Zatežen virus

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Mam en velik problem. Nekako sem dobil virus, ki je je prišel na pc kljub avastu.
Grem skenirat računalnik z avastom, ne pomaga nič.
Vglavnem sem staknu eno igrco, ki je bla okužena z virusom. Virus mi je omejil dostop do mojega računalnika. Recimo ne morem uporablajt orodne vrstice, my computer, googla ipd. KO hočem narediti system restore pa ne morem prit do njega. Lepo prosim za pomoč. Za vsako pomoč ki bo delovala dam 200 altov in pet zvezdic.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Idi v safe mode in izbriši nesnago. Potem pa s kakim online skenerjem preglej celi računalnik.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
ki je je prišel na pc kljub avastu.

Raje napiši: ''ki je prišel na pc zaradi avasta''

Če je možno disk v drugi komp in od tam skenirat s bitdefender online scannerjem (v msie): http://www.bitdefender.de/scan8/ie.html

Če ne pa na okuženi kišti ampak rezultati so vprašljivi. Prvo ctrl+alt+del in izklopi vse procese, ki se izvajajo pod tvojim uporabniškim imenom razen explorer.exe (in taskmgr.exe, ki je okno v katerega gledaš), potem pa skeniraj in moli k vsemogočnemu.

Če ti ne bo uspelo zalaufat internet explorerja pa zaženi msconfig (start -> run) in pod Zagon pobriši vse, kar izgleda sumljivo (ali magari čisto vse, zaradi tega ne bo še večjega sranja
wink-1.gif
) in resetiraj računalnik - mogoče bo pomagalo da prideš vsaj do internet explorerja.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
1. Posodobi vse antivirusne, antispyware zadeve, ki jih imaš nameščene (antivirus, spybot, adaware, super antispyware...)
2. Izklopi internet (najbolje fizično kabel iz računalnika ali ugasni WiFi)
3. Ugasni system restore (win tipka+pause -> system restore)
4. Ponovni zagon v "safe mode"
5. veselo čiščenje z vsemi posodobljenimi orodji.
5.1 če čiščenje ne uspe -> format c:\ /q

Če si vešč z računalnikom pa lahko določene stvari ugotoviš tudi med procesi, servisi itd. in s pomočjo googla sam najdeš "krivca" in ga tudi odstraniš (tudi v registru če je kakšen zapis).

Vso srečo!

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ti v taskbaru slučajno piše VIRUS ALERT! in imaš en tak lep nov wallpaper in te vsake toliko gnjavi, da imaš nek spyware in da ti on lahko pomaga?
wink-1.gif

Sploh veš kaj več o virusu? Recimo ime?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Seveda ne reši, ti pa zagotovi učinkovito delovanje vsaj kakšno uro ali dve, da rešiš, kar moraš, pa potem formatiraš.
Če je učinkovit ali ne, jaz nikoli nimam več vere v tisti razdrapan registry in odpadom, ki ga tak hinavski virus pusti.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Mene je rešil format, ker ni bilo šanse sploh uporabljat comp. Je pezde komplet sistem blokiral in cel cajt nabijal da sem okužen
frown-1.gif

XP antivirus ?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Meni je uspelo s "Super anti spyware", da mi več ne nabija non stop z raznimi oblački, da sem okužen s črvi. Ni mi pa ratalo namizja porihtat. Še vedno je tam opozorilo da sem okužen in seveda link do programa, ki naj bi nadlogo odpravil. Še preden sem z antispyware prečekiral, se mi je vsake tolk časa pojavilo okno z naslednjo "grožnjo" : (hidden_system_process) Trojan.Win32.Monderb.gjb

Mogoče kakšna ideja, kako se tega losat?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Evo, zadeva rešena s temle programčkom.
Zanima me pa nekaj drugega. Probaval sem z različnimi programi, ampak nobeden ne opravi naloge 100%. Sedaj imam že 4 anti spy programe, da spucam kakšnega črva. A obstaja kakšen, ki je res zanesljiv?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ne, ne, nobeden ni bil skrekan, ampak lepo pobran iz njihove internetne strani. Polne verzije, ki pa delajo recim 14 dni.
Vendar za kakšnega črva moraš poskenirat z več različnimi programi, ker ne najde vsak vsega.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Eh pol pa ta ni čudno.Demo verzije sicer najdejo veliko, seveda od programa do programa odvisno, ampak zbrišejo pa ponavadi nič..Zato , da kupiš polno verzijo.