Žar v Hrvaških kampih (Šibenik, Vodice)

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo,
letos bomo po vsej verjetnosti kampirali v Šibeniku ali Vodicah. Zanima me, kako je z žari v omenjenih kampih - ali imajo na voljo take za skupno uporabo?
Za primer rezerve - ali se dajo kupit kaki žari za enkratno uporabo, da bi se dalo en "žar piknik" narest v kampu?
Problem je, ker je treba za 15 oseb narest "piknik", zato me zanima, kako to organizacijsko izpeljat. Kako je sploh s kurjenjem ognja v kampu ...?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kurjenje ognja je v kampih z zakonom prepovedano..

lih točno tako ni

večina kampov ima posebna območja, ki so ravno za roštiljanje opremljena. Načeloma je fajn, če maš svojo rešetko zraven, ker tista ki je tam že X let se, vsaj meni, gabi.

Poleg tega pa nihče nebo težil, če imaš žar ploščo na plin.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.165
-8.767
113
Preprosto pojdi v prvo večjo trgovino, ki prodaja opremo za vrtove(Bauhaus, Obi, Merkur, Živex...) ter nabavi generični okrogli žar (nekaj v tem smislu) , ki se ga prodaja za okoli 15€. Za ta denar ga imaš lahko tudi za enkratno uporabo
evil.gif
Občasno se jih dobi tudi na Petrolu

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Ja recimo a te žare za enkratno uporabo maš pa lahko v kampu? Sej v bistvu v tem primeru ne kuriš odprtega ognja?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.165
-8.767
113
Tisti za enkratno uporabo se čisto brez veze. Pol se jih itak sploh ne prižge, kot je treba
evil.gif
, tisti na brikete so premalo vroči in komaj kaj spečeš na njih, tisti na oglje so prevroči in zelo hitro vse prismodiš,... Pozabi na to šaro.
Kot sem že rekel, če ne moreš brez žara, si nabavi poceni pravi žar. Ta bo vsaj uporaben, pa še več kot 1x ga boš lahko uporabil
smirk-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Preprosto pojdi v prvo večjo trgovino, ki prodaja opremo za vrtove(Bauhaus, Obi, Merkur, Živex...) ter nabavi generični okrogli žar (nekaj v tem smislu) , ki se ga prodaja za okoli 15€. Za ta denar ga imaš lahko tudi za enkratno uporabo
evil.gif
ne kupuj teh jajc
Prejšnji teden sem ga vrgel v kontejner med špene , če ga kdo hoče zastonj naj ga skoplje ven , pa še pivo dobi.....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
za 15 ljudi boš moral imet kar makino drugač bo štala..... Kaj pa plin si že razmišljal ?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.165
-8.767
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
evil.gif
ne kupuj teh jajc
Prejšnji teden sem ga vrgel v kontejner med špene , če ga kdo hoče zastonj naj ga skoplje ven , pa še pivo dobi.....
Proti žarom za enkratno uporabo je ta zadeva formula
smirk-1.gif

Jasno pa to ni resen žar za večje podvige

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
476
31
28
44
MB
pri nas isto - takoj ko smo zapalili oglje in se je malo začelo kaditi je bil varnostnik pri nas na drugi strani kempa in zahteval da pogasimo..zato smo naslednjič vzeli plinski žar pa malo bombo..

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

....mi smo v kempu šli kar na tisto skupinsko zadevo, kot je nekdo že omenil so rešetke res grozne, ampak je potrebno improvizirat. Mi smo vzeli tiste velke alu pladnje, katere dobiš v vsaki trgovini, lepo zakuril, ko je nastalo oglje ta pladenj lepo na rešetke, pa čevape,hrenovke ipd. gor, kakšen mariniran piščanec se je pa že kar v tisti alu embalaži pekel (tako ali tako je že narejen tako da se ga da v pečico skupaj z njo), in na žaru tudi ni bilo problema....+ prnesl smo musko in polno skrinjo mrzlega pira, in žurka je uspela, še pol kempa je plesal pa na obisk prihajal
smile-1.gif