Zarosena luc

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Torej luc se mi zadnje case nenormalno rosi... Predvsem ko je segreta in jih nato ugasnem. Ali pa ce pade dez nanjo oz. jo polijem z ajmarjem vode:) opazil sem da so dihtunge pri pokrovcih za zarnice ze malo slabe, ter je malo poceno kjer se zahakla pokrovcek.
Najlazje bi bilo da zavarovalnica casti nove( sicer bi bilo cudno da v obe prileti kamen?) ampak bom najprej probal sam popolnoma izsusiti luci nato pa zasilikonati.
Kako jo 100% izsusim?
Kater silikon konkretno naj uporabim da ga bom lahko se kdaj odstranil?

Edit: enkrat sem jo s fenom ze popolnoma izsusil, dal silico v pokrovcek ampak ni nic bolje. Mi ni jasno kje je vlaga prisla v luc?!? Se je naslednji dan ob dezju takoj zarosila...

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nobena luč ni 100% diht. Sej, če logično razmišljaš, tudi ne sme biti. Jaz se nebi igral s silikonom. Za začetek zamenjaj ( kupi ) nov pokrovček

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Saj so neke luknje v ta namen da ni 100% diht. Ni pocen pokrovcek ampak luc... Rad bi zasilikonal samo tam kjer je bilo fabrisko diht
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če je počena luč ( prej tega nisi omenil ) in obenem omenjaš zavarovalnico, je jasna stvar a ne?

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Saj so neke luknje v ta namen da ni 100% diht. Ni pocen pokrovcek ampak luc... Rad bi zasilikonal samo tam kjer je bilo fabrisko diht
wink-1.gif

Če je počena luč(predvidevam steklo) je edina rešitev zasilikonirati razpoko. Druge rešitve enostavno ni, klub nekaterim drugačnim trditvam. Ali pa menjat celo luč, kot so ti namignili.
LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
imaš problem in veš kje je vzrok...pa sprašuješ kako se losat posledice?

Zasilikoniraj pa daj mir
evil.gif

(mislim..hahaha...čudno da se počena luč zarosi če jo poliješ z vodo, kapselj si ti meni
wink-1.gif
).

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Jao. Jaz bi/bom zasilikonal. Ampak vprasanje je KATER SILIKON naj uporabim?Glede na to da nisem popolnoma nic domac s silikoni in jih bo v mekurju na polici vsaj 10... Zasilikonal bi okrog pokrovcka za zarnico in bi potem ta silikon rad se kdaj odstranil;)

Poleg tega pa je luc popokana na notranji strani. Zunaj je popolnoma cela. Zarosi se znotraj.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vzami CERESIT transparent - prozoren.

S tem se najboljše dela. Pa na kazalec si špricni malo WD-40, da zagladiš zadevo.