zaščita pohištva... in še kaj

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja... vse je novo, pa bi rada malo zaščitila.

Vrh omaric v kuhinji - jih imate zaščitene in če ja, s čim?

V predalih in policah.... imate kake podloge, da se ne drsa in ne dela raz ali črt s posodami?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Nič zaščiteno. Ne kompliciraj.
smile-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
džizus. najbol da kar v povilinil vse zaviješ. če ajfon, zakaj ne še vse ostalo

Michelle

Zelenc'
3. jan 2011
16
0
1
Vrh omaric z listi iz starih koledarjev, bela stran navzgor, se sploh ne opazi. V predalih pa podloga iz Ikee, super se obnese, pa še ne drsi ropotija po predalih.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V predale tako, kakor je zapisala Michelle, le da za vrh omaric predlagam časopisni papir ali podoben papir z vpojnostjo. menjava enkrat letno (ali po potrebi) olajša brisanje prahu in tudi v prostoru ga je manj.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Jaz imam doma v predalih prozorno podlogo iz Ikee, na omarah pa Večer
smile-1.gif

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Na omaricah v kuhinji imate zaščito? Prvič slišim za kaj takega.

V predalih pa imam seveda prozorno gumo ampak zgolj iz funkcionalnosti da stvari ne drsijo po predalih.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@Brooks: ob prvi priložnosti stopi na stol ali lestev in potegni z roko po vrhu omaric, pa boš razumel razlog
wink-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, in kaj me čaka? Prah na omarici ali pa prah na časopisu, druge razlike ne vidim. Hvala lepa za omarice za 4 jurje evrov, ki ne zdržijo parkrat letno brisanja prahu. Sicer ga je pa na časopisu enako, če pa fino prezračiš pa še časopis s prahov vred odnese
smile-1.gif
Ne vidim smisla. Na policah je pa tudi pri meni podloga iz ikeje.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
Se opravičujem, ampak cajtngpapir na vrhu elementov mi deluje... avšasto. Pobrišeš prah enkrat na teden, pa je. Tisti papir se ti pa viha, vsak ga vidi.. ni mi všeč. V predalih, O.K., naj bo podloga zaradi drsenja posode.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To s časopisnim papirjem je osnovano na dolgoletni praksi gospodinj in ker sem pred nekaj desetletji služil denar z montažo kuhinj so mi ta "recept" predstavile stare gospodinje, doma pa sem dobil potrditev njihovih izkušenj.
Fizika pa v tem primeru deluje tako, da se vlaga, ki se zbira pod stropom vpija v papir, ki je rahlo vlažen, posledično pa se prah tega oprime.
Seveda pa se lahko valjate po tleh od smeha, tudi to je del zdravja
wink-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
hvala tistim, ki so podali koristne odgovore (verjamem, da ne samo meni)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tudi mi smo prakticirali po vrhu omaric z listi koledarjev. Mama še na policah (ima zlepljeno več listov da je cela dolžina police)...no mi napolicah ne dajemo ničesar, ker je meni en malček češko. Je pa tako s tami zadevami (vsaj jaz se poskušam držat tega)..zadeve kupujemo zato da jih uporabljamo, torej kupiš, postaviš in uporabljaš. Nima smisla gledat na vsako pikico, praskico, poškodbo ker potem si suženj samega sebe...in tudi če pogledaš čez leta...kaj ti koristi npr. dobro ohranjena polica v kuhinji čez 20 let ali slabše ohranjena? V obeh primerih nič, ker bo vsak, ki bo pogeldal celo kuhinjo rekel...ÐIZS tole je pa vse za ven
evil.gif
... (ker bo enostavno zadeva povsem zastarela za tisti čas).

Podobno kot pri avtih...kupijo nov avto, potem pa dajo neke cenene prevleke čez sedeže....vseh 10 let švicajo na tisti umetni substanci (zakaj že, za koga?) potem pa, ko prodajejo dajo zadevo stran...folk pa gleda samo koliko km ima, ali je bil razbit in koliko je rjav...okartajo tisetga jurja (!) za avto in ga odpeljejo....in kaj je potem drugač, da je ta kupec, ki si ga prvič in zadnjič v živlenju videl dobil bolj ohranjene sedeže!? Sam sebi nisi privoščil...

Tako da...kuhinja je nova. Uporabljaj jo.
Razmisli o vrhu omaric..ali boš vsake kvadre brisala tisti zlepljen prah par mm debel ali boš ensotavno zamenjala 'koledar'.

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
@Brooks: ob prvi priložnosti stopi na stol ali lestev in potegni z roko po vrhu omaric, pa boš razumel razlog
wink-1.gif

Saj zato pa uporabljam krpo in pobrišem prah tako kot povsod drugje po hiši. Le da je vrh kuhinjskih omaric deležen tega enkrat ali mogoče dvakrat letno ob generalnem čiščenju omaric.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Podobno kot pri avtih...kupijo nov avto, potem pa dajo neke cenene prevleke čez sedeže....vseh 10 let švicajo na tisti umetni substanci (zakaj že, za koga?) potem pa, ko prodajejo dajo zadevo stran...folk pa gleda samo koliko km ima, ali je bil razbit in koliko je rjav...okartajo tisetga jurja (!) za avto in ga odpeljejo....in kaj je potem drugač, da je ta kupec, ki si ga prvič in zadnjič v živlenju videl dobil bolj ohranjene sedeže!? Sam sebi nisi privoščil...

Tako da...kuhinja je nova. Uporabljaj jo.

Word! Točno to.