Žarnica za vzvratno vožnjo

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Na Astri imam zatemnjene šipe, zato iščem močnejšo žarnico za vzvratno vožnjo. Glede podatke o svetilnosti bi bile primernejše kakšne led žarnice... najbrž. Našel sem nekaj na supestreli, pa me zanima vaše mnenje. Ali je boljše pustiti notri klasično žarnico al zamenjaz z led žarnico in če, s katero od teh treh led žarnic? A je boljše, da je svetloba razpršena po celeme prostoru vzvratne luči al je boljše, da je usmerjen snop svetlobe, ki pa se zaradi strukture luči itak razprši.

LED 1

LED 2

LED 3
16533538.jpg

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Koliko maš zatemnjene stekla? Jaz sem mel 95%,pa nisem rabil nobenih močnejših žarnic.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Brez zamere ampak:
1. žarnice v zadnjih lučeh so določene take moči ker tako ne motijo prometa zadaj
2. prej se odvadiš gledat skozi zadnjo šipo pri vožnji nazaj boljše bo, imaš ogledala za ta namen
3. v skrajni sili lahko vključiš zadnjo meglenko, seveda se prej prepričaš da nikogar ne slepiš

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Upam, da se ne razumemo narobe. Gre za luč za vzvratno vožnjo, ki se uporablja samo pri vzvratni vožnji. Glede na to, da vodim samo na ogledala, mi je pomembno, da kaj vidim tudi na notranje ogledalo. Vem, da je proizvajalec predpisal določeno mo, ampak koikor mi je znano je to za nezatemnjeno šipo. Poleg tega pa ta luč ne sveti navzgor, al pa naravnost nazaj, temveč navzdol in ne moti nikogar.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Ja sej, luči za vzvratno vožnjo so namenjene vzvratni vožnji v prometu. So čisto dovolj močne da vidiš kaj je zadaj in da nekdo ki je za tabo ve da greš nazaj. Kako bo zgledalo ko bo nekdo za tabo dobil 2x50W dirketno v glavo? In ne zadnje luči niso usmerjen kot prve, imajo sicer dostikrat parabolo ampak sipanje svetlobe je precej večje od prednjih luči.

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
OK, tole ne gre v pravo smer
smile-1.gif
Zanima me samo to, kaktere luči so močnejše in kje bom dobil več svetlobe.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Ne imej zatemnjenih stekel, pa boš videl nazaj...
Drugače pa bočna vzvratna ogledala in park senzorji...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Montiraš dodatno rikverc luč pod odbijač, kot so včasih delali na stoenkah. Ok, hec.
smile-1.gif

Nimam pametne ideje. Imam tudi jaz zatemnjene šipe zadaj na 98%, plus še to, da imam rikverc luč samo na levi strani, pa nimam težav. Sem se z vožnjo kombijev navadil, da vozim rikverc samo na zunanja ogledala.

Eventuelno če se bojiš, da kaj zadaneš, vgradiš kvalitetne park senzorje (če jih še nimaš) ali pa vzvratno kamero.

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Evo, najdu rešitev. Dve takile Delovna luč . V vsako luč gresta po dve H3 žarnice, te sem pa tud že našel 100W. Potem se bo pa res videlo
smile-1.gif

Aja, da ne pozabim. Na kretenoidne odgovore, ker pametnih skoraj ni blo, se lahko samo tako norca delam
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Jaz mam to rešeno z vzvratno kamero (neko poceni z Ebay-a, ki nima nobenih nočnih ledic zraven) + original park senzorji zadeva deluje ok tudi ponoči saj vzvratna luč osvetli glih tolk, da kamera dela dobro.

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Če boš dal močnejše navadne žarnice, ti bo:
a) najprej zabrisalo ven varovalko
b) sčasoma pa boš stopil/uničil zadnjo luč.