generali. Ko sem ugotovil, kaj vse manjka...Zadovoljen s Triglavom, tudi škodni primer smo hitro rešili,

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
No, jaz imam vse, čisto vse.
Sva šla čez polico od triglava in dala to, kar sem imel na triglavu.
Kar se pa tiče poplačila škode, je pa povsod slabo oziroma pri triglavu so nategatorji, iz lastnih izkušenj povem, tko da če bodo taki na tiliji, ne bo slabše.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Cene so kar precej različne.

Jaz sem se trenutno odločil za triglav, ker me pride najceneje glede na ponudbo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Jaz sem tudi hotel iti na Generali. Ko sem ugotovil, kaj vse manjka...Zadovoljen s Triglavom, tudi škodni primer smo hitro rešili,

hysterical-1.gif

... kot je že predhodnik vprašal.. in kaj je manjkalo? oz. česa nisi hotel dodati da nebi manjkalo? vedno imaš lahko namreč vse ali pa tudi nič....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Nekaj vprašanj imam za Generali.
Ali je že možno, da izbereš soudeležbo namesto odbitne franšize.
Ali se da dobiti asistenco za več kot 10 let stare avte, ki vključujejo tudi vleko pokvarjenega vozila?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Kar se pa tiče poplačila škode, je pa povsod slabo oziroma pri triglavu so nategatorji, iz lastnih izkušenj povem,

Vidiš, jaz imam pa ravno obratne izkušnje.

Začel s Triglavom, dal vmes skozi par zavarovalnic in ko na glavnem sedežu ZM v Ljubljani nisem mogel urediti neke malenkosti, ker sem zavarovanje sklenil v Kranju, v podružnici v Kranju pa ne iste zadeve ob 15.30, ker so "že ugasnili računalnike" (delovni čas do 17.00), sem jih poslal v rojstni kraj in šel nazaj na Triglav.

Ekstra zahtev nimam, sem pa zadovoljen, če stvari potekajo brez komplikacij in tako kot je dogovorjeno (če je delovni čas do 17.00 recimo smatram, da lahko do takrat urejam vse kar lahko tudi ob 8.00) in to je to. Itak najraje vidim, da sem čim manjkrat tam, ampak sem tak baksuz, da se folk rad zabija vame, zato se vidimo parkrat vsaj enkrat letno...
tongue-1.gif

Če plačam par deset evrov več kot pri konkurenci mi je vseeno. Raje plačam malo več kot pa, da moram ob vsakem škodnem primeru vzeti letni dopust za urejanje formalnosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Nekaj vprašanj imam za Generali.
Ali je že možno, da izbereš soudeležbo namesto odbitne franšize.
Ali se da dobiti asistenco za več kot 10 let stare avte, ki vključujejo tudi vleko pokvarjenega vozila?

seveda lahko izbereš tudi soudeležbo namesto odbitne franšize, ampak ta trenutek samo pri delnih kasko kombinacijah, pri polnem pa je na voljo samo odbitna v %, kar pa se meni osebno zdi bolj pametno kot pa vnaprej določena soudeležba v višini xxx €.

kar se pa asistence tiče pa se da dobiti asistenco tudi za vozila starejša od 10 let, ampak imaš opcijo avtovleke samo v primeru prometne nesreče, pride pa v kratkem "v igro" izboljšana, ki bo vključevala veliko večja kritja tudi za starejša vozila.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Kar se pa tiče poplačila škode, je pa povsod slabo oziroma pri triglavu so nategatorji, iz lastnih izkušenj povem,

Vidiš, jaz imam pa ravno obratne izkušnje.

no sej ... ravno zato so taka primerjanja na podlagi "znanca in njegovih izkušenj" brezvezna, saj so pozitivne in negatiivne izkušnje prisotne pri vseh zavarovalnicah, velikokrat imaš lahko pozitivne IN negativne že pri isti zavarovalnici, razlika je lahko že samo v zastopniku itd.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

hysterical-1.gif

... kot je že predhodnik vprašal.. in kaj je manjkalo? oz. česa nisi hotel dodati da nebi manjkalo? vedno imaš lahko namreč vse ali pa tudi nič....

Nižja cena od Triglava že,ampak je tudi kritje bistveno manjše oziroma oskubljeno. Npr omejitev kolikokrat lahko uveljavljas določeno kombinacijo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
[

Nižja cena od Triglava že,ampak je tudi kritje bistveno manjše oziroma oskubljeno. Npr omejitev kolikokrat lahko uveljavljas določeno kombinacijo.

+ to da moraš za vsako prasko na avtu dobit policijski zapisnik, česar pri Triglavu ne rabiš
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

hysterical-1.gif

V glavnem, ko sem prejel Generalijevo ponudbo je bilo v ceni razlike 200, oo evrov. Razlika je bila v tem, da je bila Generalijeva ponudba popolnoma oskubljena (ne bom sedaj pisal kaj vse bi morala vključevati polica). Ko sem klical na Triglav jim poslal ponudbo, so mi lepo poslali nazaj kaj vse njihova polica ne vključuje. Generali mi je poslal novo ponudbo, ki je bila za 100, 00 višja kot od Triglava s tem, da še vedno ni bilo vse vključeno kar ima Triglav.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
[

+ to da moraš za vsako prasko na avtu dobit policijski zapisnik, česar pri Triglavu ne rabiš
wink-1.gif

To je tud res, na Triglavu sploh nikoli ne klicem policije in ni problema nikoli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
[

wink-1.gif

omejitve za določene kombinacije so bile odpravljene že nekaj časa nazaj oz. je bil faktor povišan in v 4ih letih odkar sem v tem poslu še nisem naletel na stranko, ki bi jo to kakorkoli omejevalo oz. da bi presegla št. dovoljenih škod, je pa res, da zna priti do problema pri skupnih policah za več avtomobilov kakšne firme or something....

kar se pa policijskega poročila za vsako prasko tiče pa to niti slučajno ne drži, sam sem že večkrat uveljavljal škode plus to da sem hodil na škodni center skupaj s strankami (na njihovo željo, če jim slučajno kaj nebi bilo jasno) in še nikoli ampak res nikoli nisem slišal oz. videl reči cenilca za policijski zapinsik, razen če se je zgodila sumljiva zadeva v sumljivih okoliščinah, kar je pa potem čisto razumljivo.

tako da tole z zapisnikom je isto sh1t kot izjave, da xy zavarovalnica ali pa kar generali (da boste bolj happy
tongue-1.gif
) slabo izplačuje škode in podoben bullshit, ki si ga nesposobni zastopniki konkurenčnih zavarovalnic zmišljujejo.

...je pa tudi dejstvo da ni nihče popoln in da so lahko pozitivni in negativni dogodki prisotni pri vseh zavarovalnicah....